Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Αυτό είναι το νέο στέκι της αγαπημένης μας πλατείας

Ένα παραδοσιακό καφενείοάνοιξε στην καρδιά της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2018

Σε μια πλατεία γεμάτη θύμισες και ιστορία όπως είναι η Πλατεία Ηρώων, η οποία μάλιστα τελευταία έχει γεμίσει μαγαζιά, ένα ολοκαίνουργιο στέκι, 'Ο Τεμπέλης' έρχεται να κάνει τη διαφορά...

Θα το βρεις σε μία στοά δίπλα στο Θέατρο Ριάλτο και απέναντι από τη δημοφιλή «Μαντάμ» να απλώνει τα τραπεζάκια του στο εσωτερικό του αλλά και στη στοά με τα graffiti!

Δηλώνει παραδοσιακό καφενείο και πράγματι από την πρώτη στιγμή σε κάνει να νιώθεις οικεία καθώς αποπνέει μία αύρα του παρελθόντος ενώ συνάμα ξυπνά μνήμες παλιές! Κι αυτό το οφείλει -θα λέγαμε- στις φωτογραφίες που φιλοξενεί στους τοίχους του, οι οποίες απεικονίζουν τη Λεμεσό των περασμένων χρόνων (Πλατεία Ηρώων, Εναέριο, Μόλο), αλλά και στην ξυλόσομπα που ναι μεν ζεσταίνει τα κρύα βράδια του χειμώνα αλλά συνάμα χαρίζει στο χώρο τη ζεστασιά μιας άλλης εποχής!

Ακόμα και ο μαυροπίνακας, ο οποίος αναγράφει το μενού, το ξύλο, το σταμπωτό δάπεδο σε προϊδεάζουν για… παραδοσιακές καταστάσεις και παρεΐστικη ατμόσφαιρα!

Εδώ λοιπόν θα έρθεις χαλαρά το πρωί για κυπριακό καφέ, φραπέ, σπιτική λεμονάδα, μανταρινάδα, κιτρομηλάδα, σουμάδα, ακόμα και κανελάδα και σύντομα για σπιτικό κυπριακό brunch (από αυγά και χαλούμι μέχρι λούντζα και φυσικά άφθονη ρίγανη), ενώ το μεσημέρι και το βράδυ στην ίδια μαμαδίστικη φιλοσοφία θα βρεις ποικιλία σε παραδοσιακά μεζεδάκια της...στιγμής που συνοδεύουν άριστα μια καλή ρακή...

Όλα κρύα και όλα κυπριακά κι αυθεντικά, όπως αρμόζει σε ένα παραδοσιακό καφενείο, που επιθυμεί να γίνει το στέκι σου!

Στα (πολύ) συν βάλε και το ότι τον καφέ σου μπορείς να τον συνοδεύσεις με παραδοσιακά κουλουρούθκια με έψημα που υπάρχουν στο μενού!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close