Μουσική , Συναυλίες & Events

24 συναυλίες και live για όλο τον Γενάρη

Πολλές όμορφες συναυλίες θα λάβουν χώρα τον πρώτομήνα του νέου χρόνου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2018

Η νέα χρονιά μπαίνει δυναμικά όσον αφορά στα μουσικά δρώμενα, με συναυλίες και αγαπημένους καλλιτέχνες να ετοιμάζουν την κάθοδό τους στο νησί και όχι μόνο.

Από Παυλίδη και Λεπά, μέχρι Ρέμο και Σαμπάνη, τους heavy ροκάδες της Ελλάδας, Σαββόπουλο, Βελεσιώτου και Μαραβέγια, από όλα έχει το καλεντάρι του μήνα.

Έχουμε και λέμε:

Παύλος Παυλίδης & B-Movies
Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies έρχονται τον Ιανουάριο για μια μόνο εμφάνιση στο Ravens Music Hall Limassol Θα μας παρουσιάσουν ένα δυναμικό συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα μουσική διαδρομή του. Οι B-movies πάντα μαζί του και ανανεωμένοι κατά το ήμισυ από τον περσινό χειμώνα δεν σταματούν να πειραματίζονται και να μας δίνουν συνεχώς κάτι το διαφορετικό στη σκηνή πράγμα που κάνει τις εμφανίσεις τους ξεχωριστές. Η σκηνή του Ravens Music Hall θα «γεμίσει» μελωδίες και στίχους σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.
Οι B-movies είναι : Τόλης Δεληγιάννης - μπάσο, Ορέστης Μπενέκας - πλήκτρα, Δημήτρης Οικονόμου - τύμπανα, Αλέκος Βουλγαράκης - ηλ. κιθάρα.
> Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, Ravens Music Hall Limassol, 22.00, €20. Πληροφορίες: 99614100.

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ένας μεγάλος καταξιωμένος καλλιτέχνης, δύο εξαίρετοι ερμηνευτές (ένας Κύπριος και ένας Ιταλός!) και μια παιδική 40μελής χορωδία είναι το καινούριο πρότζεκτ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα παρουσιαστεί με το νέο χρόνο στη σκηνή του Down Town Nicosia στις 3 Ιανουαρίου 2018! Ένα πραγματικά αξιοσημείωτο πολιτιστικό γεγονός. Στη Κύπρο ειδικά γίνεται για πρώτη φορά.
Συγκεκριμένα σε αυτήν την μουσική παράσταση συμμετέχουν: αφενός o εξαίρετος Νικόλας Φιλήτας (μέλος του συγκροτήματος "PROSPECTUS") ο οποίος με την ιδιαίτερη χροιά και το μυστήριο της φωνής του, συναρπάζει & ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια κι αφετέρου o εκθαμβωτικός Ιταλός βιρτουόζος κιθαρίστας Steve Tesser ο οποίος με άποψη και ανησυχία, με απίστευτη καθαρότητα στο μουσικό του λόγο, εντυπωσιάζει το κοινό με rock διασκευές κι όχι μόνον... Ο Λαυρέντης με τον Νικόλα και τον Steve μαζί με τους μοναδικούς συνεργάτες μουσικούς τους, τον εκπληκτικό Άκη Αμπράζη στο μπάσο Αλέξανδρο Ζουγανέλη στα πνευστά, αλλά και τον παλιό εξαίρετο «Τερμίτη» Φίλιππο Σπυρόπουλο στα τύμπανα, μας χαρίζουν ασυναγώνιστες στιγμές διασκέδασης και συντροφεύουν τα όνειρά μας. Η μουσική τους παράσταση βασίζεται στην συνάντηση της τραγουδοποιΐας με την ελληνική ροκ & τον κοινωνικό προβληματισμό ενώ αξιοπρόσεκτος είναι ο συνδυασμός των αμοιβαίων εκμυστηρεύσεων & των διαχρονικών επιτυχιών του Λαυρέντη:
«Πεθαίνω για Σένα», «Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας», «Τιτανικός», «Εφάπαξ» «Μάτια δίχως λογική» «Έλα ψυχούλα μου», «Διδυμότειχο Blues», «Νότος», «Γάτος», «Πόσο σε θέλω»…
Μαζί τους επι σκηνής και η παιδική χορωδία του ωδείου "ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ/Ανθή Παπαφιλίππου" επιβεβαιώνοντας την διαχρονικότητα των τραγουδιών του, δίνοντας παράλληλα μια νέα πνοή, νότες αισιοδοξίας και χαράς!
> Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, Downtown Live, Λευκωσία, 23.00. Πληροφορίες: 99810011.
> Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, Savino Live, Λάρνακα, 21.00. Πληροφορίες: 99779435.

