Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2018
Τι γίνεται λοιπόν όταν το λεμόνι συναντά τη ζάχαρη; Σίγουρα κάτι πολύ εύγευστο και πολύ μυρωδάτο!
Την ακριβή ωστόσο απάντηση θα μας τη δώσει αυτό το Σάββατο το εργαστήριο των Γλυκών Αλχημειών του Στέλιου Παρλιάρου, το οποίο μάλιστα φωτίζεται από το λαμπερό κίτρινο χρώμα του λεμονιού.
Ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει για μας τρεις υπέροχες συνταγές με λεμόνι, φέρνουν τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του βασιλιά των εσπεριδοειδών στο επίκεντρο, αφοπλίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ένα λαχταριστό κέικ στολισμένο με αμύγδαλο φιλέ και μυρωδάτο γλάσο λεμονιού, μια ονειρική λεμονόπιτα με γέμιση από κρέμα αμυγδάλου αλλά και μια κρέμα λεμονιού που φτιάχνεται πανεύκολα για να την απολαμβάνετε όλες τις ώρες.

Για αρχή ένα κέικ λεμονιού, φυσικά με τη γλυκιά πινελιά του Στέλιου Παρλιάρου. Αγνά υλικά, ισορροπημένη γεύση και ενδιαφέρουσα υφή, καθώς το αφράτο κέικ συμπληρώνεται από τραγανό αμύγδαλο φιλέ και απαλό γλάσο λεμονιού.
Για τη συνέχεια μια πεντανόστιμη λεμονόπιτα! Η χειροποίητη βάση της χρειάζεται μόλις τέσσερα υλικά, ενώ η λαχταριστή κρέμα που τη γεμίζει ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στη γλύκα και την οξύτητα. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!
Για το τέλος, μια υπέροχη δροσερή κρέμα με φυσική φρεσκάδα και ασύγκριτο άρωμα λεμονιού. Σερβίρεται σε ποτήρια και συνοδεύεται προαιρετικά με γιαούρτι, όμως και μόνη της είναι μια εξαιρετική λύση για ένα γλυκό που ξυπνάει τις αισθήσεις.
Επειδή η ζωή χρειάζεται το κίτρινο του ήλιου ακόμα και στη «μίνι εκδοχή» του λεμονιού, αλλά και το γλυκό χρειάζεται την οξύτητα για να απογειωθεί πραγματικά, η απάντηση είναι μία: γλυκά με λεμόνι!
Γλυκές Αλχημείες, κάθε Σάββατο στις 10:30 στο ΣΙΓΜΑ

Σχετικά
Τίτλοι τέλους για το SŌNHE στη Λευκωσία
Το “SŌNHE Gone Dirty” φέρνει νέα late-night εμπειρία
Μεζεδάκια στην αυλή, σε 6 νόστιμες ταβέρνες της Λεμεσού
Ετοιμάσου για παρεΐστικες βραδιές κάτω από τα αστέρια
Ο Chef Nobu Matsuhisa επιστρέφει στην Κύπρο!
Στο εστιατόριο σήμα κατατεθέν του νησιού και must visit για κάθε επισκέπτη
Ένα ξεχωριστό four hands dinner στο ατμοσφαιρικό Ristorante Bacco
Η συνάντηση των δύο σεφ υπόσχεται ένα ταξίδι στις σύγχρονες ιταλικές γεύσεις
Το True Heart Café, το πρώτο καφέ, που λειτουργεί από νέους με αυτισμό, άνοιξε τις πόρτες του
Η Κύπρος αποκτά την πρώτη κοινωνική επιχείρηση - Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Κλέα Παπαέλληνα εγκαινίασε το True Heart Café
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του