Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2018
Σε έλλειψη χαλουμιού στις βρετανικές υπεραγορές λόγω της όλο και πιο μεγάλης ζήτησης από τους Βρετανούς καταναλωτές, αναφέρεται η Mail on Sunday.
Όπως σημειώνεται, η βρετανική αγορά είναι η μεγαλύτερη για τις εξαγωγές κυπριακού χαλουμιού. Οι Κύπριοι παραγωγοί φέρονται να μην προλαβαίνουν τις παραγγελίες που δέχονται από τη Βρετανία.
Η εφημερίδα επικαλείται πολλές μαρτυρίες χρηστών του Twitter στη Βρετανία που εκφράζουν την απογοήτευσή τους επειδή δεν μπορούν να βρουν το αγαπημένο τους τυρί στα σουπερμάρκετ της γειτονιάς τους.
Αναφέρεται επίσης ότι κυπριακή εταιρεία παρασκευής χαλουμιού στέλνει εκτάκτως προμήθειες στην Ευρώπη οδικώς, αντί μέσω της φθηνότερης οδού της θάλασσας, διότι η ζήτηση είναι επιτακτική.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Roslin στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου έγινε η πρώτη κλωνοποίηση, του προβάτου Ντόλι, βοηθούν τους Κύπριους κτηνοτρόφους να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος για να αυξηθεί και η παραγωγή χαλουμιού.
Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου δηλώνει στη Mail ότι «η ομάδα στην Κύπρο κάνει φανταστική δουλειά και ήδη βλέπει αποτελέσματα».
Σχετικά
Η γεύση της θάλασσας συναντά το καλοκαίρι σε ένα αγαπημένο στέκι για ψάρι στον Πρωταρά
Φρέσκο ψάρι, θαλασσινές γεύσεις και θέα στο απέραντο γαλάζιο, σε ένα σκηνικό που μυρίζει καλοκαίρι.
Τα καλοκαιρινά βράδια έχουν το δικό τους στέκι: την αυλή του Ιστορικόν
Το βραβευμένο στα Cyprus Eating Awards ταβερνείο του Αγίου Δομετίου μάς υποδέχεται στην όμορφη αυλή του με αυθεντικές γεύσεις και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα
Vala Beach Club: Μεσογειακή πολυτέλεια δίπλα στη θάλασσα
Κομψό, ζωντανό και απόλυτα συνδεδεμένο με τη θάλασσα
The One Limassol: Το νέο lifestyle destination της Λεμεσού
Signature cocktails, δημιουργικά πιάτα to share και ανεμπόδιστη θέα στη Μεσόγειο
Εκεί όπου ο Πρωταράς συναντά τη γεύση, τη μουσική και τη θάλασσα
Στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά, η μεσογειακή κουζίνα του Chef Andrew Tzo, τα signature cocktails και τα DJ sessions δημιουργούν μια εμπειρία που ξεχωρίζει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Το beach restaurant που κάνει τη διαφορά στη Λεμεσό
Με σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, δροσιστικά cocktails, άνετες ξαπλώστρες και ξεχωριστές εκδηλώσεις δίπλα στη θάλασσα, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές του φετινού καλοκαιριού.
Η ελληνική απάντηση στην Dubai Chocolate -Η σοκολάτα που φτιάχνουν στη Μύκονο και θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι [εικόνες]
Ποια Dubai Chocolate; Αν υπάρχει μια σοκολάτα που θα συζητηθεί αυτό το καλοκαίρι, η απάντηση έρχεται από τη Μύκονο
13 μερακλίδικα στέκια για οφτό κλέφτικο μούρλια!
Το λατρεμένο πιάτο του καλοκαιριού σε μερικά από τα καλύτερα ταβερνάκια της Κύπρου
Ένας εμβληματικός οίκος σαμπάνιας κάνει την είσοδό του στην κυπριακή αγορά
Η Punin Wine εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με τη θρυλική σαμπάνια Besserat de Bellefon
Πήγαμε για δείπνο σε μία από τις πιο ωραίες ταράτσες της Λευκωσίας
Εκεί όπου η θέα, η γεύση και οι εμπειρίες συναντιούνται πάνω από την πόλη
Δοκιμάσαμε σε μία βεράντα με θέα τη θάλασσα δύο ξεχωριστά εστιατόρια με αγαπημένες κουζίνες
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις
Νέες γεύσεις, ίδια φιλοσοφία: Το Kuzuba ανανεώνει το μενού του
Ένα μενού που εξελίσσεται χωρίς να χάνει την ταυτότητά του