12 December 2017
Μουσική , Συναυλίες & Events

"Τσιτσάνη διάλογοι" από την ομάδα χορού της Διάστασης

Μία από τις σημαντικότερες μουσικές διασκευές που έγινανποτέμε βάση το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2017

Είναι ίσως από τις σημαντικότερες μουσικές διασκευές που έγιναν ποτέ  με βάση το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και αυτό έγινε χάρη στην ευφυΐα και στο ταλέντο  του Σταύρου Ξαρχάκου .

Ο  Σταύρος  Ξαρχάκος έχει δουλέψει πολύ  πάνω στο υλικό του Βασίλη Τσιτσάνη τον οποίο αγαπούσε και σεβόταν. Τον θεωρούσε σαν το μεγαλύτερο δάσκαλο της Ελληνικής μουσικής. Σε αυτό μουσικό υλικό δούλεψε με ζήλο και μεράκι η ομάδα χορού «Διάσταση»  τους  τελευταίους μήνες για να μας δώσει  στις 12 του Δεκέμβρη  το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς στο Παττίχειο θέατρο στις  20:30 το βράδυ.

Οι χορογράφοι της ομάδας  χορού για την παράσταση  Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρία Μέση Αγγελίδου και Ελένη O’Keefe.

Οι  «Τσιτσάνοι διάλογοι»  αποτελούν ολόκληρο  το Β’μέρος της παράσταση. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθούν   χορογραφημένα για πρώτη φορά δυο τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου  από την τελευταία του δουλειά, «Ελεγείες και σάτιρες» όπου τραγουδά ο ίδιος.

Επίσης για πρώτη φορά θα ακουστεί  μια σουϊτα  15 λεπτών  που χορογραφήθηκε ειδικά για την παράσταση για πρώτη φορά , την οποία έγραψε ο  Βάσος  Αργυρίδης    με θέμα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε αναφέρει για τη δουλειά του αυτή ότι ο Τσιτσάνης  «... ως ύφος και ως συναίσθημα, αλλά και ως αρμονία άρχισε απροσδόκητα να συγκλίνει άλλοτε με μεγάλους ευρωπαίους συνθέτες, κλασικούς δημιουργούς, άλλοτε με το λαϊκό τραγούδι των μακρινών τόπων, όπως το σπιρίτσουαλ και η μουσική της Νέας Ορλεάνης και άλλοτε με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα.  Ένα χάσμα τεράστιο ανάμεσα σε έργα διαφορετικών εποχών, τόπων, τεχνοτροπιών, κωδίκων, γεφυρωνόταν αναπάντεχα κάθε τόσο μέσα από τη συγγένεια της μουσικής ψυχής τους, δηλαδή του πυρήνα τους, της ουσίας τους. Αφέθηκα, με τη βοήθεια των μουσικών, να αφουγκράζομαι αυτές τις μουσικές συνομιλίες και προσπαθήσαμε την έκπληξη και τη γοητεία που νιώσαμε να τη μεταφέρουμε στη συναυλία».

Το μουσικό αυτό έργο επέλεξε η Ομάδα Χορού της «Διάστασης»  για να παρουσιάσει στις 12 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο θέατρο στις 20:30 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close