10 February 2018
Μουσική , Συναυλίες & Events

Sistema Cyprus: Μία νέα μουσική ομάδα συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό

Μας προσκαλούνσε μια μουσική βραδιά για καλό σκοπό

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2018

Πρόκειται για τον νεοσύστατο οργανισμό Sistema Cyprus που συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό της Κύπρου με μια συναυλία σε συνεργασία με την Cyprus Chamber Orchestra, με τίτλο Through Music we Become υπό τη διεύθυνση του Βενεζουελάνου μαέστρου Gerardo Estrada Martinez. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Χορηγοί της συναυλίας είναι ο οργανισμός CARDET, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Χορηγός Φιλοξενίας είναι το The Classic Hotel.

Μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Η βραδιά έχει κοινωνικό χαρακτήρα, μιας και τα έσοδα θα δοθούν για τη στήριξη του Sistema Cyprus, καθώς επίσης να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά, νέους και γονείς από την περιοχή της Φανερωμένης να παρακολουθήσουν τη συναυλία και να έρθουν σε πρώτη επαφή με μία συμφωνική ορχήστρα. Παράλληλα, το κοινό θα έχει μία πρώτη γνωριμία με τις βασικές αρχές του παγκοσμίως γνωστού μουσικό-κοινωνικού προγράμματος El Sistema.

Για πληροφορίες και εισιτήρια παρακαλώ επικοινωνήστε στο 99 652388.

Ο μαέστρος Gerardo Estrada Martínez
Ο μαέστρος Gerardo Estrada Martínez γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλα και άρχισε βιολί από μικρή ηλικία και αργότερα ασχολήθηκε με τα κρουστά. Αποφοίτησε από το Royal Academy of Music στο Λονδίνο. Λόγω της εμπειρίας του στις παγκοσμίου φήμης ορχήστρες "El Sistema”, απέκτησε μοναδική ορχηστρική και εκπαιδευτική εμπειρία στη χώρα του. Αυτό τον ώθησε στο να διδάσκει νέες γενιές μουσικών σε διεθνές επίπεδο. Ο Gerardo Estrada Martínez διακρίθηκε στην Πολιτιστική Διοίκηση αφού διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού στο Carabobo της Βενεζουέλας. Επίσης, για οκτώ χρόνια ήταν ο Πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας και Συντονιστής του Λατινοαμερικανικού Πολιτιστικού Κέντρου "Simón Bolívar" στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ο Gerardo Estrada Martínez συνεργάστηκε με διάσημες ορχήστρες σε χώρες όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Πολωνία, Κύπρος, Ελλάδα, Κροατία, Σερβία, Εκουαδόρ, Περού, Μεξικό, Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Gerardo Estrada Martinez πιστεύει ακράδαντα στη μεταμόρφωση της δύναμης της μουσικής και στο ισχυρό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει στους ανθρώπους. Πιστεύει ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Το El Sistema της Βενεζουέλας
Το «El Sistema» ιδρύθηκε στο 1975 στη Βενεζουέλα από τον χαρισματικό Δρ. Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου. Ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές στο Καράκας, με σκοπό να καλλιεργήσει τη μουσική παιδεία στα αποκλεισμένα, φτωχά παιδιά που δεν είχαν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις τέχνες. Ταυτόχρονα, κατάφερε να κρατήσει τα παιδιά μακριά από την εγκληματικότητα, επενδύοντας στην κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη τους. Προγράμματά εμπνευσμένα από τις αρχές του El Sistema λειτουργούν πλέον σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Ωκεανία) στηρίζοντας ένα εκπαιδευτικό μοντέλο, που προωθεί την κοινωνική αλλαγή, την ενσωμάτωση και την ειρήνη μέσα από τη μουσική. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 200 προγράμματα εμπνευσμένα από το El Sistema με περισσότερα από 1 εκ. παιδιά και νέους να συμμετέχουν σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το Sistema Cyprus

Το Sistema Cyprus είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας που έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε παιδιά και νέους με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος στόχος είναι να προωθηθεί ο σεβασμός και η αναγνώριση ευάλωτων ομάδων από την κοινωνία. Το Sistema Cyprus σκοπεύει να αρχίσει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2018 στην περιοχή της Φανερωμένης στη Λευκωσία με το να προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικών οργάνων καθώς και δωρεάν μουσικά όργανα σε 100 παιδιά.

