Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2017
Με τον καλύτερο τρόπο θα κάνει ποδαρικό το ανακαινισμένο Μαρκίδειο Θέατρο της Πάφου, με μία υψηλού επιπέδου παράσταση με τη διάσημη ηθοποιό Σάρλοτ Ράμπλινγκ να συμμετέχει σε ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και τη Marguerite Yourcenar.

Η παράσταση θα δοθεί στις 18 Νοεμβρίου 2017 και σε αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η Βαρβάρα Γύρα στην κιθάρα.
Η παράσταση Constantin Cavafy & Marguerite Yourcenar, μια παραγωγή του 2010 που εξακολουθεί να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο την άκρως ενδιαφέρουσα λογοτεχνική συνάντηση του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη [1863-1933] με την Γαλλοαμερικανίδα συγγραφέα και ποιήτρια Μαργκερίτ Γιουρσενάρ [1903-1987], μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές μορφές της Γαλλίας του 20ού αιώνα.
H Γιουρσενάρ αναδεικνύει μέσα από τα κείμενά της, με ένα ξεχωριστό τρόπο, γνωστές και άγνωστες παραμέτρους του καβαφικού έργου, με έμφαση στον έρωτα και τον θάνατο, στη μοναξιά και στην πολιτική διάσταση, την υπαρξιακή και βιολογική φθορά.
Η παράσταση, την οποία επιμελείται ο Jean Claude Feugnet, θα δοθεί στην γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο ανακαινισμένο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, στις 20:30. Εισιτήρια προς 20 και 15 ευρώ [μειωμένο για μαθητές, άνεργους, συνταξιούχους] στα περίπτερα Check In Πάφος και So Easy Stores Παγκύπρια, ηλεκτρονικά: www.soldoutticketbox.com/pafos2017
-
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
18 Νοεμβρίου 2017
Σχετικά
Ο «Κάτοικος Κηφισιάς» ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου
Μια σύγχρονη θεατρική παράσταση για την κοινωνική ανισότητα, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη μιας γυναίκας να αρχίσει ξανά
Έφυγε ο ηθοποιός Φοίβος Γεωργιάδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν αθόρυβο αλλά πολύτιμο εργάτη της σκηνής
Μία ακόμα (επιπλέον) παράσταση για το «PARTY της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου
Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό επιστρέφει για μία τελευταία εμφάνιση στην Κύπρο
Το πολυβραβευμένο «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι έρχεται στη Λευκωσία
Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή
Ο «Δίδυμος Μπελάς» με την Ελένη Φιλίνη έρχεται Κύπρο
Η κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε περιοδεία με εκλεκτό θίασο
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου μιλά κυπριακά και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι
Η ΕΘΑΛ και η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου στην κυπριακή διάλεκτο, μεταφέροντας τη δράση στην Κύπρο της δεκαετίας του '70, μέσα από μια απολαυστική σάτιρα γεμάτη χιούμορ, μουσική και έντονο κυπριακό χρώμα.
«Ημερολόγιο in progress»: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου όταν δημιουργεί;
Πέντε γυναίκες γίνονται οι φωνές μιας συνείδησης, σε μια παράσταση για τη δημιουργία, την αμφιβολία και τα «τέρατα» που γεννά το μυαλό.
«Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Pafos Aphrodite Festival 2026
Σε ανακοίνωση του Pafos Aphrodite Festival αναφέρεται ότι η νέα σκηνοθετική πρόταση μεταπλάθει ριζικά το κλασικό έργο σε έναν σύγχρονο, συμβολικό κόσμο