Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα γουστόζικο ταβερνείο γίνεται η αφορμή για λαχταριστά παϊδάκια

Ένα μαγαζάκι με αθηναϊκό αέρα σερβίρει κλασικά και νόστιμα μεζεδάκια ελληνικής ταυτότητας και με τις θράκες να παίρνουν φωτιά

Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2017

Εμπνευσμένα από τη Νότιο Αθήνα, τα Κοψίδια… του Καλλίνικου καθιέρωσαν την ελληνική γευστική ταυτότητα στο νησί μας. Το ταβερνείο, πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό, βρίσκεται σε γωνιακό σημείο σε μια ήσυχη γειτονιά στην Καθολική της Λεμεσού. Είναι ανοικτό τα βράδια, έξι μέρες την εβδομάδα (εκτός Κυριακής). Είναι λιτό και απέριττο με χαλαρή διάθεση, ξύλινες καρέκλες και διακόσμηση με φωτογραφίες ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Εκεί θα συναντήσεις να απολαμβάνουν τα καλούδια του κυρίως κεφάτες παρέες και οικογένειες.

Τις ηλιόλουστες μέρες τα τραπεζάκια μεταφέρονται στον υπέροχο εξωτερικό χώρο κάτω από τη σκιά των δέντρων. Το μενού προσφέρει μια πλούσια ποικιλία σε επιλογές φαγητών -όλα φρέσκα και της ώρας- με κλασικά και νόστιμα μεζεδάκια ελληνικής ταυτότητας και με τις θράκες να παίρνουν φωτιά. Τα ελληνικά παϊδάκια με το κιλό είναι σήμα κατατεθέν, όμως τα τηγανητά κολοκυθάκια, η φέτα με σύκο και οι κολοκυθοκεφτέδες πιθανότατα να κλέψουν την παράσταση. Το ανανεωμένο μενού προσφέρει τώρα κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο κοκορέτσι, εξοχικό, κοντοσούβλι, και αντικριστό, εναλλάξ. Για κέρασμα, το μαγαζί σερβίρει ραβανί και ελληνικό καφέ. 

Πάρε γεύση!
Σίγουρα μέσα στις προτιμήσεις σου να περιλάβεις τα φημισμένα του παϊδάκια, τους αφράτους κολοκυθοκεφτέδες και το άψογα συνδυασμένο σύκο με φέτα. Ο σεφ δέχεται ‘παρατηρήσεις’, γιατί μετά από τη φούρια της θράκας κάνει τις βόλτες του ανάμεσα στους θαμώνες.

Γιατί να πας
Στα Κοψίδια… του Καλλίνικου δεν πας μόνο για την αξέχαστη εμπειρία γευστικών απολαύσεων, που σου προσφέρει, αλλά και για τις καλές τιμές που σίγουρα παροτρύνουν όλη την παρέα να το δηλώνει ως το συχνό της στέκι! Αναλαμβάνονται και πάρτι μέχρι 80 άτομα. 

Info: Τα Κοψίδια του Καλλίνικου (25725551) Δωδεκανησίου 27, Καθολική, Λεμεσός. Δ-Σ 19.00-24.00.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close