 

Αντώνης Ρέμος
Ο πιο περιζήτητος Έλληνας καλλιτέχνης που ξεσηκώνει το Πανελλήνιο δίνει ραντεβού, Πέμπτη, στις 4 Ιανουαρίου στο Pavillion Hall, Λευκωσίας σε ένα απόλυτα ανατρεπτικό και φαντασμαγορικό VIP στήσιμο. Η διασκέδαση αρχίζει από νωρίς, στις 21:30 με τον Αντώνη Ρέμο, και την μπάντα του καθώς τους μαστιχομένους Djs θα ανεβάζουν τους ρυθμούς δημιουργώντας ένα ξέφρενο πάρτι που θα μείνει αξέχαστο.
> Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, Pavilion Hall, Λευκωσία, 21.30. Πληροφορίες: 96284050.

 

Λευτέρης Μουμτζής
Ο καταξιωμένος Κύπριος μουσικός, Λευτέρης Μουμτζής, (The Low Spark, Σωτήρες, Trio Tekke) εδώ και δύο χρόνια έχει ταξιδέψει σε Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα και Αγγλία παρουσιάζοντας τον δίσκο του 'Now Happiness'. Επιστρέφει στην Πάφο, και συγκεκριμένα στο Τεχνόπολις 20, σε μια εμφάνιση για να παίξει κομμάτια κυρίως από τον δίσκο 'Now Happiness', κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια, αλλά και τραγούδια από τη δισκογραφία του ως J. Kriste, Master of Disguise, όπως επίσης και
κάποιες διασκευές τραγουδιών που αγαπά. Ο Λευτέρης θα συνοδεύει τον εαυτό του με κιθάρα και πιάνο. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό live set, αποτελούμενο κυρίως από μπαλάντες, που κυλάει με μια ήρεμη αρμονία αφήνοντας στον ακροατή μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας.
> Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30, €10. Πληροφορίες: 70002420.

 

Φοίβος Δεληβοριάς
Μαζί με τους συνεργάτες του αναρωτιούνται αν είναι αληθινά τα όσα έζησαν έως τώρα και αφηγούνται ξανά την ιστορία τους από την αρχή! Ξανασυναντούν 'Εκείνη', ξαναχορεύουν τη 'Μπόσα Νόβα του Ησαΐα', ξανακοιτιούνται στον 'Καθρέφτη' και τον σπάνε, γίνονται 'Αόρατοι Άνθρωποι' και περνούν από την 'Όμορφη Πόρτα', πηδούν απ' την 'Ταράτσα', σκοτώνονται, ξανασηκώνονται και καταλήγουν στο γνωστό οικουμενικό motto: 'μένω στην Καλλιθέα -κι αγαπάω μια Κική- η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία'... Μαζί με την νέα τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη (τραγούδι) και το θορυβώδες, αξεπέραστο combo Ντούβας (ντραμς) και Χριστοδούλου (πλήκτρα), αποδεικνύουν πως είναι άνθρωποι και όχι ρεπλίκες.
> Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληροφορίες: 77777745.
> Σάββατο 6 Ιανουαρίου, Μουσική Σκηνή RED, 21.30, Λευκωσία. Πληροφορίες: 96245929, 99059257.

