Μουσική , Συναυλίες & Events

10+1 συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Σημαντικές μουσικές καλοκαιρινές στιγμές αλλά και φεστιβάλ σηματοδοτούν την συναυλιακή κίνηση της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου 2018

13ο Cyprus Rialto World Music Festival
Το μουσικό φεστιβάλ του Ριάλτο συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα στην Πλατεία Ηρώων με την πολωνική μπάντα Dikanda την Τρίτη 17 Ιουλίου που θα παίξει, αντλώντας έμπνευση από τους παραδοσιακούς φολκλόρ ήχους της ευρύτερης Ανατολής, από Βαλκάνια, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Λευκορωσία, Ινδία, αλλά και από βαλκανικές και gypsy μουσικές. Ακολούθως θα εμφανιστεί η Mercedes Peón την Πεμπτη 19 Ιουλίου, μια από τις πλέον χαρισματικές ερμηνεύτριες της σύγχρονης world music σκηνής.

Μάριος Φραγκούλης
Στη φετινή καλοκαιρινή του έξοδο, ο τραγουδιστής ετοίμασε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο: ''Ο έρωτας γυμνός''. Tαξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού. Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη. Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου που κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος τόσο από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο "Τρίτη Έξοδος", όσο και για τις ξεχωριστές της ερμηνείες στο 'Ελλάς η Χώρα των Ονείρων' στο Ηρώδειο και στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι.
Τραγούδια και ντουέτα Ερωτικά από την Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα.
>> Τρίτη 17 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21.00, €25 & €30. Πληρ. 22314507.
>> Τετάρτη 18 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00, €25 & €30. Πληρ. 25878744. Πληρ. 77777040/ www.tickethour.com.cy.

Γυναίκες της Μεσογείου
Amalgamation Project-Βασιλική Αναστασίου

Σε παγκύπρια πρώτη παρουσίαση, η Βασιλική Αναστασίου φέρνει μαζί το Amalgamation Project και την ακαπέλλα γυναικεία χορωδία που δημιούργησε, σε μία σύμπραξη με φρέσκο ρεπερτόριο που μυρίζει θάλασσα. Ιστορίες γυναικών της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, δείχνουν την ευαισθησία, τη δύναμη, την ένταση, τις θυσίες, τον ερωτισμό και το πείσμα τους. Μέσα από τραγούδια που εκφράζουν τη λύπη, τη χαρά, την αγωνία, το αίσθημα, το νανούρισμα, τον μύθο και την πίστη τους, οι γυναικείες φωνές με χαρακτηριστικό την ευαισθησία, τη γλυκύτητα και την αισθαντικότητα, σμίγουν με τα τα κρουστά, το νέυ, το τσέλλο και την κιθάρα. Τραγούδια παραδοσιακά ή παραδοσιακότροπα ιδωμένα από το πρίσμα και τον “ήχο” της σύγχρονης εποχής. Βυζαντινοί ήχοι, λαρυγγισμοί, διαλέκτοι μειονοτήτων σε συνδυασμό με μοντέρνα αρμονία και body percussion.
>>> Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 στις 21:00, Αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία / 22128157. Είσοδος ελεύθερη

Οι νύχτες των Άλμπατρος
Το σχήμα Άλμπατρος καταθέτει μια πρόταση για εναλλακτική μορφή τραγουδοποιίας. Αποτελείται από τρία μέλη που προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σχολές και συναντιόνται στην αισθητική που διακατέχει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Η λιτότητα του σχήματος δημιουργεί τις συνθήκες για ελευθερία στην ερμηνεία και πολυπλοκότητα στην ενορχήστρωση. Η μουσική και οι στίχοι χαρακτηρίζονται από το έντονο δραματουργικό ύφος. Η θεματολογία ποικίλει και καταπιάνεται με όποια πτυχή φέρνει έμπνευση. Οι ενορχηστρώσεις τείνουν να αποδώσουν το νόημα του στίχου σε τρια επίπεδα -όσοι και οι συμμετέχοντες- με αποτέλεσμα να συντάσσεται μια μουσική παράσταση από τρεις σολίστες που λειτουργούν με ένα κοινό σκοπό. Οι Άλμπατρος φιλοδοξούν να εδραιώσουν το δικό τους στίγμα στην καλλιτεχνική μουσική δημιουργία.

Συντελεστές
• Γιώργος Ιωάννου: Φωνή
• Κωνσταντίνος Μακαρίτης: Φλάουτο
• Γιώργος Κολιάς: Κιθάρα, φωνή
• Μαρία Γεροσίμου: Άρπα
• Μαρία Καμβή: Κρουστά, μαρίμπα
• Ηθοποιός: Ήβη Νικολαΐδου

>>>Τετάρτη 18 Ιουλίου, Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσός, 20.30. Κρατήσεις: 96661220. 

