Eating News , Εστιατόρια

Φημισμένη γαλλική αλυσίδα φέρνει παριζιάνικο αέρα στην καρδιά της Λευκωσίας

Η νέα, διάσημηάφιξη της Λευκωσίας έρχεται από το εξωτερικό και αναμένεται να ανοίξει τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2017

H γνωστή και ιστορική γαλλική αλυσίδα φούρνων, ζαχαροπλαστείων και εστιατορίων Paul ανοίγουν το πρώτο τους κατάστημα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην καρδιά της Λευκωσίας. Η νέα αυτή άφιξη ανακοινώθηκε από το Check In Cyprus από τον περασμένο Φεβρουάριο αναφέροντας πως θα άνοιγε το περασμένο καλοκαίρι. 

Έρχεται τα Χριστούγεννα 
Το άνοιγμα όμως του γνωστού franchise καθυστέρησε τελικά, το καλοκαίρι πέρασε και το Paul Cafe της Λευκωσίας ετοιμάζεται πυρετωδώς για να κάνει την εμφάνισή του κοντά στα Χριστούγεαννα και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου χωρίς να είναι δυνατή ακόμη η ακριβής ανακοίνωση της ημερομηνίας. Αν γνωρίζεις τα Paul Cafe από το εξωτερικό η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ιδανική για να τα επισκφτείς και να γευτείς τα λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά και αρτοποιήματά του. 

Ήδη το κυπριακό Paul δημιούργησε τη δική του σελίδα στο facebook και άρχισε να μετράει αντίστροφα για το επίσημο άνοιγμα του. 

Πού ανοίγει
Το κατάστημα θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της PHC Franchised Restaurants Public Ltd και θα στεγαστεί στο πρώην εστιατόριο Κάλυμνος στην οδό Ζήνας Κάνθερ στο κέντρο της Λευκωσίας και θα προσφέρει 12 είδη γλυκών, 7 διαφορετικούς τύπους ψωμιών τα οποία και θα χρησιμοποιούνται και για τις ανάγκες παρασκευής σάντουιτς και άλλων σνακ του εστιατορίου, αλλά και 25 διαφορετικά είδη φαγητού.

Φαγητά που θα χαροποιούν τόσο τους λάτρεις των σάντουιτς, όσο και τους φίλους των σαλάτων, ζυμαρικών, μπέργκερς, ψαρικών, πουλερικών και φιλέτων. Ο χώρος θα διαθέτει 250 θέσεις και θα τύχει ριζικής ανακαίνισης, χωρίς όμως να επηρεαστεί η εξωτερική πρόσοψη του διατηρητέου κτηρίου.

Οι εξωτερικοί χώροι θα τοπιοτεχνηθούν με όμορφη βλάστηση που οι πληροφορίες μας, λένε, ότι θα κάνει εντύπωση. Οι ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί και μάγειροι της PHC ετοιμάζονται ήδη για να μεταβούν για πέραν των δύο μηνών εκπαίδευση στη Γαλλία, για να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εταιρεία Paul.

Ποια είναι τα Paul
Tα Paul μετρούν πάνα από 125 χρόνια ζωής(!), με την ιστορία τους να ξεκινάει από τη Λιλ της Γαλλίας. Εκεί ο Φρανσίς Ολντέρ, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε τον οικογενειακό φούρνο τον οποίο λειτουργούσε η γιαγιά του από το 1889 και άρχισε να βάζει νέα υλικά στο ψωμί και στα γλυκά. Λίγο καιρό αργότερα, βλέποντας την αύξηση στην ζήτηση των προϊόντων του, ξεκίνησε να ανοίγει υποκαταστήματα. To 1960 εξαγόρασε τη βιομηχανία παραγωγής μπισκότων Paul (η οποία παράλληλα έδωσε και το όνομα της στην αλυσίδα των καταστημάτων), ενώ το 1980 ξεκίνησε η εισαγωγή νέων συνταγών και ταυτόχρονα η παγκόσμια επέκταση. Πλέον τα Paul αριθμούν 400 καταστήματα εκ των οποίων 90 βρίσκονται στο Παρίσι και άλλα 300 σε 33 χώρες του κόσμου. Στην Αθήνα, τα βρίσκεις στην οδό Πανεπιστημίου, στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close