 

Μπλε - Λωποδύτες
Εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες, χρυσά και πλατινένια albums και πολλά ραδιοφωνικά hits που όλοι έχουμε αγαπήσει και ακούγονται με διαχρονική συνέχεια, έχουν καθιερώσει πλέον τους ΜΠΛΕ ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ζωντανά την Τζώρτζια να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις γνωστές επιτυχίες των ΜΠΛΕ μαζί με τον Πάνο Παπάζογλου στην κιθάρα ,τον Γιώργο Παπαποστόλου (συνθέτη του συγκροτήματος) στα πνευστά, οι ΜΠΛΕ θα πλαισιώνονται από τους Λωποδύτες.
> Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, Ravens Music Hall Limassol, 23:00, €15 (προπώληση), €20 (στην είσοδο). Πληροφορίες: 99614100.
> Σάββατο 6 Ιανουαρίου, Downtown Live, Λευκωσία, 23.00. Πληροφορίες: 99810011.

 

Αφιέρωμα στον Camille Saint-Saëns
Συναυλία - αφιέρωμα στον Γαλλο συνθέτη Camille Saint-Saëns, ο οποίος πρώθησε μέσω των συνθέσεων του τα ξύλινα πνευστά, γράφοντας τρείς σονάτες για όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο και μια Ρομάντζα για φλάουτο. Τα έργα του αυτά φιλοδοξούν να παρουσιάσουν στο κοινό πέντε νέοι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν σπουδάσει σε γαλλόφωνες χώρες με παράδοση στη μελέτη και εκτέλεση της γαλλικής μουσικής.
Συντελεστές: Εύα Σταύρου, Κρινιώ Τρούλλου, Μαυρουδής Τρούλλος, Ηλίας Παπαδόπουλος, Αρετή Προσήλια.
> Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, Κυπριακό Οινομουσείο, Ερήμη, Λεμεσός, 20.00, €10. Πληροφορίες: 96492434.
> Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία, 20.00, €10/€7. Πληροφορίες: 96492434.

 

Λευτέρης Πανταζής
Ο μεγαλύτερος διασκεδαστής της ελληνικής νύχτας, Λευτέρης Πανταζής, έρχεται στην Κύπρο, για δύο ζωντανές εμφανίσεις, φέρνοντας την "ταραχή". O Λευτέρης Πανταζής, δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού τα τελευταία 25 χρόνια, με 27 προσωπικούς δίσκους και 13 συλλογικούς. Από αυτούς 30 έγιναν πλατινένιοι ενώ και οι 40 έχουν γίνει χρυσοί.
> Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, Οpa Opa Club, Λεμεσός, 23.00. Πληροφορίες: 95560056.
> Σάββατο 6 Ιανουαρίου, A Club, Αγία Νάπα, 23.30, €15 (μπαρ με 1 ποτό), €20 (Τραπέζι VIP με 1 ποτό). Πληροφορίες: 97722150.

 

Planet of Zeus
Οι Planet of Zeus, οι heavy ροκάδες της Ελλάδας που έχουν αποκτήσει ευρύ κοινό κάνοντας πολυάριθμες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, επιστρέφουν στην Κύπρο για μια μοναδική εμφάνιση στο Savino Live στην Λάρνακα το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Sensual Alchemist.
> Σάββατο 6 Ιανουαρίου, Savino Live, Λάρνακα, 22.00, €15. Πληροφορίες: 99860304 - 99426011.

 

Γιώργος Σαμπάνης
Η πρώτη Κυριακή του χρόνου θα μας βρει στο State να διασκεδάζουμε παρέα με τον Γιώργο Σαμπάνη. Τον πιο ταλαντούχο τραγουδιστή και συνθέτη της νέας γενιάς, μίας και τραγουδά, γράφει μουσική και κάνει επιτυχίες, ο οποίος κατεβαίνει εκ νέου στο νησί μας για μία βραδιά γεμάτη ανεπανάληπτες επιτυχίες, στο STATE Night Club στη Λευκωσία. Μην ανυσηχείς, Πριν πείς σ' αγαπώ, "Σε σένα σταμάτησε η καρδιά", "Μυστήριο τρένο", "Δεν είμαι ήρωας" και φυσικά "Μόνο εξ' επαφής" και άλλες επιτυχίες του καλλιτέχνη θα ανεβάσουν τη διάθεση και τη διασκέδαση στα ύψη.
> Κυριακή 7 Ιανουαρίου, STATE Night Club, Λευκωσία. Πληροφορίες: 22255111.

