Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πρώτη επίσκεψη στο νέο talk of the town της Λευκωσίας

Η νέα άφιξη της πόλης λέγεται Bottega Amaro και έχει φινέτσα ιταλική

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018

Ξεκινώντας από την Στασάνδρου και καταλήγοντας στην Πινδάρου αντιλαμβάνεσαι πως αυτοί οι δύο κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας θα γίνουν το επόμενο hot spot της πόλης αφού το τελευταίο διάστημα πολλά νέα και γουστόζικα μαγαζιά άνοιξαν στην περιοχή.

Ενώ οι επιλογές μας για έξοδο, φαγητό και ποτό στη Λευκωσία αυξάνονται το ρεύμα πλέον μας πάει προς Στασάνδρου και Πινδάρου μεριά. Η τελευταία νέα προσθήκη στις δύο αυτές πολυσύχναστες οδούς λέγεται Bottega Amaro, βρίσκεται στην Πινδάρου και έχει αέρα ιταλικό.

Πρόκειται για ένα γουστόζικο all day bar restaurant που σερβίρει από νωρίς το πρωί καφέ, μεσημεριανό με πιάτα ημέρα, χαλαρά, ίσως, after work drinks το απόγευμα και φτάνει μέχρι το βράδυ όπου θα χαλαρώσεις στο ημικύκλιο εντυπωσιακό μπαρ του για κοκτέιλ ή θα καθίσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του για φαγητό. Το μενού του έχει φιλοσοφία ιταλική, με πινελιές από την ευρύτερη μεσογειακή κουζίνα.

Ο χώρος έχει κοσμοπολίτικο αέρα, πολύ προσεγμένη διακόσμηση, επιτηδευμένα χαλαρό στυλ, εντυπωσιακά φωτιστικά, σε γήινους χρωματισμούς και το πράσινο να πρωταγωνιστεί. Ξεχωρίζει η ημικύκλια μπάρα του όπου μπορείς άνετα να καθίσεις εκεί και για φαγητό, με τις φωτεινές πράσινες πορσελάνες απέναντι. Ο χώρος αναμφίβολα θα σε κερδίσει και το Bottega Amaro συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο όμορφα διακοσμημένα μαγαζιά της πρωτεύουσας.

Εμείς, βρεθήκαμε εκεί για δείπνο. Το μενού είναι μικρό, περιεκτικό και χαίρεσαι την ιταλική του φιλοσοφία. Σίγουρα ξεχωρίζει η βοδινή tagliata, φτιαγμένη από αυστραλέζικο rib eye (€25) και το βοδινό ταρτάρ, με τρούφα και τσιπς παρμεζάνας (€15). Αυτά όμως τα αφήσαμε για μία άλλη φορά και προτιμήσαμε τα homemade pasta του μαγαζιού. Οι επιλογές είναι τρεις. Τα λιγκουίνι με θαλασσινά και μεγάλες γαρίδες (€13) την οποία και επελέξαμε, οι παπρδέλες με rib ragu και pecorino (€14) και η ξεχωριστή truffle tagliolini (€17). Από τα υπόλοιπα δοκιμάσαμε το Black Label Burger με black Angus burger, το οποίο βρήκαμε λιγάκι λιπαρό (€16). Το μενού σου δίνει και τις επιλογές to share με τις πίτσες, τα μικρά του πιάτα, τις σαλάτες αλλά και τα specials to feast κατάλληλα για δύο και περισσότερα άτομα. Τέλος, από τα επιδόρπια κερδίζει τις εντυπώσεις η σοκολατένια crème brûlée (€6) και η σοκολατένια τάρτα με salted caramel vanilla gelato (€6).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close