Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γνωστό στέκι της πρωτεύουσας ανανεώθηκε και σερβίρει νόστιμα πιάτα

Ένα εστιατόριο για casual dining σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Λευκωσίας άλλαξε διεύθυνση και συνεχίζει ακάθεκτο

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2017

Το 2012 έκανε την εμφάνισή του στη Θεμιστοκλή Δέρβη ένα μαγαζί που έφερε μία νέα επιλογή για φαγητό στη Λευκωσία σερβίροντας ελληνικό σουβλάκι και μία ποικιλία από πιάτα κρεατικών με έμπνευση την ελληνική κουζίνα.

Το αγαπημένο μας Souvlaki Bar διένυσε μία επιτυχημένη πορεία και έγινε για πολλούς αγαπημένο στέκι για μεσημεριανό, χαλαρό διάλειμμα από τη δουλειά ή για casual έξοδο το βράδυ με την παρέα για νόστιμα πιάτα και παγωμένη μπίρα.

Το γνωστό, λοιπόν, εστιατόριο Souvlaki Bar της Θεμιστοκλή Δέρβη το τελευταίο διάστημα άλλαξε διεύθυνση, ανανέωσε τον χώρο του και φρεσκάρισε το μενού του.

Το νέο πρόσωπο του Souvlaki Bar έρχεται με ένα άλλο αέρα φρεσκάδας να μας προσκαλέσει να καθίσουμε αναπαυτικά στον ανακαινισμένο χώρο του και να απολαύσουμε τα καλούδια του μενού του.

Ο χώρος έχει αναδιαμορφωθεί, έχει γίνει πιο φωτεινός, πιο μοντέρνος με σύγχρονες πινελιές δημιουργώντας μία πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα με έξυπνες ντιζαϊνάτες πινελιές.

Από το μενού δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Αρχικά θα συναντήσει μία μεγάλη γκάμα ορεκτικών με αλοιφές, πατάτες με φέτα αλλά και μία ποικιλία από σαλάτες όπως την κλασική χωριάτικη, σαλάτα με κοτόπουλο, με ρόκα, με ντάκο αλλά και τη σαλάτα Souvlaki Bar με γύρο κοτόπουλο ή σουβλάκι πάνω σε πράσινη σαλάτα εποχής με μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι και σως μουστάρδας.

Ακολουθεί μία ποικιλία για όλα τα γούστα από ατομικά πιάτα όπου ξεχωρίζουμε την σταβλίσια μπριζόλα (€13.90), τα διάφορα σχάρας (€12.90), το αμερικάνικο δίδυμο που είναι διπλό μπιφτέκι βοδινό με τυρί και σως καυτερή (€9.90) αλλά και το Rib-Eye Steak με δεντρολίβανο, λαχανικά, πατάτες και μουστάρδα (17.50).

Για τους μερακλήδες υπάρχουν και τα συνοδευτικά μεζεδάκια όπως τα μπιφτέκια με 4 τυριά (€4.35), τα χωριάτικα λουκάνικα (€3.35) ή και τα σουτζουκάκια σχάρας που είναι η επιλογή του σεφ του μαγαζιού (€2.95).

Το μαγαζί, όμως, φημίζεται για το ελληνικό του σουβλάκι γι' αυτό επιβάλλεται να φας καλαμάκι σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο. Για τις παρέες υπάρχουν οι επιλογές των μεζέδων για δύο άτομα και άνω που περιλαμβάνουν σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο, σεφταλιές, κεμπάπ κοτόπουλο, σουτζουκάκια σχάρας, πανσετάκια κρασάτα, χωριάτικα λουκάνικα, χαλλούμι και μανιτάρια. Σερβίρονται με ψιλοκομμένη σαλάτα, πίτα, πατάτες, μαϊντανό και σως της επιλογής σου. Και όλα αυτά με €13.95 το άτομο.

Μπορείς όμως αν επιθυμείς να επιλέξεις την ποικιλία κρεατικών ή την ποικιλία κοτόπουλου. Τέλος, θα βρεις τις κλασικές επιλογές για σουβλάκι σε μερίδα, ελληνική ή κυπριακή πίτα αλλά και γύρο μιξ ή βοδινό. Σημείωσε πως το μαγαζί διαθέτει σεφταλιές με κοτόπουλο αλλά και νοστιμότατο πολίτικο κεμπάπ.

Το Souvlaki Bar σερβίρει χορτοφαγικό και παιδικό μενού και προσφέρει υπηρεσίες take away και delivery.

(77777753) Θεμιστοκλή Δέρβη 24Α, Λευκωσία. Δ-Κ 11.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close