 

Κωστής Μαραβέγιας
To Ράδιο Πρώτο παρουσιάζει τον Κωστή Μαραβέγια, που έρχεται να μας διασκεδάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Μια συναυλία- γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένη με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.
Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει γίνει συνώνυμο με τις ξέφρενες, γεμάτες ενέργεια, εμφανίσεις του, που διασκεδάζουν και τους πιο απαιτητικούς. Βραδιές γεμάτες ξενοιασιά, χαρούμενη διάθεση, μουσική, τραγούδι, χορό, και πολλή γοητεία.
Χορηγός επικοινωνίας www.checkincyprus.com.
> Tρίτη 9 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.30.
> Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, Παττίχειο /Δημοτικό Θεάτρο, Λεμεσός, 20.30. Πληροφορίες: www.soldoutticketbox.com.

 

Αγαπημένα τραγούδια, Αγαπημένοι φίλοι
Ο Αλέξης Καζακόπουλος, ο Βασίλης Βουρβόπουλος και ο Γιάννης Δίσκος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση "Αγαπημένα τραγούδια, Αγαπημένοι φίλοι". Ένα ταξίδι, από το Σουγιούλ και τον Τσιτσάνη μέχρι τον Κραουνάκη και το Μαραβέγια, οι τρεις καλλιτέχνες μας υπόσχονται μία σπάνια μουσική βραδιά.
Ο Αλέξης Καζακόπουλος ένας τραγουδιστής με αρκετά χρόνια πορείας στη μουσική και πολλές συνεργασίες αλλά κυρίως σαν μέλος συγκροτημάτων (Full Tattoo -Big band theory) μας οδηγεί με τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του σε ένα ταξίδι ποιότητας και αισθητικής.
Ο Βασίλης Βουρβόπουλος πιανίστας και καθηγητής μουσικής στη μουσική ακαδημιά Arte έχοντας ένα τεράστιο βιογραφικό με συνεργασίες για θέατρα, μιούζικαλ, συναυλίες, μουσικές σκηνές έρχεται να βάλει μία ξεχωριστή πινελιά με το ιδιαίτερο προσωπικό του στυλ.
Ο Γιάννης Δίσκος ιδρυτικό και ενεργό μέλος των Imam Baildi και των Chouska Ensemble δημιουργεί με τα πνευστά του μία φανταστική ατμόσφαιρα δίνοντας στον ήχο του πρότζεκτ ένα μοναδικό μοναδικό χαρακτήρα!
> Τρίτη 9 Ιανουαρίου, Μουσική σκηνή Red, Λευκωσία, 21.00, €5. Πληροφορίες: 99059257 & 96245929.
> Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός, 21.00, €5. Πληροφορίες: 99300430.

 

Το βιολί και το λαούτο
Οι μουσικοί Ανδρέας Π. Νικολάου (βιολί) και Μάριος Ε. Χαραλάμπους (λαούτο) παρουσιάζουν ένα διαφορετικό κονσέρτο με πρωταγωνιστές το βιολί και το λαούτο, την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, στο Τεχνόπολις 20. Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει έργα για σόλο βιολί από τους Telemann, Prokofiev και Bach, καθώς και διασκευές κυπριακών κομματιών για σόλο βιολί και για βιολί-λαούτο.
> Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00, €10. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Ένα απόγευμα με Mozart κι όχι μόνο...
Είναι μια ευρέως-διαδεδομένη πεποίθηση ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος τη μέρα του από το να ακούσει μουσική του W. A. Mozart. Γιατί να το περιορίσουμε όμως αυτό στο ξεκίνημα της μέρας; Γιατί να μην κλείσουμε τη μέρα (ή τις ώρες του φυσικού φωτός τουλάχιστον) με τη μουσική του Αυστριακού αυτού συνθέτη; Κι αυτό ακριβώς είναι που προτείνουν γι' αυτή τη συναυλία ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Κ. Jens Georg Bachman, ο εξάρχων της ορχήστρας Wolfgang Schroeder και ο κορυφαίος των Β' βιολιών Κύπρος Χριστοδουλίδης: τις δύο σονάτες για βιολί και πιάνο, Κ. 304 και Κ. 305. Μια διπλή ομοβροντία Mozart, σε όλο το μεγαλείο της μουσικής δωματίου του! Μετά από τις δύο σονάτες, επιφυλάττουμε στο κοινό μας μια έκπληξη!
W. A. Mozart: Σονάτα για βιολί σε Μι ελάσονα, K. 304
Σονάτα για βιολί σε Λα μείζονα, K. 305
Wolfgang Schroeder (βιολί)
Κύπρος Χριστοδουλίδης (βιολί)
Jens Georg Bachmann (πιάνο)
> Σάββατο 13 Ιανουαρίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 17.00. Πληρ. 22463144.
> Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 17.00. Πληρ. 70002420.

