Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017
Αν αποκαλούσες ένα εστιατόριο "βρώμικο" σίγουρα δεν θα εννοούσες αυτό που αντικρύσαμε σε δημοσιεύματα της Βρετανίας όπου αποκαλύπτεται το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο! Μάλιστα, το χειρότερο είναι πως το συγκεκριμένο εστιατόριο ανήκει στον Παύλο Πίττα και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bayswater του Λονδίνου και σε μία από τις γειτονιές που διαμένουν αρκετοί Έλληνες.

Το εστιατόριο που προσδιορίζεται ως ταβέρνα λέγεται Zorbas και σέρβιρε ελληνική κουζίνα πριν το κλείσιμό του από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνει αλλά αυτή η φορά φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Βρετανίας έβαλαν λουκέτο στο εστιατόριο αφού χαρακτηρίστηκε ως το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα έπειτα από καταγγελίες και πλήθος αρνητικών σχολίων στο Trip Advisor οι υγειονιμικές υπηρεσίες 'εκανα ενδελεχή έλεγχο στους χώρους του μαγαζιού και ανέφεραν πως στο εστιατόριο βρέθηκαν "αβγά κατσαρίδων στα ντουλάπια που φυλάσσονταν οι φακές και άλλα όσπρια και περιττώματα ποντικών στον πάγκο προετοιμασίας φαγητού, ενώ μέσα σε βάζο με ταχίνι, ήταν έτοιμα να εκκολαφτούν αβγά μύγας. Παράλληλα στον ψυγειοκαταψύκτη της Ελληνικής Ταβέρνας Ζορμπάς βρέθηκαν σάπια προϊόντα, τα οποία κανείς δεν ξέρει αν σερβίρονταν και στους πελάτες".

Στον 60χρονο σεφ του εστιατορίου Παύλο Πίττα, ασκήθηκαν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αφορούν τη δημόσια υγεία και την προστασία του καταναλωτή. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ. Ο δικαστής Μάργκτ Κόλμαν του απαγόρευσε απ' αορίστου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εστιάτορα και μάγειρα, ενώ σχολίασε ότι "ο Ζορμπάς ήταν ένα από τα πιο βρώμικα εστιατόρια που έχω δει".
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που μπαίνει λουκέτο στον Ζορμπά. Το εστιατόριο έχει κλείσει για τους ίδιους λόγους από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου στην πρώτη δίκη, η οποία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016.
"Disgusting"
Τα σχόλια των επισκεπτών του εστιατορίου στο Trip Advisor αποδεικνύουν του λόγου το αληθές ενώ τα περισσότερα κάνουν λόγο για τη βρωμιά που επικρατούσε με έμφαση στο πόσο αηδιαστικό ήταν το φαγητό και το περιβάλλον.
Σχετικά
Τίτλοι τέλους για το SŌNHE στη Λευκωσία
Το “SŌNHE Gone Dirty” φέρνει νέα late-night εμπειρία
Μεζεδάκια στην αυλή, σε 6 νόστιμες ταβέρνες της Λεμεσού
Ετοιμάσου για παρεΐστικες βραδιές κάτω από τα αστέρια
Ο Chef Nobu Matsuhisa επιστρέφει στην Κύπρο!
Στο εστιατόριο σήμα κατατεθέν του νησιού και must visit για κάθε επισκέπτη
Ένα ξεχωριστό four hands dinner στο ατμοσφαιρικό Ristorante Bacco
Η συνάντηση των δύο σεφ υπόσχεται ένα ταξίδι στις σύγχρονες ιταλικές γεύσεις
Το True Heart Café, το πρώτο καφέ, που λειτουργεί από νέους με αυτισμό, άνοιξε τις πόρτες του
Η Κύπρος αποκτά την πρώτη κοινωνική επιχείρηση - Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Κλέα Παπαέλληνα εγκαινίασε το True Heart Café
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του