Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία υπέροχη wine & gastro εμπειρία στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας

Πήγαμε, δοκιμάσαμε το νέο μενού και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2017

Η είδηση της ολοκληρωτικής αλλαγής της εδεσματολογικής κάρτας του "The Winery", ως αποτέλεσμα της καθόδου του ευρηματικού σεφ Γρηγόρη Ποπράβκιν, μου κίνησε έντονα την περιέργεια. Μια περιέργεια, που έφερε ένα γλυκό βραδάκι του Οκτώβρη, εμένα και την οινογαστρονομική μου συντροφιά, να χρεωνόμαστε ένα ψηλό τραπέζι, έναντι από την εμπλουτισμένη φέτος με 300 οινοετικέτες κάβα, όντας αμέσως έτοιμοι να μελετήσουμε τις γευστικές προτροπές του σεφ.

Το εξαίρετο στη μύτη και ιδιαίτερα ισορροπημένο στο στόμα, ροζέ κρασί του Άη Αμπέλη, που επιλέξαμε, έδειξε για ακόμη μια φορά την πολυσχιδή δυναμική του blend Μαραθεύτικου και Λευκάδας, αρωματίζοντας το στόμα, αλλά και προετοιμάζοντάς το να δεχτεί τις επερχόμενες γεύσεις, που θα επιλέγαμε. Η κάρτα εδεσμάτων, αρκετά ενδιαφέρουσα, ικανοποιεί τους λάτρεις των πλατό τυριών, αλλαντικών και φρούτων, μα και χαροποιεί ιδιαίτερα τους έχοντες ιδιαίτερη λατρεία με τις δημιουργικές σαλάτες.

Η ραχοκοκαλιά της κάρτας στηρίζεται σε ψαγμένες δημιουργίες με μικρομεσαίου μεγέθους μοιρασιάρικα, ζεστά πιάτα, που ακροβατούν μεταξύ θάλασσας και στεριάς. Βοήθειά μας μεγάλη στα διλημματικά, γαστρονομικά μας ερωτήματα, ο Γιώργος Κτίστης, ο ιδιοκτήτης του χώρου και οινολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος μας κέντρισε το ενδιαφέρον για την ιδιαίτερα δροσιστική σαλάτα με ρόκα, τραγανό iceburg, ψητό αχλάδι και τυρί chevre, με όλο το σύνολο να πασπαλίζεται με καρύδια και ιδανικό σε οξύτητα vinaigrette από shallot.

H δροσιά στο στόμα, απογειώθηκε εκ νέου, με την πρώτη μπουκιά από την μοριακής έμπνευσης, πανακότα φέτας, με ταρτάρ ζουμερής ντομάτας, σκουρόχρωμες πέρλες βαλσαμικού ξυδιού και όμορφο χρωματικά και γευστικά, λάδι βασιλικού. Σχολιάζουμε με την παρέα τις ξεχωριστές μουσικές επιλογές, των οποίων τα decibel τους δεν ήταν καθόλου απαγορευτικά στην επικοινωνία με τους συνδαιτυμόνες, αλλά και επιβραβεύουμε για ακόμη μια φόρα την αριστοτεχνική αναπαλαίωση του παλιού αρχοντικού του 1900 και κάτι, αλλά και το όμορφο, open air patio, που πολιορκεί το πίσω μέρος του bar.

Η άφιξη των τραγανών, ενισχυμένων με αρώματα εσπεριδοειδών, γαρίδων, εντυπωσίασε τους γευστικούς κάλυκες, ειδικά όταν έσμιξαν τις γεύσεις τους με το μάνγκο και την όμορφη σε υφή, κρέμα καρότου. Τα καλύτερα των σχολίων αποδόθηκαν από όλους για το ύστατο, κρεατοφαγικό χαίρε, που δεν ήταν άλλο από το ορθότατα ψημένο, χοιρινό ψαρονέφρι, που γλυκάθηκε από σάλτσα κουμανδαρίας, καραμελωμένα κρεμμύδια και κρεμώδες πουρέ κολοκύθας.

Η άριστη προσομοίωση πήλινης γλάστρας με φυτόχωμα και νεαρά βλαστάρια βασιλικού, που βλέπαμε καθόλη τη νύχτα, να αποζητιέται από όλα τα τραπέζια, τελικά αποδείχθηκε, σαν έφτασε και στο δικό μας ψηλοτράπεζο, ότι επρόκειτο για ένα φρεσκοφτιαγμένο τιραμισού, που έκλεινε τον κύκλο των αρωμάτων του με μεθυστικό στην μύτη καφέ. Μια ευχάριστη επίγευση που έμεινε στο στόμα μας για ώρα πολλή, για να μας θυμίζει την όμορφη wine & gastro εμπειρία μας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close