Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πρώτη γεύση από ένα νέο bar-restaurant με μεσογειακή γοητεία

Πήγαμε στο νέο hot spot της Λευκωσίας, δοκιμάσαμε το μενού και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2018

Η ολοκαίνουρια προσθήκη στην Πινδάρου, σε έναν από τους ανερχόμενους δρόμους της Λευκωσίας, ακούει στο όνομα Bottega AmaroΈνα all day Bar Restaurant, που ανοίγει από το πρωί για καφέ, σερβίρει μεσημεριανό (με σταθερό μενού και πιάτα ημέρας), συνεχίζει το απόγευμα και καταλήγει το βράδυ για φαγητό και ποτό. Η φιλοσοφία του έχει ιταλικές αναφορές σερβίροντας ιταλικές γεύσεις και ενθαρρύνοντας παράλληλα την ιδέα του aperitivo – μια καθημερινή συνήθεια στο Μιλάνο- τα χαλαρά, δηλαδή, ποτά μετά τη δουλειά συνοδεύοντάς τα με πιάτα to share.

Ο χώρος είναι προσεγμένος, με πανέμορφα φωτιστικά να πρωταγωνιστούν στον χώρο, κυκλικό μπαρ επενδεδυμένο με λευκό μάρμαρο -όπου μπορείς να καθίσεις για ποτό αλλά και για φαγητό-, με το ξύλο να δένει με την πουρόπετρα που «ντύνει» και με λεπτομέρειες όπως το παραδοσιακό κυπριακό πάτωμα και τα μεγάλα παράθυρα να προσδίδουν ένα κοσμοπολίτικο cozy στυλ. Ένας χώρος, που σε προσκαλεί να πας εκεί να απολαύσεις το φαγητό σου όμορφα και απλά, χωρίς φανφάρες.

Αυτή η φιλοσοφία επικρατεί και στο μενού, το οποίο είναι περιεκτικό και βασίζεται στις καλές πρώτες ύλες. Όταν καθίσαμε στο μπαρ και παραγγείλαμε τα cocktail μας -Americano και Hugo- αρχίσαμε με zucchini fritters συνοδευμένα με yoghurt aioli (€8), ένα πιάτο που περιλαμβάνεται στην λίστα των small dishes to share μαζί με άλλες προτάσεις, όπως το carpaccio από λαβράκι και γαρίδα (€13) και το βοδινό ταρτάρ, με τρούφα και τσιπς παρμεζάνας (€15).

Απολαύσαμε, επίσης, μια χοιρινή κοτολέτα Milanese με πουρέ από πατάτα και σέλινο και κονκασέ ντομάτας (€18), ενώ βάλαμε στο μάτι για την επόμενη φορά την βοδινή tagliata, φτιαγμένη από αυστραλέζικο rib eye (€25). Αν είσαι λάτρης της πίτσας, στο Bottega Amaro φτιάχνεται μεγάλη, χορταστική, με τον σωστό ιταλικό τρόπο σε τέσσερις εκδοχές και με τις τιμές να κυμαίνονται στα €13-€18 αναλόγως των topping.

Αξίζει, επίσης, να δοκιμάσεις τις τρεις μακαρονάδες, φτιαγμένες με χειροποίητα μακαρόνια, για παράδειγμα, την πολύ γευστική truffle tagliolini (€17). Το μενού ολοκληρώνεται με σαλάτες όπως αυτή με ρόκα, αχλάδι, ραντίκιο, σέλινο, κατσικίσιο τυρί και χαλεπιανά (€13), τα special to feast που είναι ιδανικά για δύο και περισσότερα άτομα, όπως το chateaubriand από βρετανικό βοδινό φιλέτο και το ριζότο ημέρας, αλλά και με τα επιδόρπια, στα οποία περιλαμβάνεται η σοκολατένια crème brûlée (€6) και το tiramisu (€6).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close