Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2017
Όπως ίσως θυμάστε, ο άρχοντας τον τελευταίων ετών στο κομμάτι της hip καθημερινής διατροφής ήταν το αβοκάντο. Αβοκάντο στο πρωινό, στο σνακ, στο μεσημεριανό, στο βραδινό, στις σαλάτες, στα brunch, στα γλυκά, αβοκάντο παντού. Απ' ότι φαίνεται, ωστόσο, η παντοδυναμία του αβοκάντο φτάνει στο τέλος της, και γι' αυτό ευθύνεται ένα άλλο πράσινο τρόφιμο.
Σύμφωνα με τη διάσημη τηλεοπτική σεφ και συγγραφέα Nigella Lawson, η οποία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την ικανότητά της να προβλέπει τις νέες τάσεις στον κόσμο της γαστρονομίας πριν αυτές καν εμφανιστούν, το νέο φαγητό που θα εισβάλει δυναμικά στις ζωές μας σύντομα και θα βάλει στην άκρη το αβοκάντο, είναι ο πάνδανος.
Ο πάνδανος είναι ένα ποώδες φυτό από την νοτιοανατολική Ασία, του οποίου τα φύλλα έχουν μια γλυκιά, σχεδόν πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιείται συχνά για να προσθέσει γεύση σε γλυκά και ποτά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αλεστεί και να προστεθεί για έξτρα γεύση σε αλμυρά φαγητά, όπως το ρύζι.
«Πιστεύω πως θα γίνει το νέο matcha», είπε η Lawson, αναφερόμενη στο γνωστό πλέον υλικό που προστίθεται τελευταία παντού, από καφέδες και τσάγια μέχρι κέικ και διάφορα γλυκά με υγιεινό χαρακτήρα. «Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά φαίνεται πως έχουμε αρχίσει να ενδιαφερόμαστε αρκετά για αυτό. Δεν ξέρω που μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη χώρα (σ.σ. Μεγάλη Βρετανία), αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Αμερική χρησιμοποιούν εκχύλισμα πανδάνου στα γλυκά τους. Το οποίο προέρχεται αυτό αυτό το φυτό», πρόσθεσε.
Προς το παρόν πολλά εστιατόρια στην Αγγλία και ακόμα περισσότερα στην Αμερική, χρησιμοποιούν τον πάνδανο στα παγωτά και τα pancakes, αλλά ο Guardian αναφέρει πως, για έναν αρχάριο μάγειρα, η καλύτερη αρχή που μπορεί να κάνει με τον πάνδανο είναι να τον βυθίσει σε γάλα καρύδας και έπειτα να φτιάξει μια κρέμα με το μείγμα.
Και αν εξακολουθεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο ως συστατικό, απλά σκεφτείτε πως την τελευταία φορά που η Nigella Lawson δήλωσε φαν ενός τροφίμου, το τρόφιμο εκείνο ήταν το αβοκάντο και οι πωλήσεις του μετά από αυτό εκτινάχθηκαν κατά 30%. Οπότε αρχίστε να ετοιμάζεστε για την Αποκάλυψη του Πανδάνου.
Σχετικά

Αmiantos River: Ένα υπέροχο πάρκο στο χωριό, για μεζεδάκια και καλή σχάρα
Ετοιμάσου για φαγητό στην πιο πράσινη αυλή της Κύπρου

Ένας υπέροχος χώρος στο χωριό σού σερβίρει και πάλι κυπριακό "μπούκωμα"
Μια από τις ιδανικότερες λύσεις για να απολαύσεις καθαρό αέρα, δροσιά και γεύσεις γεμάτες Κύπρο.

Sky Stars Culinary Series με τον διάσημο σεφ Andreas Senn στο Cap St Georges Hotel & Resort
Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin

Πρώτες εικόνες από τη νέα ταβέρνα της πρωτεύουσας, που ετοιμάζεται να ανοίξει στο κέντρο
Όλες οι πληροφορίες για το νέο opening

Πάμε για καφέ στο νέο, ειδυλλιακό πάρκο της πόλης
Το Πάρκο Σαλίνα σε περιμένει για καφέ, αναζωογονητικές βόλτες και περιπάτους

Τα Kawacom’s παρουσιάζουν ένα νέο ρόφημα που θα σε γεμίσει ενέργεια και δροσιά
Νέο Iced Refresher Collection στα αγαπημένα μας Kawacom’s παγκύπρια

All You Can Eat με μόνο 22€ το άτομο για την πιο αυθεντική sushi εμπειρία
Ένα χωριό μας καλεί για sushi και ποτό

Γεύσεις για μεγάλους, παιχνίδι για μικρούς και νέο μενού στη Μαρίνα Λεμεσού
Κυριακές με δημιουργική ψυχαγωγία για παιδιά και ολοκαίνουργιες καλοκαιρινές γεύσεις

15 ταβερνάκια σε Αγία Νάπα, Πρωταρά και πέριξ, για ξεχωριστούς μεζέδες!
Οι πιο νόστιμες ταβέρνες από το Παραλίμνι και τη Δερύνεια μέχρι τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα

Είναι αυτό το πιο ατμοσφαιρικό beach bar του νησιού;
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός που ξεχωρίζει για τον καλοκαιρινό του παλμό, τις γαστρονομικές εμπειρίες και την απαράμιλλη θέα στο κύμα

Aυθεντική ιαπωνική κουζίνα στην πιο σύγχρονη και fusion εκδοχή της, με θέα τη θάλασσσα
Σε έναν ανανεωμένο χώρο που συνδυάζει μοναδικό design και εκλεπτυσμένη αισθητική, με τη μεσογειακή αύρα και την εξαιρετική φιλοξενία.

Il Teatro: Ένα ατμοσφαιρικό ιταλικό δείπνο στην πιο σαγηνευτική αυλή της πόλης
Ζήσε την αυθεντική ιταλική γαστρονομία και τη μαγεία του al fresco dining, σε έναν χώρο που συνδυάζει παράδοση, φινέτσα και ανεπιτήδευτη κομψότητα