 

Καρτποστάλ από τη Βιέννη
Βιέννη, η πόλη της μουσικής! Η πόλη όπου έζησαν κι μεγαλούργησαν κορυφαίοι συνθέτες, όπως οι Mozart, Beethoven, Schubert και Brahms, αλλά και η γενέτειρα και πεδίο εκτενούς δράσης ολόκληρης της Οικογένειας Strauss, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Βασιλιά του Βαλς, του Johann Strauss υιού. Επάξια λοιπόν εκπροσωπείται αυτός ο τελευταίος στις φετινές πρωτοχρονιάτικες συναυλίες μας με τρία βαλς και τρεις πόλκες, με μια να φέρνει μάλιστα στο μυαλό και την παλιά δόξα της πάλαι ποτέ Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Βιέννη, η πόλη της μουσικής είπαμε, και στο εορτινό μας ρεπερτόριο εκπροσωπούνται και οι Carl Maria von Weber και Franz von Suppé, Γερμανός ο πρώτος και Κροάτης ο δεύτερος. Βιέννη, λοιπόν, η πόλη της μουσικής!
Johann Strauss (Jr): Βαλς Βιεννέζικο Αίμα, Βαλς Εκεί που ανθίζουν οι λεμονιές,
Πόλκα Τριτς Τρατς, Πιτσικκάτο-Πόλκα κ.α.
Franz von Suppé: Πρωί, μεσημέρι και βράδυ στη Βιέννη, Εισαγωγή Ελαφρύ Ιππικό
Carl Maria von Weber: Andante και Rondo Ungarese για φαγκότο και ορχήστρα
Σολίστ: Giovanni Galetti (φαγκότο)
Μαέστρος: Jens Georg Bachmann
> Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30, €12 / €7 / €5. Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy.
> Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18).

 

Διονύσης Σαββόπουλος
Διονύσης Σαββόπουλος "φωνή και πιάνο" με τον Στάθη Άννινο. Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και στη φωνή. Πρόκειται για μια παράσταση που διατρέχει όλη του την μουσική πορεία επιλέγοντας τραγούδια και ιστορίες που κυλάνε ζωντανά πάντα μέσα από την κιθάρα και τη φωνή του με τη συνοδεία μόνο ενός πιάνου. Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και έχουμε αγαπηθεί με αυτά. Με την φωνή του, τις αφηγήσεις του, τους στίχους και τη μουσική του να πρωταγωνιστούν για δυο ώρες περίπου στη σκηνή. Μια από τις σπάνιες φορές που έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει λιτά και καθαρά τον εσωτερικό πλούτο της δουλειάς του σπουδαίου μας Διονύση Σαββόπουλου.
> Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30, €20 (πλατεία), €15 (εξώστης). Πληροφορίες 25377277, 70007705, www.SoldOutTickets.com.cy.

 

Φωτεινή Βελεσιώτου
Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει στην Κύπρο με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «μέλισσες», «διόδια», «στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας που εχουν αδικηθεί όπως το «τι ξέρεις για τα όνειρα», οι «φόνισσες» κ.ά. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς.
Μαζί της και οι σταθεροί συνταξιδιώτες της τα τελευταία χρόνια: ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν και ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά.
> Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, Στο Πέραμα, Λεμεσός. Πληροφορίες / κρατήσεις: 25373763.
> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Downtown Live, Λευκωσία. Πληροφορίες / κρατήσεις: 99810011.