Το Sistema Europe
Το Sistema Cyprus είναι μέλος του Sistema Europe, ενός ευρωπαϊκού δικτύου ανοιχτού σε όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τις βασικές αξίες, αρχές και τη μεθοδολογία του El Sistema της Βενεζουέλας. Η Νεανική Ορχήστρα Sistema Europe (SEYO) αποτελείται από 343 νεαρούς μουσικούς, ηλικίας 10-26 ετών, και 30 δασκάλους μουσικής από 28 χώρες με στόχο την «κοινωνική ένταξη μέσω της μουσικής». Τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο μέλη της ομάδας συμμετείχαν ως παρατηρητές στις καθημερινές πρόβες στο Ωδείο Αθηνών και στη συναυλία της SEYO 2017 στο Ηρώδειο στην Αθήνα.

Η ομάδα

Νικολέττα Πολυδώρου (PhD), Εκτελεστική Διευθύντρια
Η Νικολέττα Πολυδώρου αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας στη Διεύθυνση Χορωδίας – Μουσική Παιδαγωγική. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Παιδαγωγική στο Kingston University του Λονδίνου. Είναι Διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής του University of Roehampton του Λονδίνου (υποτροφία ΙΚΥΚ). Για την περίοδο Σεπτέμβρη 2016-Δεκέμβριο 2017 εργάστηκε ως Ερευνητική Λειτουργός στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (ΚΕΕΑ) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Από το 2011 διδάσκει ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Παράλληλα, από το 2010 εργάζεται ως εκπαιδεύτρια Μουσικής, σε απογευματινές και καλοκαιρινές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολεία της περιοχής της Φανερωμένης στα πλαίσια του Προγράμματος κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Αποτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και έπειτα στο πρόγραμμα Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης (ΔΡΑ.Σ.Ε) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μέσα από τα χρόνια διδασκαλίας σε σχολεία στην περιοχή Φανερωμένης, η Νικολέττα έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η Νικολέττα θα έχει τη γενική εποπτεία του Sistema Cyprus ως Εκτελεστική Διευθύντρια.

Πέτρος Στυλιανού, Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Ο Πέτρος Στυλιανού σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διεύθυνση Συμφωνικής και Οπερατικής Μουσικής στο Κρατικό Κονσερβατόριο (Ανώτατη Μουσική Ακαδημία) Ρίμσκυ-Κόρσακοβ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, αποφοιτώντας με Άριστα (Κόκκινο Δίπλωμα) και Ανώτατη Διάκριση - 1ο βραβείο. Ως νέος Αρχιμουσικός, ο Πέτρος έχει συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στη Ρωσία και Ελλάδα και είναι μόνιμος συνεργάτης στις Συμφωνικές/Κρατικές Ορχήστρες Κύπρου (Μεγάλη Συμφωνική και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων), διευθύνοντας παραγωγές τόσο Συμφωνικού, όσο και Οπερατικού ρεπερτορίου. Ο Πέτρος εργάζεται επίσης ως Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διδάσκοντας τεχνικές Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων.

Μύρια Κκάλη (PhD), Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Διοίκησης
Η Μύρια είναι ακαδημαϊκός με διδακτορικό στο Marketing. Η Μύρια έχει τη θέση της Ακαδημαϊκής Διευθύντριας στο Cyprus Institute of Marketing όπου επιμελείται τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών. Ως Λέκτορας διδάσκει marketing, behavioral studies, global marketing και social marketing. Η επαγγελματική εμπειρία της Μύριας στη βιομηχανία περιλαμβάνει πωλήσεις μέσων και εξυπηρέτηση πελατών. Οι δεξιότητες επιχειρηματικής γνώσης της Μύριας και οι δεσμοί της με τον κυπριακό επιχειρηματικό κλάδο καθώς και οι γνώσεις της σχετικά με το κοινωνικό μάρκετινγκ θα ενισχύσουν το Sistema Cyprus στις προσπάθειες απόκτησης κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα, εντοπίζοντας τα ενδιαφερόμενα μέρη. Εκτός από την προμήθεια κεφαλαίων, οι ευθύνες της Μύριας περιλαμβάνουν τις επικοινωνίες, το PR και το κοινωνικό μάρκετινγκ.

Παρασκευή Χρίστου, Λειτουργός Χρηματοδότησης Κεφαλαίων
Η Παρασκευή υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας στη θέση του Ταμία (2011-2015) και είναι ενεργό μέλος του οργανισμού από το 2002. Επιπρόσθετα, είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Κέντρων Νεότητας (από το 2014) και διετέλεσε Γραμματέας Οικονομικών στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (2015-2017). Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc) και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στις Βιομηχανικές Σχέσεις (Master of Commerce). Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Υγείας ως Συντονίστρια τριών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (2008), στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών & Επίσημου Παραλήπτη (2010) και σήμερα εργάζεται στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Στο Sistema Cyprus, με την εμπειρία της στη χρηματοδότηση, θα είναι υπεύθυνη για τη συγκέντρωση κεφαλαίων από το δημόσιο και τον Ευρωπαϊκό τομέα.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close