Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ένα καφενείο, μεζεδοπωλείο με στιλ παλιού μπακάλικου μόλις άνοιξε

Ένα πανέμορφο μαγαζάκι που σε ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του '50 θα γίνει το νέο σου στέκι

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2018

Ένα μικρό και χαριτωμένο μαγαζάκι, με τη φιλοσοφία της παλιάς εποχής των μπακάλικων της δεκαετίας του '50 άνοιξε πρόσφατα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λεμεσού, στην πλατεία Σαριπόλου. 

Η νέα άφιξη της Σαριπόλου, λέγεται 'Μπελαλίδικα' και όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης αποτελεί ένα καφενείο, μεζεδοπωλείο με στιλ παλιού μπακάλικου ιδανικό για παρέες. Ένας ατμοσφαιρκός, ρετρό χώρος, με πέτρα βγλαμένος από παλιά ελληνική κινηματογραφική ταινία. Μερικά ξύλινα τραπεζάκια, μέσα και έξω, ένα γωνιακό μπάρ, ράφια μέχρι το ταβάνι φορτωμένα με λογής λογής προϊόντα που δημιουργούν το σκηνικό του παλιού μπακάλικου. Εδώ θα βρεθείς από νωρίς το απόγευμα για καφεδάκι, γλυκό του κουταλιού και γλυκά της ημέρας ανάλογα με τα διαθέσιμα προϊόντα. Από ρυζόγαλο και δροσερό μαχαλεπί μέχρι υποβρύχιο και λάβα κέικ. Θα πιείς παγωμένη μπίρα και σπιτική λεμονάδα ενώ θα τσιμπήσεις από την πιατέλα των αλλαντικών που σου φτιάχνει η κουζίνα αλλαντικά που μπορείς να διαλέξεις από την βιτρίνα, οπως χοιρομέρι, λούντζα και ό,τι άλλο διαθέτει το μαγαζί. 

Για τους πιο μερακλήδες και πεινασμένους το μαγαζί σερβίρει την πιατέλα για δύο με 20 ευρώ ή περισσότερων ατόμων με είδη σχάρας και νόστιμα κρεατικά που θα τα συνοδεύσεις με κρασάκι χύμα, ζιβανία, ούζο και τσίπουρο. Στα ράφια του μαγαζιού θα βρεις και μερικά προϊόντα προς πώληση όπως κρητικό ντάκο και γλυκά του κουταλιού. 

Η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο όμορφη με τις μουσικές επιλογές του μαγαζιού που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με ελληνικό ρεμπέτικο, με σημερινά έντεχνα ακούσματα και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από Ιμαμ Μπαιλντί και Σούλη Ανατολή μέχρι Πάνο Μουζουράκη και Κωστή Μαραβέγια. 

Ένα καινούργιο, όμορφο και προσεγμένο καφενείο με χαρακτήρα και φιλοσοφία από το '50 σε περιμένει στην πιο όμορφη πλατεία της Λεμεσού για ένα ταξίδι πίσω στα χρόνια τα όμορφα, τα δύσκολα και τα... μπελαλίδικα. 

Πληροφορίες: 99488065

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close