 

Μια αλλιώτικη unplugged συναυλία στη Λευκωσία
Υποδέχονται τον τραγουδοποιό, ερμηνευτή Γιώργη Χριστοδούλου για την παρουσίαση, μαζί με την μουσικολόγο, ραδιοφωνική παραγωγό Μαριάννα Γαλίδη, της καινούριας του δουλειάς «Ο Αττίκ στο Παρίσι», το οποίο περιλαμβάνει τα χαμένα τραγούδια που έγραψε ο Αττίκ στο Παρίσι τα χρόνια που προηγήθηκαν του Α' Παγκοσμίου πολέμου.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Public Λευκωσίας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 12:00 μμ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το βιβλίο-CD που κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα γαλλικά, περιλαμβάνει ένα κείμενο του Γιώργη Χριστοδούλου "Το Παρίσι του Αττίκ" με πολλές άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για το έργο του συνθέτη και συνοδεύεται από σπάνιο αρχειακό υλικό με εξώφυλλα από παρτιτούρες, φωτογραφίες και χειρόγραφα που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με τη ζεστή φωνή του θα αναδείξει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τη χρωματική γκάμα των συνθέσεων του Αττίκ, τραγουδώντας τα τραγούδια του.
> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Public Λευκωσίας, 12.00, είσοδος ελεύθερη.

 

Ελένη Τσαλιγοπούλου
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ταξιδεύει και αυτό το χειμώνα στην Κύπρο. Μαζί με τους boğaz musique μας προσκαλούν ξανά σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών, δημιουργώντας ένα νέο, εναλλακτικό τρόπο ουσιαστικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique στήνουν μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, παρουσιασμένα με αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο αλλά και καθηλωτικές ερμηνείες. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και νέα τραγούδια της Ελένης και των boğaz.
Οι boğaz musique είναι οι:
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - κιθάρες, μπαγλαμά
Αριστείδης Χατζησταύρου - κιθάρες
Αποστόλης Τσαρδάκας - κανονάκι, τζουρά, μπαγλαμά
Χάρης Κελλάρης - μπάσο
Αλέκος Σπανίδης - τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής - κρουστά
> Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, Μουσική Σκηνή RΕD, 21.30, Λευκωσία. Πληρ. 96245929, 99059257.

 

Βραδιά Τζαζ Και Ragtime Μουσικής
Απολαύστε μια βραδιά τζαζ και ragtime μουσικής με το Κουιντέτο Σαξοφώνων της Μουσικής Ακαδημίας ΑΡΤΕ, στο Τεχνόπολις 20, το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018.
Το Κουιντέτο δημιουργήθηκε τον Σεμπτέμβριο του 2017 από τον καθηγητή σαξοφώνου της σχολής Γιώργο Κρασίδη και στελεχώνεται από φοιτητές και συνεργάτες της Ακαδημίας ΑΡΤΕ (Γιώργος Κρασίδης - σοπράνο/ τενόρο σαξόφωνο, Αχιλλέας Τομασίδης - άλτο/ τενόρο σαξόφωνο, Νικόλας Γεωργίου - άλτο σαξόφωνο, Σίμος Τζιακούρης - τενόρο σαξόφωνο, Άρης Κυριακίδης - βαρύτονο σαξόφωνο).
> Σάββατο 20 Ιανουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00, €10. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Guthrie Govan
Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ηλεκτρικούς κιθαρίστες, ο Guthrie Govan, έρχεται στην Κύπρο για μια αποκλειστική συναυλία στο Downtown Live στην Λευκωσία.
Γεννημένος το 1971, ο Guthrie Govan είναι «ο κιθαρίστας που οι κιθαρίστες προτιμούν». Η πασιφανής ευκολία του να συνδυάζει πάνω στην ταστιέρα τεχνικές από επώνυμους μέντορες του όπως οι Albert King έως και Allan Holdsworth τον έχει κατατάξει ήδη ανάμεσα στους επιφανείς απογόνους τους.
> Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, Downtown Live, Λευκωσία, 20.30. Περισσότερες πληροφορίες στο 99912840. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS.