Θηβαίος, Φιλήτας, Μεσημέρης
Το Dolly Snack Bar παρουσιάζει τον Χρήστο Θηβαίο, Νικόλα Φιλήτα και Δημήτρη Μεσημέρη για μια και μοναδική ακουστική εμφάνιση το Σάββατο 21 Ιουλίου.
Ώρα έναρξης 22:00. Είσοδος €20. Για κρατήσεις: 96312523

Λεωνίδας Μπαλάφας
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο "Άνθρωπος μονάχος" και λίγο μετά τις ανοιξιάτικες περιπλανήσεις του, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και η παρέα του έρχονται στην Κύπρο με καλοκαιρινή διάθεση να κάνουν κέφι, να βγάλουν γούστο, να δώσουν πόνο. Καλώς ν' ανταμωθούμε λοιπόν! Μαζί του απολαμβάνουμε τους: Νίκος Χριστόπουλος - Τύμπανα, Παντελής Πέτρου - Μπάσο, Σπύρος Βρυώνης - Ηλεκτρική κιθάρα, Χρήστος Κυριαζής - Σαξόφωνο, Διονύσιος Κοκόλης - Τρομπέτα.
Μια καλοκαιρινή νύχτα σε Λευκωσία και Λεμεσό, που κανείς δεν πρέπει να στερηθεί!
>> Παρασκευή 20 Ιουλίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 99783455.
>> Σάββατο 21 Ιουλίου - Ravens, Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 99614100.

Μαρίζα Ρίζου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018», έχοντας ως μοναδικό στόχο τη πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της κοινότητας μας και της γύρω περιοχής, διοργανώνει μουσική συναυλία με τη Μαρίζα Ρίζου, την 21η Ιουλίου 2018 στις 20:00 στο Κοινοτικό Αμφιθέατρο Πισσουρίου. Οι συναυλίες της είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτες. Γεμάτη με όλη αυτή την ενέργεια λοιπόν, ετοιμάζεται για τις απόλυτα καλοκαιρινές της εμφανίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 21 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Πισσούρι! Αγαπά πολύ την Κύπρο και σχεδόν κάθε καλοκαίρι όταν ήταν μικρή, έκανε τις διακοπές της στο χωριό της, το Πισσούρι. Πρόσφατα, στην Κύπρο κέρδισε το τίτλο «Καλύτερη Μουσικός 2017 » στα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς.
Στη συναυλία θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μαζί με όλα τα γνωστά της τραγούδια, όπως το «Μια άλλη ευτυχία», «Πετάω», «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα», και το «Ας Γελάμε Συχνά», το φωτεινό, αισιόδοξο τραγούδι, που γεννήθηκε από την πρώτη της συνεργασία με τον Κωστή.
>> Σάββατο 21 Ιουλίου, Πισσούρι, επ. Λεμεσού, 20.00. Πληρ. soldoutticketbox

AfroBanana Republic Festival 2018
Το Κίτι ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί και να φιλοξενήσει και φέτος το 8ο -πώς περνούν τα χρόνια- ABR. Τι να περιμένεις; International band, dj διαφόρων genre απ' όλο τον πλανήτη, ανατρεπτικά installation από καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά workshop για παιδιά, την καθιερωμένη πια 'Αγορά', καθώς και ποτό και φαγητό που θα σου ανοίξουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αυτό δεν κάνει το φεστιβάλ τόσα χρόνια; Να σε γεμίζει με νέες εμπειρίες;
>> Παρ 20-Κ 22 Ιουλ, Κίτι, Λάρνακα. Πληρ. www.afrobanana.com.

Summer Jazz Project
Η μουσική τζαζ αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές και πολύπλοκες μορφές έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων. Για δεύτερη χρόνια στο Vinylio wine etc διοργανώνει αυτή την γιορτή της μουσικής.  Όλοι οι μουσικοί έχουν ελεύθερη είσοδο στο Vinylio wine etc. Στη Κύπρο έχουμε αξιόλογους μουσικούς που ασχολούνται με την Τζαζ που κάποιοι διαπρέπουν με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
18/7 CAHIT KUTRAFALI Quartet με τέσσερις κορυφαίους Κύπριους μουσικούς με επικεφαλή του γκρουπ τον Τουρκοκύπριο C.Kutrafali που νιώθω μεγάλη χαρά που θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά, μαζί του τρεις Ελληνοκύπριοι ο Ermis Michail, Andreas Panteli και Stelios Xydias
€8 είσοδος

19/7 The Steppin Out Jazz Trio με επικεφαλή την εξαιρετική φωνή της Alice Ayvazian με τους μουσικούς Efraimidis Konstantinos και Alexis Kasinos.
€8 είσοδος

20/7 δυο μουσικοί που ζουν και διαπρέπουν στη Jazz μουσικη στην Αμερική την Tamuz Nissim από το Ισραήλ και Giorgos Nazos από Ελλάδα θα λάβουν μέρος στο Jazz Project.
€15 είσοδος

21/7 THE THREEO’S αποτελείται από τρεις νεαρούς μουσικούς από το Πανεπιστήμιο μουσικής CODARTS ROTTERTAM, δυο Ελληνοκύπριοι ο Alexandros Panagiotoy, Johnny Agisilaou και o Βέλγος Sébastien Wrincq .
€8 είσοδος

22/7 IDRA KAYNE Trio με την Idra Kayne που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με πατέρα από Ουγκάντα και Ελληνίδα μητέρα με σπουδές στο χορό και την μουσική , και έχει ήδη στη κατοχή της 2 albums με την Minos EMI/Universal , έχει χαρακτηριστεί ως soul funk queen of Greece, μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί George Dellis και George Kostaletos.
€15 είσοδος

Είσοδος για όλες τις παραστάσεις: €35. Πέντε διαφορετικές βραδιές, γεμάτες μουσική Jazz.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close