Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια γαστρονομική βραδιά με "Κυπριακή Τρούφα"

Ναι λοιπόν υπάρχει κυπριακή τρούφα και στη Λεμεσό την απόλαυσαν σε ένα ιδαίτερο δείπνο!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2017

Το αγαπημένο εστιατόριο Dionysus Mansion στη Λεμεσό πρωτοπορεί ακόμη μια φορά με κατί πολύ μοναδικό.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το Dionysus Mansion και η ομάδα του δημιούργησαν ενα ξεχωριστό event με θέμα την τρούφα.

Εξ ου και όσοι παρευρεθήκαμε δοκιμάσαμε ένα set menu με εννέα διαφορετικά gourmet πιάτα φτιαγμένα με πολύ φαντασία και φυσικά με πλούσια αρώματα τρούφας και μάλιστα κυπριακής από τον πολύ καλό σεφ του μαγαζιού Δημήτρη Χαϊδεμένο.

Επειδή ακόμα στην κυπριακή αγορά συζητιέται έντονα από αρκετούς εάν τελικά η Κύπρος παράγει τρούφα ή όχι, ε ναι λοιπόν υπάρχει κυπριακή τρούφα! Σίγουρα δεν υπάρχουν οι ποσότητες που μπορούν να καλύψουν όλη την κυπριακή αγορά αλλά η ούσια είναι ότι υπάρχει και μάλιστα οι συγκεκριμένοι τρουφοκυνηγοί οι οποιοί την προμηθέυουν υποστηρίζουν ότι σταδιακά (πιο σπάνια) βρίσκουν και λευκή τρούφα στα βουνά του Τροόδους. 

Το μενού που δοκιμάσαμε -για να επιστρέψουμε στο δείπνο- συμπεριλάμβανε 5 ορεκτικά, 3 κυρίως πιάτα και 1 γλυκό που το κάθε ένα από αυτά συνοδευόταν από ένα διαφορετικό ελληνικό κρασί.

Τα ορεκτικά
Το πρώτο ορεκτικό ήταν ένα άλλειμα από μανιτάρι ποικιλίας Portobello με άρωμα τρούφας και φρέσκο βούτυρο.

Το δεύτερο ήταν αβγά ποσέ με σπαράγγια στα κάρβουνα αρωματισμένα με τρούφα.

Το τρίτο ορεκτικό ήταν μια δροσερή πράσινη σαλάτα με ψητά ντοματίνια, ραπανάκι, αχλάδι ποσέ, αρωματισμένη με Πεκορίνο τρούφας.

Το προτελευταίο ορεκτικό ήταν το γνωστό μαλακότατο χαλούμι από τη φάρμα "Νεοκλής" απο το Πισσούρι εμπλουτισμένο με αλάτι τρούφας και το τελευταίο ορεκτικό ήταν η μαλακότατη βοδινή γλώσσα καρπάτσιο αρωματισμένη φυσικά με τρούφα.

Τα κυρίως πιάτα
Ακολούθησε το πρώτο κυρίως πιάτο το οποίο ήταν το παραδοσιακό κυπριακό γαμοπίλαφο "ρέσι" σε εκτέλεση ριζότου με άρωμα τρούφας.

Το δεύτερο κυρίως ήταν το νοστιμότατο φιλέτο πάπιας συνοδευμένο με σάλτσα από μύρτιλα και φρέσκα τρούφα πάνω σε στρώση απο μαρέγκα.

Το τελευταίο κυρίως ήταν το Ραγού απο φιλέτο κοτόπουλλό και κυπριακή καπνιστή πανσέτα συνοδευμένο με παπαρδέλες τρούφας.

Και το... γλυκό
Τέλος εντυπωσιαστήκαμε με το γλυκό αφού κλείσαμε καταπληκτικά τη γαστρονομική μας εμπειρία με το ζεστό, λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με παλαιωμένη Γραβιέρα Νάξου και άρωμα φυσικά τρούφας, το οποίο επίσης συνοδευόταν με σπιτικό παγωτό μανταρινιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός απο το καλό φαγητό και κρασί το μενού συμπεριλάμβανε μια επαγγελματία μουσικό η οποία συνόδευε αρμονικά το dinner με solo live βιολί.

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού η βραδιά ήταν αυτό που λέμε ενα food experience!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close