 

Μπάμπης Τσέρτος
Ο Μπάμπης Τσέρτος σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού τραγουδιού. Σε ένα πρόγραμμα "εφ' όλης της ύλης". Με κορμό το ρεμπέτικο, ταξιδεύουμε από την προϊστορία του μέχρι και τη σημερινή εκδοχή του λαϊκού τραγουδιού. Με παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, ρετρό, έντεχνα λαϊκά, αλλά και νεότερα τραγούδια, γινόμαστε όλοι μια παρέα και τραγουδάμε μαζί με τον Μπάμπη Τσέρτο τραγούδια που αγαπήσαμε.
Συνοδοιπόροι στις Εφ' όλης της ύλης μουσικές βραδιές είναι ο κορυφαίος Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί. Ο Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο, το ακορντεόν, τις ενορχηστρώσεις.
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Τσέρτος, Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί, Γιάννης Τσέρτος - πιάνο, ακορντεόν.
> Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.30, €15. Πληροφορίες: 25377277 & 70007705.

 

Μουσικό αφιέρωμα στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο
Το μουσικό σχήμα "Ονειρόδρομοι" σας προσκαλεί σε μουσικό αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς να απολαύσετε μερικά από τα διαχρονικά του τραγούδια.
Το σχήμα αποτελείται από τους πατέρα και κόρη, Πέτρο Πέτρου (φωνή) και Μαριλένα Πέτρου (κιθάρα - φωνή) καθώς και την Ανθή Χατζηκυριάκου (πιάνο) για αυτή την εμφάνιση.
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριου του 1935. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες, ο πατέρας του από το Μιχαλίτσι της Προύσας και η μητέρα του από το χωριό Ποκάνσκι κοντά στο Νοβόροσισκ της Ρωσίας. Πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια σε μια αυλή που είχε οχτώ δωμάτια, κάθε δωμάτιο και μια οικογένεια. Τελείωσε το Β' Γυμνάσιο και μετά μπήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Νομική.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος το 1959 ενώ το 1963 καταπιάστηκε και με το τραγούδι γράφοντας στίχους 1200 τραγουδιών. Συνεργάστηκε με τους πιο σπουδαίους μουσικούς όπως τον Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Πλέσσα, Κουγιουμτζή, Σπανό, Νικολόπουλο και άλλους και με τους πιο σπουδαίους τραγουδιστές όπως τον Καζαντζίδη, Νταλάρα, Μπιθικώτση, Καλατζή, Πουλόπουλο, Μητσιά, Αλεξίου, Μοσχολιού και άλλους.
Εκτός από τους στοίχους τραγουδιών, έγραψε επίσης θεατρικά έργα και πολλά τραγούδια για θέατρο και κινηματογράφο. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει βραβευτεί επίσης από τον Δήμο Αθηνών δύο φορές. Είναι επίτιμος δημότης του Δήμου Πατρέων και Μήθυμνας. Ο δίσκος "Ο Δρόμος" σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους δικούς του με ένα εκατομμύριο αντίτυπα, κατέχει το Ελληνικό ρεκόρ πωλήσεων.
> Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00, €10. Πληροφορίες 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Οι Ελεγείες του Ρεμπέτικου - Μιχάλης Τερζής
Η διακεκριμένη, ελληνοκυπριακής καταγωγής πιανίστα Έλενα Μουζάλα, τολμά και δίνει μια άλλη διάσταση με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άκουσμα στις Ελεγείες του Ρεμπέτικου - 17 Σπουδές για πιάνο, μεταγραφή 17 ρεμπέτικων τραγουδιών κορυφαίων συνθετών όπως των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου κ.ά. που επεξεργάστηκε ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής, ως φόρο τιμής στα πρόσωπα και στο ακατάλυτο έργο τους.
Τα ρεμπέτικα τραγούδια αναβλύζουν αβίαστα μέσα από το γνήσιο λαϊκό αίσθημα των δημιουργών τους, οι οποίοι, χωρίς να έχουν θεωρητική μουσική κατάρτιση, γράφουν μεγάλα τραγούδια ακολουθώντας το ένστικτο και τα βιώματά τους, μέσα από τις κακουχίες της εποχής, το ξεριζωμό, τον πόλεμο, τις διώξεις, τη φτώχεια, την κοινωνική αδικία και την καταφρόνια.
Την ιστορία των τραγουδιών και των συνθετών τους παρουσιάζει η Κυριακή Χελιώτη.
> Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 7777775.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close