1 October 2017
Μουσική , Συναυλίες & Events

Απόψε εν να γενεί καφκάς...

Ένα αφιέρωμα στην κυπριακή μουσική παράδοση με τον καταξιωμένοβαρύτονοΚύροΠατσαλίδη

Δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην κυπριακή μουσική παράδοση. Συμμετέχουν η Mπάντα Πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (Διεύθυνση: Γιάννης Μυράλης), η Χορωδία Άρης Λεμεσού (Διεύθυνση: Σόλων Κλαδάς) και ο καταξιωμένος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης. Ενορχηστρώσεις: Ευαγόρας Καραγιώργης.

Η χορωδία ΑΡΗΣ ιδρύθηκε το 1938 από τον αείμνηστο μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη ο οποίος την διηύθυνε μέχρι το 1958. Το 1962 η χορωδία ανασυστάθηκε από τον Μαρίνο Μιτέλλα, ο οποίος την διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία για 52 χρόνια καθιστώντας την γνωστή για την ποιότητα του ήχου της και για την τελειότητα των εκτελέσεων της. Στο ενεργητικό της καταγράφονται έξι δίσκοι και CDs. Ο μαέστρος Μαρίνος Μιτέλλας έχει αποσυρθεί από τη διεύθυνση της χορωδίας, η οποία τώρα διευθύνεται από το μαέστρο Σόλωνα Κλαδά με τον οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει νέες κορυφές της χορωδιακής μουσικής.

Ο Ευαγόρας Καραγιώργης γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε μουσική στο Aaron Copland School of music - CUNY (Νέα Υόρκη) με τους Allen Brings και Leo Kraft (1981-88), τον Menahem Zur και David Echer στο NYU (1988-89). Από τo 1989 δίδαξε μουσική σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης και από το 2012 κατέχει θέση διευθυντή. Σαν συνθέτης έχει καταπιαστεί με πολλά μουσικά ιδιώματα.

Ο βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες της Κύπρου, με διεθνή σταδιοδρομία. Είναι απόφοιτος του "Ωδείου Αθηνών", με τις ψηλότερες διακρίσεις και ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην "Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης". Τιμήθηκε από πολιτικούς, πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς για την πολύτιμη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας του. Είναι ο πρώτος κύπριος λυρικός καλλιτέχνης που ηχογράφησε σε ψηφιακό δίσκο με αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες.

Με περισσότερα από 80 μέλη τα οποία επιλέγηκαν μέσω ακροάσεων, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου αποτελεί το πιο σημαντικό μουσικό σύνολο νέων στη χώρα μας. Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων, λειτουργεί στα ψηλότερα καλλιτεχνικά επίπεδα, προωθώντας την μουσική, προετοιμάζοντας τους νεαρούς μουσικούς για τις επαγγελματικές τους σταδιοδρομίες και κτίζοντας το μελλοντικό ακροατήριο. Στη διάρκεια της 25ετούς της ιστορίας, η Σ.Ο.Ν.Κ. παρουσίασε εκατοντάδες συναυλίες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα μουσικού ρεπερτορίου.

Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ορχηστρικά και τραγούδια των Αχιλλέα Λυμπουρίδη, Μιχάλη Βιολάρη και Μιχάλη Χριστοδουλίδη, τραγούδια από τη δημοτική ποιητική παράδοση καθώς και τραγούδια σε ποίηση/στίχους των Δημήτρη Λιπέρτη, Κώστα Μόντη, Άνθου Ροδίνη και Ανδρέα Γρηγορίου.

Διδασκαλία & Διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου: Γιάννης Μυράλης
Διδασκαλία & Διεύθυνση Χορωδίας ΑΡΗ Λεμεσού: Σόλων Κλαδάς

Διασκευή, επεξεργασία & ενορχηστρώσεις κομματιών: Ευαγόρας Καραγιώργης

Διάρκεια 60 λεπτά

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ώρα 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 E-ticket: www.rialto.com.cy

*Η ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί και στις 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 80 χρόνια της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close