Eating News , Εστιατόρια

Ένα αγρόκτημα στο Προδρόμι παράγει βιολογικό κοτόπουλο, τυρί και λαχανικά

Στο χωριό Προδρόμι της Πάφου, το Αγρόκτημα Α. Βουνός, παράγει άριστα προϊόντα, βιολογικά, νόστιμα και το κυριότερο θρεπτικά και υγιεινά.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2017

Ο Δρ. Ανδρέας Βουνός, λάτρης της φύσης, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, ξεκίνησε ερασιτεχνικά την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, πεπεισμένος ότι η διατροφή ήταν η κύρια αιτία των πολλών περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου που αντιμετώπιζε ως γιατρός. Έτσι, δημιούργησε στο χωριό Προδρόμι της Πάφου ένα αγρόκτημα, καλλιεργώντας αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα, από βότανα, λαχανικά και φρούτα μέχρι ελιές και ελαιόλαδο.

Μετά από δέκα περίπου χρόνια, το χόμπι έγινε επιχείρηση και πλέον στην γκάμα του Αγροκτήματος Α. Βουνός Λτδ. περιλαμβάνονται και βιολογικά κυπριακά κοτόπουλα -είναι το μόνο αγρόκτημα στην Κύπρο που το κάνει αυτό- καθώς και βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα που αποτελούν πλέον ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησης. Χρησιμοποιώντας ως βάση αγνό, άριστης ποιότητας βιολογικό γάλα, αιγινό, πρόβειο και αγελαδινό, προσφέρονται από γιαούρτι, κεφίρ, χαλούμι και τυρί, μέχρι διάφορα είδη αϊράνι.

Οι πρώτες ύλες είναι όλες βιολογικές όπως και η τροφή που τρώνε τα ζώα για να παράξουν γάλα. Εξάλλου, ο πήχης είναι ψηλά στο Αγρόκτημα Α. Βουνός Λτδ. και έτσι όλα τα προϊόντα, εκτός από νόστιμα και θρεπτικά, είναι και υγιεινά, αφού δεν περιέχουν φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι προϊόντα 100% βιολογικά, πιστοποιημένα και είναι ξεκάθαρο, όσο ποτέ άλλοτε, ότι η προσθήκη βιολογικών προϊόντων στη διατροφή μας, παρέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.

Γκάμα προϊoντων
Ένα από τα κορυφαία προϊόντα του είναι το βιολογικό κυπριακό κοτόπουλο. Το Αγρόκτημα Α. Βουνός είναι το μόνο αγρόκτημα στην Κύπρο, που παράγει φρέσκο, κυπριακής παραγωγής κοτόπουλο. Η γκάμα των βιολογικών προϊόντων του Αγροκτήματος Α. Βουνός συμπληρώνεται από βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί, χαλούμι, αναρή), βιολογικό κεφίρ και αϊράνι, βιολογικά φρούτα, λαχανικά, λάδι, ξηρούς καρπούς κ.ά.

Πού τα βρίσκεις
Τα προϊόντα του μπορείτε να τα βρείτε στο ιδιόκτητο βιολογικό κατάστημα Honey & Spice (Τηλ.: 22780850, 25ης Μαρτίου 12A, Έγκωμη, Λευκωσία) και παγκύπρια σε επιλεγμένα βιολογικά καταστήματα, φούρνους, φρουταρίες και υπεραγορές.

Πληροφορίες
Τηλ.: 99077060, 97804535, 22780850.
Φαξ: 22355411.
Αγρόκτημα: Προδρόμι, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου.
Κατάστημα: 25ης Μαρτίου, 12Α, Έγκωμη, Λευκωσία.
www.avounosorganic.com
Facebook: vounos.organic

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close