Eating News , Εστιατόρια

Έρχεται η πρώτη Ακαδημία Μαγειρικής και Γαστρονομίας στην Κύπρο

Η ανακοίνωση του μεγαλεπίβολου αυτού έργου για την Κύπρο έγινε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2017

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου την Ετήσια Γενική Συνέλευση του στο κτήμα Μακένζυ στη Λάρνακα με την παρουσία του Υπουργού Γεωργίαs, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Κουγιάλη και πολλών άλλων εκπροσώπων επισήμων φορέων. Στην εκδήλωση το παρόν τους έδωσαν επίσης τα μέλη του Συνδέσμου, παλαιότερης όσο και νεότερης γενιάς, αλλά και εκπρόσωποι εταιριών που συνεργάζονται για πολλά χρόνια με τον κλάδο της μαγειρικής και της γαστρονομίας και που εμπράκτως συμβάλουν στην ενδυνάμωση του ΣΑΚ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ανακοινώθηκε και το όραμα του Συνδέσμου που είναι η δημιουργία μίας Ακαδημίας Μαγειρικής και Γαστρονομίας στην Κύπρο.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου του Συνδέσμου κ. Γιώργου Δαμιανού, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις πιο σημαντικές δράσεις του Συνδέσμου που έγιναν τους τελευταίους 22 μήνες.

Στη συνέχεια ο κος Νίκος Κουγιάλης απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΣΑΚ, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα είναι αρωγός στο έργο μας και στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα.

Ακολούθως, ο υπουργός απεύθυνε κάλεσμα συνεργασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς έχουμε την ικανότητα να κατοχυρώνουμε προϊόντα.  Εσείς μπορείτε  να τα απογειώσετε και να τα αναδείξετε. Εσείς, μπορείτε να τοποθετήσετε τη Κύπρο στο επίκεντρο του κάθε τραπεζιού σε ευρωπαϊκές και μη χώρες». Κλείνοντας, ο υπουργός τόνισε ότι «επιθυμία μας είναι όπως προσδώσουμε κυπριακό χρώμα και χαρακτήρα στην τουριστική εμπειρία των ξένων μας, αναβαθμίζοντας έτσι τη προσφερόμενη ποιότητα».

Στα σκαριά, η πρώτη Ακαδημία Μαγειρικής στην Κύπρο
Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της γενικής συνέλευσης παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο μεγάλο project του Συνδέσμου μας από τον κο Νίκο Λαμπρόπουλο, διευθυντή του γραφείου της RegioCopLTD/EurActiv.gr στις Βρυξέλλες και που ασχολείται με θέματα ευρωπαϊκής πληροφόρησης. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας σύγχρονης Ακαδημίας Μαγειρικής με την ονομασία Healthy Food Academy της οποίας η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Ένα πολύ ξεχωριστό project το οποίο θα στεγαστεί σε παραλιακή πόλη με την Λεμεσό να έχει το προβάδισμα.

Η ακαδημία θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επαγγελματίες, τους επισκέπτες και τους μαθητές από όλον τον κόσμο αφού θα συνδυάζει καλλιέργεια, γεύσεις, καινοτομία και εκπαίδευση. Όσον αφορά την δομή της ακαδημίας θα ακολουθηθεί το παράδειγμα της Ολλανδίας σε συνδυασμό με Κυπριακή καινοτομία.

Η Ακαδημία σύμφωνα με τους αρμόδιους θα προσφέρει παγκόσμιες προοπτικές. Το πρότζεκτ θα γίνει σε συνέργεια με το Υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνα και με τον Νίκο Κουγιάλη.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξευρεθεί μέσα από διαρθρωτικά ταμεία, την ευρωπαϊκή τράπεζα δημοσίων επενδύσεων και μέσα από τους ιδιώτες επενδυτές. Το όραμα του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου για την Ακαδημία Γαστρονομίας θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Η δράση του ΣΑΚ για το 2017
Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε η όλη δράση του Συνδέσμου μας για την χρονιά που μας πέρασε από τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, Μιχάλη Μιχαηλίδη. Μια ολόκληρη χρονιά γεμάτη επιτυχίες που με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα οι κόποι μας απέδωσαν καρπούς. Δουλέψαμε, συνεργαστήκαμε, αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε με πολλούς θεσμικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς και πιστεύουμε ότι πετύχαμε πολλά.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στα μέλη Γιάννη Παπακωνσταντίνου και Μαρίνα Χοίρα για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στο Global Chef Challenge στην Πράγα τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου είχε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να τιμήσει ένα άτομο από κάθε επαρχία της Κύπρου επιδίδοντας στον καθένα μια αναμνηστική πλακέτα σαν ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης για όσα έχουν προσφέρει στον σύνδεσμο μέχρι σήμερα.

Απονεμήθηκε επίσης τιμή στους πρώην Διευθυντές των Εθνικών μας Ομάδων, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, αφού κατά τη διάρκεια της δράσης τους κατάφεραν να εκτελέσουν τα καθήκοντα και τις αποστολές τους με επιτυχία και αξιοπιστία τιμώντας τις αρχές του Συνδέσμου μας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου 2017
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου απέκτησε τρία νέα Μέλη, σε διαδοχή τριών άλλων μελών που αποχώρησαν.

Πρόκειται για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Κυριάκο Σωτηρίου, ο οποίος διαδέχεται τον Κίκη Θεοδοσίου. Ο νέος Επαρχιακός Πάφου ανέλαβε ο Χάρης Φιλίππου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γιώργο Χατζηιωάννου. Και την θέση του Επαρχιακού Αμμοχώστου, που ήταν ο Χρίστος Μάτσης, τώρα έχει αναλάβει ο Σωτήρης Σωτηρίου.

Έτσι, η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. του ΣΑΚ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιώργος Δαμιανού
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Κυριάκος Σωτηρίου
Αντιπρόεδρος του τύπου και εξωτερικών υποθέσεων: Παναγιώτης Ασπρής
Αντιπρόεδρος Εκπαιδεύσεων και Εκδηλώσεων: Παναγιώτης Παπακώστας
Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Μιχαηλίδης
Ταμίας: Χάρης Θεοχάρους
Επαρχιακός Λεμεσού: Κώστας Μιχαηλίδης
Επαρχιακός Λάρνακας: Αντώνης Χαραλάμπους
Επαρχιακός Λευκωσίας / Κερύνειας: Χριστίνα Αυξεντίου
Επαρχιακός Αμμοχώστου: Σωτήρης Σωτηρίου
Επαρχιακός Πάφου: Χάρης Φιλίππου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close