Μουσική , Συναυλίες & Events

Τέσσερις μουσικές βραδιές, κάτω από τ' αστέρια, στις Πλάτρες

Τέσσερις δωρεάν μουσικές βραδιές,στο ανανεωμένο περιβάλλον της πλατείας των Πλατρών

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2018

Tέσσερις συναυλιακές μουσικές βραδιές κατά τον μήνα Αύγουστο 2018 τις Παρασκευές 3, 10, 24, 31 Αυγούστου στο ανανεωμένο περιβάλλον της πλατείας των Πλατρών διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο και προσφέρει δωρεάν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Οι συναυλίες διοργανώνονται σε συνεργασία με τον γνωστό Κύπριο τραγουδιστή Χρίστο Αλεξάνδρου πλαισιωμένο από κορυφαίους μουσικούς.

Συγκεκριμένα:
Παρασκευή 3 Αυγούστου, 20.30
Η Συναυλία: «ΩΜΟΓΡΑΦΙΕΣ». Πρόκειται για ένα επιδέξιο συνονθύλευμα έντεχνων Ελληνικών Ροκ τραγουδιών, αποτελούμενο από ένα ευρύ φάσμα τραγουδιστικών επιλογών της μεγάλης περιόδου της Ελληνικής Ροκ μουσικής που αρχίζει την εποχή του Νέου Κύματος (1970) – Σαββόπουλος, Λοίζος, κτλ. – και κορυφώνεται με τους πιο σύγχρονους – Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσα, Κατσιμίχα – σε ένα πρόγραμμα διανθισμένο και με τραγούδια σταθμούς που στιγμάτισαν χαρακτηριστικά την πορεία του είδους – Παπάζογλου, Ρασούλης, Ανδρέου, κ.α. Η συναυλία ολοκληρώνεται με ένα ειδικό αφιέρωμα στον ποιητή των θαλασσών Νίκο Καββαδία. Τον Χρίστο Αλεξάνδρου θα πλαισιώνουν ένα πιάνο και ένα ηλεκτρικό μπάσο.

 

Παρασκευή 10 Αυγούστου, 20.30
Η Συναυλία: «Συνέντευξη στην Ιστορία». Πρόκειται για ένα σπάνιο μουσικό αφιέρωμα με τα σπουδαιότερα έντεχνα λαϊκά τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους και διαμόρφωσαν το είδος που ταυτίστηκε με την Ελλάδα και έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πρόγραμμα δεσπόζουν τραγούδια των μεγάλων ελλήνων συνθετών Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Λοΐζου κ.ά. Τον Χρίστο Αλεξάνδρου θα πλαισιώνουν ένα μπουζούκι και ένα πιάνο.

 

Παρασκευή 24 Αυγούστου, 20.30
Συναυλία: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ». Πρόκειται για μια διαδρομή στα μονοπάτια του ρεμπέτικου τραγουδιού, ενός είδους που συνέδεσε την ιστορία του με πολύ δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού στις αρχές του 20ου αιώνα. Η Σμύρνη, η Πόλη και ο Πειραιάς τρεις πολύ σημαντικές εστίες ελληνικής μουσικής δημιουργίας, αναπαύονται πλέον στην ήρεμη αγκαλιά της παράδοσης. Τώρα ‘ξεσκονίζοντας’ το μέρος αυτό της ιστορίας μας, ίσως και να σχηματίζεται μέσα από τους ήχους των τραγουδιών αυτών, η εικόνα ενός ελληνισμού που αναπνέει με τις κρυφές ελπίδες και τα απόκρυφα συναισθήματα ενός λαού που δεν ξεχνά, αλλά και που ποτέ δεν έμαθε να θυμάται! Τον Χρίστο Αλεξάνδρου θα πλαισιώνουν ένα μπουζούκι και ένα κοντραμπάσο.

 

Παρασκευή 31 Αυγούστου, 20.30
Συναυλία: «ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ’ ΑΡΩΜΑΤΑ». Ένα μοναδικό και σπουδαίο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη συνδυασμένο με ένα σπάνιο οδοιπορικό στα πασίγνωστα και πολυαγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια του Ελληνισμού όπως «Το Τζιβαέρι», «Λιανοχορταρούδια», «Μήλο μου κόκκινο», κτλ. θα κορυφώσει τον κύκλο των Αυγουστάτικων συναυλιών του Χρίστου Αλεξάνδρου στην κοινότητα Πλατρών. Όπου γάμος και χαρά, όπου γλέντι και κέφι, η σκλαβιά και η επανάσταση, οι χαρές και οι λύπες, ξεπροβάλλουν μέσα από το δημοτικό μας τραγούδι, για να φέρουν την ελληνική λεβεντιά – όπως ταιριάζει άλλωστε – στα νιάτα κάθε ηλικίας …

Να είστε όλοι εκεί…

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close