Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε στην ολοκαίνουρια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας, που θα μαγνητίσει και τη δικιά σου παρέα

Δοκιμάσαμε το μενού του νέουbistro-bar της πόλης και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017

Η παρέα, εκείνο το όμορφο φθινοπωρινό βραδάκι, ήθελε κάτι το διαφορετικό, κάτι το καινούριο. Η πρόταση για Koukouvaya bistro & bar, πληρούσε και τα δυο κριτήρια και πέρασε παμψηφεί. Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας σε έναν από τους ουκ ολίγους χώρους στάθμευσης της γκλαμουράτης οδού Στασικράτους και περνώντας μέσα από έναν προικισμένο με πρασινάδες διάδρομο, φτάνουμε στους όμορφα διαρρυθμισμένους, αίθριους χώρους του bistro.

Ποικίλα καθίσματα, από σκουρόχρωμα στιλάτα πολυθρονάκια και καναπέδες, μέχρι καρέκλες του σκηνοθέτη και ψηλά stools, απλώνονταν στις ευρύχωρες βεράντες και στους μικρότερους σε έκταση, εσωτερικούς χώρους. Στο δίλημμα ψηλό ή χαμηλό τραπέζι, κρατάμε το δεύτερο, επιλέγοντας ένα απέναντι από το εξωτερικό bar, το οποίο έδειχνε να μαγνητίζει αρκετούς θαμώνες, που αρέσκονταν ιδίως στο cocktail tasting.

H πείνα στα φόρτε της, με μας να φυλλομετράμε τον ντιζαϊνάτο κατάλογο εδεσμάτων, που δήλωνε περίτρανα την ιταλική κατεύθυνσή του, αλλά και τις μεσογειακές γαστρονομικές αναφορές. Κλασικά ιταλικά ορεκτικά και σαλάτες, όπως μπρουσκέτες και σαλάτες με μοτσαρέλλα, άφθονες πάστες και πίτσες, αλλά και τα Special πιάτα του εστιατορίου συνέθεταν τη γαστριμαργική ραχοκοκαλιά του μαγαζιού, η οποία ολοκληρωνόταν με τρεις πλούσιες και άκρως παρεΐστικες προτάσεις σε platter, ιδανικά για όλα τα γευστικά παλέτα. Tα παλέτα μας πάντως φροντίσαμε να δροσιστούν αμέσως με την απίστευτα αρωματική βελγική μπύρα Blanche de Bruxelles, που με τα πρόσθετα αρώματα εσπεριδοειδών, κυρίως πορτοκαλιού και κολιάνδρου, ταίριαξε υπέροχα με την οξύτητα της σαλάτας Caprese, δομημένης με τραγανή ντομάτα, μοτσαρέλλα, ροδέλες ελιών και βασιλικό.

‘Φωτογραφίζουμε’ με τα μάτια μας τον όμορφο τοίχο από κρασοβάρελα, τις παρέες που είχαν διαχυθεί σε διάφορα σημεία των αίθριων βεραντών, που σημειωτέον, προσεγγίζονται μέσω διαδρόμου και από τη Λεωφόρο Μακαρίου και τσιμπολογώντας το χειροποίητο, φρυγανισμένο ψωμάκι του bistro, υποδεχόμαστε μια αρκετά μεγάλη μερίδα από σπιτικό πατέ συκωτιού πάπιας, το οποίο ο σεφ επέλεξε να συνοδεύσει με γλυκόξινα φρούτα του δάσους. Τα jazzy ακούσματα μας χαλαρώνουν πιότερο, για να συνεχίσουμε με μια λεπτόφυλλη πίτσα Μαργαρίτα, που ικανοποίησε σχετικά το στόμα, τόσο με την κριτσανιστή υφή της ζύμης, όσο και με την ισορροπία της σάλτσας ντομάτας και του τυριού. Ο σολομός που ψήθηκε και παρουσιάστηκε με την πέτσα του, έγραψε τον επίλογο των κυρίως μας φαγητών, συνοδευμένος με ρύζι και από μια ιδιαίτερη, λεμονοσκορδάτη σως μανιταριών, που ενισχύθηκε με κρασί και ούζο.

Ρίχνουμε συνάμα κλεφτές ματιές στον υπό διαμόρφωση εσωτερικό χώρο με τις επιτοίχιες βιβλιοθήκες και τα ράφια με προς πώληση συσκευασίες καφέ και τσαγιού, μα και απολαμβάνουμε το υπερμέγεθες, φρεσκότατο tiramisu του μαγαζιού, που σίγουρα μπορεί να το μοιραστούν ακόμη και πέραν των δύο ατόμων. 

Koukouvaya Bistro & Bar (99333301) Στασικράτους 37Δ, Λευκωσία. Δ-Κ 17.30 – 01.00 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close