Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία κυπριακή αυθεντική ταβέρνα με μαμαδίστικες συνταγές στα πέριξ της Λευκωσίας

Εδώ θα δοκιμάσεις οφτό κλέφτικο στην αυλή καιλουκούλλεια πιάτα σχάρας

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2018

Το όνειρο του Αντώνη Μαρκουλλή να δημιουργήσει μια αυθεντική, κυπριακή ταβέρνα, μα και η αγάπη του για τις παραδοσιακές, μαμαδίστικες γεύσεις, συνετέλεσαν στη γένεση του Δίστρατου. Μια λιτή και απέριττη ταβερνούλα, βαλμένη σε ένα γραφικό δίστρατο, στο απόλυτο κέντρο της λαϊκής συνοικίας Λυμπιών, που με την καλοκαιρία σε θέλει να διαλέγεις ένα από τα ουκ ολίγα τραπέζια της περιτριγυρισμένης με ψηλή βλάστηση, αυλής.

Τα τριγωνικά σκίαστρα, ο όμορφος φωτισμός των λυγερόκορμων δέντρων και το σιντριβάνι, θα παίξουν κι αυτά το ρόλο τους στην ολοκλήρωση του αισθητικού παζλ, αλλά και θα ευφράνουν την διάθεση, για να γιομίσεις το πιάτο σου με άφθονη φρεσκοκομμένη σαλάτα με ρόκα, μαρούλια και φέτα, σπιτικές αλοιφές για καλή όρεξη και τσακιστές ελιές που δεν έχεις ξαναφάει.

Το ζεστό χωριάτικό κουλούρι σου που μοσκοβολά σουσάμι, θα γίνει ευθύς ένα, με το σχαροψημένο σου λουκάνικο, μα και με το ορθά ψημένο χαλούμι ή με το τραγανό, γεμιστό μανιτάρι. Μια τοπική μπύρα ή ένα καλό κόκκινο ή λευκό κρασί, οπωσδήποτε θα πρέπει να μπει στα ποτήρια και της δικής σου παρέας που ήδη κτυπά παλαμάκια στους μουσικάντηδες του Δίστρατου, οι οποίοι φροντίζουν με τα λαϊκορεμπέτικά τους, να ξεσηκώνουν όλες τις παρέες. Άμα φτάσουν τα κουπέπια της μαμάς Ευδοκίας, πάρε ξανά τα πιρούνια ανά χείρας για να προλάβεις το μερίδιό σου, μα πράξε το ίδιο γοργά με την άφιξη των ιδανικών ψημένων χοιρινών σουβλακιών και μοσχομυριστών σιεφταλιών.

Μην αγνοήσεις διόλου τα δυοσμονοτισμένα κολοκύθια με αυγά, το μαριναρισμένο κοτοφιλετάκι σχάρας, που θα σε κάνει να ζητήσεις τη συνταγή και φυσικά το λευκόχρωμο τηγανιτό κουνέλι με πατάτες μούρλια. Φύλαξε τα εύγε σου για το τέλος, γιατί το κλέφτικο αρνάκι της μάμας Ευδοκίας και του υιού Αντώνη, είναι από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει.

Θα το αγαπήσεις:
> Για την απίστευτα μεγάλη, πράσινη του αυλή, που θα σου θυμίσει πλατεούλα χωριού, μα και για τον λιτό, του ενδοχώρο που θα σε ζεστάνει το χειμώνα με το όμορφό του τζάκι.
> Γιατί όλα του τα πιάτα είναι αυθεντικά κυπριακά, αγγιγμένα όλα τους με μπόλικη δόση αγάπης για την τοπική κουζίνα.
> Μα φυσικά για το προσωπικό στυλ εξυπηρέτησης από τα άτομα της οικογένειας του Αντώνη, για τις ζωντανές, λαϊκορεμπέτικες βραδιές, μα και γιατί οι τιμές του, είναι τόσο λογικές, που κάθε εβδομάδα θα είσαι εκεί.

Τι να δοκιμάσεις:
Ο μεζές του μαγαζιού, αποτελεί την καλύτερη οδό για να γνωρίσεις τις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας. Αν θες να πας στοχευμένα, επέλεξε τα χοιρινά του σουβλάκια, τις αρωματικές του σιεφταλιές και το μαριναρισμένο κοτόπουλο σχάρας. Το κλέφτικο αρνάκι με πατάτες που λιώνουν στο στόμα σου, θα σου προκαλέσουν γευστικό παραλήρημα.

(99918127) Ανδρέα Βαρνάβα 2, Λύμπια. Παρ-Σ 20.00-23.00 & Κ 12.00 – 15.00

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close