Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2018
Ο Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20 σε συνεργασία με τέσσερις νέους και ταλαντούχους μουσικούς, μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Ελλάδα, διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη των πυρόπληκτων, τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, ώρα 8:30μμ, στον κήπο του Τεχνόπολις 20.
Ο Σάββας Χρυσοστόμου και ο Πόλυς Ιωαννίδης με τις κιθάρες τους και τις φωνές τους, ο Ανδρέας Κραμπιάς με τις λεβέντικες του πενιές στο μπουζούκι, και Ανδρέας Νικολάου με τον σέρτικο μπαγλαμά του, υπόσχονται μια βραδιά με τον μουσικό πλούτο που ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και οι άλλοι δάσκαλοι του είδους τόσο αληθινά και αυθόρμητα άφησαν κληρονομιά.
Οι μουσικοί φορώντας τα γιλεκάκια και τους μπερέδες τους, θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν, θα διαμορφώσουν συνειδήσεις και θα ξυπνήσουν μνήμες και συναισθήματα με τραγούδια όπως ‘Ο Πασατέμπος’, ‘Όσοι έχουνε πολλά λεφτά’, ‘Πριν το χάραμα’, ‘Συννεφιασμένη Κυριακή΄ και άλλα ‘αθάνατα’ τραγούδια πόνου, κεφιού, χωρισμού και...νταλκά.
Απολαύστε μια βραδιά γεμάτη παράδοση και ρεμπέτικους ήχους, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 σε μια ρομαντικά ευγενική και νοσταλγική ατμόσφαιρα, που θα σας ταξιδέψει στα δρομάκια της πλάκας και της παλιάς Αθήνας.
Πάμε να πιούμε, να τραγουδήσουμε παρέα και να στηρίξουμε έναν καλό σκοπό.
Είσοδος: 10 ευρώ
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων τηλεφωνικώς στο 70002420.
Όλα τα έσοδα από την είσοδο θα δοθούν για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η Κυπριακή Κυβέρνηση.
Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Σάββας Χρυσοστόμου γεννήθηκε το 1998 στην Πάφο. Από μικρός ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και πιάνου ενώ συνέθετε τα δικά του κομμάτια. Το 2016 αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Πάφου, ενώ το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Μουσική Παραγωγή και Performance στο Leeds Beckett University στην Αγγλία.
Ο Πόλυς Ιωαννίδης κατάγεται από την Πάφο και είναι 23 ετών. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική σε ηλικία 10 ετών όταν άρχισε μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και φέτος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Business and Management στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία.
Ο Ανδρέας Νικολάου γεννήθηκε το 2001. Από μικρή ηλικία άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μπουζουκιού και θεωρίας. Αυτή τη στιγμή φοιτά στο Μουσικό Λύκειο Πάφου και παρακολουθεί μαθήματα μπουζουκιού, λαούτου και μπαγλαμά. Έχει σκοπό να ακολουθήσει μουσικές σπουδές συγκεκριμένα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
Ο Ανδρέας Κραμπιάς γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποφοιτήσει από το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας με κύρια όργανα το μπουζούκι και το ούτι. Τώρα σπουδάζει στο Τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική και ειδίκευση στη τρίχορδο μπουζούκι. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ως σολίστ στο μπουζούκι καθώς και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας.
-
Τεχνόπολις20
20 Αυγούστου 2018
Σχετικά
Αυτό είναι το νέο μουσικό σχήμα του Kanella bar
Δύο καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί
Η εκρηκτική Πάολα έρχεται για μία μεγάλη συναυλία στο χωριό
Αντισυμβατική και εκκεντρική για την σκηνική της παρουσία. Και πάνω από όλα σπουδαία αυθεντική λαϊκή...
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στη Βάβλα τον Μάιο
Ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα, street food, παζαράκι με τοπικά προϊόντα, καθώς και cocktails, μπύρες και κρασί
27 μουσικά ραντεβού του Μαΐου στην Κύπρο
Συναυλίες, live εμφανίσεις και μεγάλες μουσικές βραδιές γεμίζουν τον μήνα με ρυθμό, συναίσθημα και διασκέδαση
Έλλη Κοκκίνου: Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Zazza Λευκωσίας
Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανεβαίνει στη σκηνή της κυπριακής πρωτεύουσας, υποσχόμενη εκρηκτικές βραδιές με παλμό και μεγάλες επιτυχίες
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία στο χωριό, με τον Μάκη Δημάκη
Στο χωριό Άγιος Θεράποντας αυτό το καλοκαίρι έρχεται κάτι μοναδικό
«Θύμισες»: Ο Παντελής Θαλασσινός και η Ειρήνη Τουμπάκη στην Ερήμη, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι
Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Oddschecker: Η Ελλάδα «καλπάζει» στις στοιχηματικές προτιμήσεις – Συνεχίζεται η εντυπωσιακή άνοδος της ελληνικής συμμετοχής
Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η κυπριακή συμμετοχή
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται για την πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στον Πρωταρά
Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την εμφάνισή του
200 κιθάρες επί σκηνή με την Γιώτα Νέγκα
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει προσωπικές της επιτυχίες, αλλά και τραγούδια, σταθμούς της διαδρομής της
Αντώνης Ρέμος: Η ξαφνική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα στη νυχτερινή Αθήνα
Ο Αντώνης Ρέμος αποσύρεται από τη νύχτα τον ερχόμενο χειμώνα