Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7 καφενεία-ουζερί που μας έκαναν να αγαπήσουμε ξανά τη Σαριπόλου

Βόλτα για καφέ, μεζεδάκια και ποτό στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινάμε το σαββατοκύριακό μας με μια βόλτα για καφεδάκι, ποτό και μεζεδάκια στα πιο in στέκια της Σαριπόλου.

Άλλωστε, εκεί στην περιοχή κάτι τρέχει τελευταία, με νέα μαγαζάκια, μικρά καφενεδάκια και ουζερί να φέρνουν μία καινούργια μόδα αλλάζοντας το χαρακτήρα της πλατείας.

Της πλατείας που αγαπήσαμε πολύ μερικά χρόνια πριν, της περιοχής που παρότι έχασε την παλιά της αίγλη, εξακολουθεί να έχει παλμό, να ανανεώνεται, να εξελίσσεται και να αλλάζει.

 

Ουζερί Αγράμπελη
Απόλαυσε τον καφέ, το ποτό και το μεζέ σου στα στενά της πλατείας Σαριπόλου, παρέα με μουσικές επιλογές από ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις με την παρέα σας.
(25344314) Πλατεία Σαριπόλου, Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 9.

 

Το Κομπολόι Καφενείο - Ουζερί
Η τελευταία νέα άφιξη της πλατείας είναι ένα ακόμη καφενεδάκι-ουζερί με το όνομα "Το Κομπολόι" που μαζεύει νεαρόκοσμο από το απόγευμα για καφεδάκι, ουζάκι με ποικιλία και παγωμένη μπίρα και κρασάκι. Ένα μικρό μαγαζάκι με τραπεζάκια στον πεζόδρομο έρχεται να μας θυμίσει άλλες εποχές από τα στενά σοκάκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ένα νέο στέκι για παρέες, χαλαρή φάση, ξεκούραστες στιγμές για ουζάκι, μπίρα, καφεδάκι και φλερτ.
(97902060) Σαριπόλου 75, Λεμεσός.

 

Ηλεκτρικά Είδη
Με ύφος ρετρό και μικρές πινελιές από το σήμερα, τα Ηλεκτρικά Είδη προτείνουν το μεταμοντέρνο, μακριά από υπερβολές και περιττά φτιασιδώματα. Θα πας για τα 'εμπειρικά τους σάντουιτς' υπερπαραγωγή, τις σαλάτες, για τα γλυκά της ημέρας, για τη λεμονάδα, τη φραουλάδα, για το ουζάκι και τους συναφείς ουζομεζέδες, αλλά κυρίως θα πας για βουτιά. Μια βουτιά απ' το βάθρο του σήμερα στα νερά του χθες και τούμπαλιν.
(25763503) Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 3-25.

 

Το Καφενείο 1953
Θα το βρεις απέναντι στην ολοκαίνουργια άφιξη "Το Κομπολόι", με το οποίο τις Τρίτες ενώνουν "δυνάμεις", όπως και με το Salut, και παρουσιάζουν τις μουσικές Τρίτες. Είναι ένα καφενεδάκι παραδοσιακό και τσίλικο. Με παραδοσιακή ζιβανία, ούζο και ουζομεζέ, το δικό του μείγμα καφέ και ναργιλέ, που θα σε ταξιδέψει αβίαστα στα χρόνια της παράδοσης. Μια όμορφη πρόταση για την απογευματινή σου εξόρμηση στην παλιά πόλη!
(99943098) Σαριπόλου 82.

 

Μάλλον Γλυκύς
Εδώ θα την αράξεις χαλαρά, θα παραγγείλεις καφέ, ουζάκι ή ζιβανία και απαραίτητα το Αρκοντομπούκωμα (έτσι ονομάζεται το platter υπερπαραγωγή). Αν είσαι του γλυκού, ένα καρυδάκι θα το φας, εκτός κι αν η όρεξή σου ζητά κάτι ανάμεσα σε τζέλι, καραμελέ, μαχαλεπί και καλό πράμα. Ζήταν όμως από τα εξυπηρετικά παιδιά να σου φέρουν το τάβλι για να ρίξει ςκαι μια ζαριά καλή. Ο χώρος μοντέρνος και φιλικός, φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει παραδοσιακό καφενείο, είναι γεμάτος με παλιές κυπριακές αντίκες. Συχνά διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις μπροστά από το καφενείο. Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες άλλαξε ωράριο: Δ-Πεμ από 16.00, Παρ-Κ από 10.00.
(25355325) Πλατεία Σαριπόλου.

 

Καφενείο Ουζερί 50-50
Ένα νέο μαγαζί, το Καφενείο 50-50 έκανε την εμφάνισή του στην καρδιά της πλατείας Σαριπόλου. Ένα καφενεδάκι που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, με τραπέζια εσωτερικά και εξωτερικά, ζεστός χώρος, με νεαρόκοσμο σου σερβίρει καφέδες, κρύα-ζεστά ροφήματα, μεζεδάκια για ουζάκι, ψήνει στα κάρβουνα και αγαπά τη βαρελίσια μπίρα και τη σανγκριά. Θα σου φτιάξει το κέφι με καλό ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι τα βράδια που θα βρεθείς εκεί.
(99165716 & 99783312) Σαριπόλου 59.

 

Αταξίες "Καφωδείον-Ασματωδείον"
Το «Καφωδείον-Ασματωδείον Αταξίες» στη Λεμεσό αποτελεί μια σχετικά νέα πρόταση που έφερε στην περιοχή άρωμα από Ελλάδα. Κάθισε αναπαυτικά, απόλαυσε την περατζάδα της περιοχής και μαζί το καφεδάκι, το φαγητό ή ποτό σου. Τις δε μέρες που έχει μουσική, παράγγειλε και μεζέ.
(99168001, 97616516) Γεωργίου Γενναδίου 10.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close