Δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017
Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, ο Σταύρος Ξαρχάκος, επιστρέφει στην Κύπρο μόνο που αυτή τη φορά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια μουσική παράσταση που θα γράψει ιστορία αφού τρία από τα σπουδαιότερα έργα του θα παρουσιαστούν ταυτόχρονα.
"Το μεγάλο μας Τσίρκο", το "Νυν και Αεί" και "Τα κόκκινα τριαντάφυλλα για μέν", είναι τα τρία σπουδαία έργα του, τα οποία θα παρουσιάσει και θα διευθύνει για πρώτη φορά μαζί.
Τα σπουδαία αυτά τραγούδια που άφησαν τη δική τους εποχή σε μεγάλες στιγμές της Ελληνικής μουσικής θα ερμηνεύσουν η Ηρώ Σαϊα, ο Ζαχαρίας Καρούνης, το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» και 10μελής ορχήστρα.
Διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος από τις 15 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Κύπρο για να επιμεληθεί ο ίδιος τις πρόβες που θα γίνουν με τη «Διάσταση» και την ορχήστρα.
Θα πραγματοποιηθούν τρεις συναυλίες. Στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού στις 22 & 23 Νοεμβρίου και στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 25 Νοεμβρίου.
Τo Θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» έγραψε ιστορία, όταν ανέβηκε μεσούσης της δικτατορίας από τον θίασο Καρέζη – Καζάκου. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος και τα ερμήνευε επί σκηνής ο Νίκος Ξυλούρης. Η κίνηση και η θεατρική απόδοση της σκηνής του Καραγκιόζη διδάχτηκε από τον Ευγένιο Σπαθάρη, ο οποίος διακόσμησε το χώρο της εισόδου. Τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν ο Κώστας Καζάκος, η Τζένη Καρέζη, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Νίκος Κούρος, ο Τίμος Περλέγκας και ο Χρήστος Καλαβρούζος.
Εισιτήρια προπωλούνται από το θέατρο Παττίχειο ( 25377277) και την soldoutickets για τις δύο συναυλίες της Λεμεσού και από την tickethour για τη συναυλία της Λευκωσίας.

-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
22 Νοεμβρίου 2017
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
23 Νοεμβρίου - 24 Νοεμβρίου 2017
Σχετικά
Η Loreen αναβάλλει την ευρωπαϊκή περιοδεία της και φουντώνουν οι φημές για επιστροφή στην Eurovision
Θα διαγωνιστεί για τρίτη φορά μετά τις δύο νίκες στον μουσικό διαγωνισμό
Η Τραχυπέδουλα ετοιμάζει τη μεγάλη καλοκαιρινή της χοροεσπερίδα
Φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα Ανεπανάληπτοι σε μια βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση
Αυγουστιάτικο ξεφάντωμα με live μουσική στους Αγίους Βαβατσινιάς
Μια μεγάλη μουσική βραδιά τον Δεκαπενταύγουστο με αγαπημένα τραγούδια, ποτό και καλοκαιρινή διάθεση
Ο Λευτέρης Πανταζής και η Έλενα Τσαγκρινού σε μία μεγάλη (δωρεάν) συναυλία στο χωριό
Το ετήσιο φεστιβάλ Ίνειας υποδέχεται στη σκηνή δύο αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.
Μετά το sold out, η Ιουλία Καλλιμάνη ανακοινώνει δεύτερη συναυλία στη Λεμεσό
H δημοφιλής τραγουδίστρια υπόσχεται ακόμη μία βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και δυνατές συγκινήσεις, σε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά στέκια της Λεμεσού.
Η Αποστολία Ζώη έρχεται στην Κύπρο για μια μεγάλη αυγουστιάτικη βραδιά
Μαζί της ο Κωνσταντίνος Σερέτης και η Κλεοπάτρα Τομπάζου στην 27η Χοροεσπερίδα Μαρωνίου
Η Βαβατσινιά ετοιμάζει τη δική της μεγάλη καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Ζωντανή μουσική με τον Μάριο Πανταμουσέως και τη Μαρία Βαρδάκη, φαγητό και ποτό σε μια αυγουστιάτικη βραδιά στο χωριό
Τα σχήματα που θα δούμε τη νέα σεζόν στα μπουζούκια της Αθήνας
Με τον Αύγουστο να είναι εδώ, οι πίστες βρίσκονται σε θερινή ραστώνη. Ετοιμάζουν όμως έναν χειμώνα γεμάτο δυνατά ονόματα, με νέα σχήματα αλλά και παλιές συνεργασίες
Μια αυγουστιάτικη βραδιά με jazz και swing στον κήπο του Τεχνόπολις 20
Η Χαρά Μίλλερ και το Jazz Quartet της έρχονται στην Πάφο με αγαπημένα standards, bossa nova και μελωδίες που δεν χάνουν ποτέ τη γοητεία τους
Το ρεμπέτικο ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου με δωρεάν συναυλίες
Ένα μουσικό ταξίδι στα τραγούδια που η UNESCO αναγνώρισε ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, με τη συμμετοχή του καταξιωμένου ρεμπέτη Γιώργου Τζώρτζη
Ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους live σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Καλοπαναγιώτη
Μουσική, φαγητό και καλοκαιρινή διάθεση σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Μαραθάσας
Ο Δημήτρης Μεσημέρης ανεβαίνει στο Λαγουδερά για μια μεγάλη αυγουστιάτικη βραδιά
Η 3η Ετήσια Χοροεσπερίδα Λαγουδερών έρχεται τον Δεκαπενταύγουστο με ζωντανή μουσική, φαγητό και άφθονο κυπριακό ποτό