Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Από την κουζίνα της μαμάς στο "The Whisk"

Ο Αντώνης Κυριάκου φτιάχνειold fashion τούρτες και γλυκάόπως αυτά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες παλιά στο δικό του όμορφο ζαχαροπλαστείο

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2018

Η ιστορία του The Whisk ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν ο -εμπνευστής και ιδιοκτήτης του- Αντώνης Κυριάκου κατάλαβε πως οι πολιτικές επιστήμες (στις οποίες είχε πτυχίο), δεν ήταν ακριβώς το στοιχείο του.

Πάθος για γλυκά
Το πρώτο του εργαστήριο ήταν η κουζίνα της μαμάς του, όπου και ξεκίνησε να πειραματίζεται φτιάχνοντας old fashion τούρτες και γλυκά, όπως αυτά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες παλιά, πολύ πριν τις ζαχαρόπαστες και τις 3D κατασκευές.

Σπιτικές γεύσεις
Αφότου επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου και εργάστηκε στο Konditor & Cook -ένα από τα top 10 bakeries της πόλης- πήρε το σύρμα του και άρχισε να αναμειγνύει υλικά, μυρωδιές, γεύσεις και φαντασία. ‘Ήθελα να φτιάξω γλυκά που να φαίνονται και να είναι σπιτικά, με αγνά υλικά και γεμάτη γεύση, ξεφεύγοντας από τα τυποποιημένα της αγοράς. Από το πρώτο κιόλας διάστημα, τα χαμόγελα συγγενών και φίλων ήταν η επιβράβευση και η επιβεβαίωσή μου ότι έπρεπε να προχωρήσω’.

Χαριτωμένο μαγαζάκι
Το The Whisk, το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του Αντώνη, θα το βρεις στο κέντρο της Λεμεσού, σ’ έναν πεζόδρομο πίσω από τη βιβλιοθήκη του ΤΕ.ΠΑ.Κ, και σίγουρα θα το ξεχωρίσεις από την παιχνιδιάρική και γαλλική του αισθητική. Αν βρεθείς εκεί, ζήτα από τον Αντώνη να σε κεράσει ένα από τα macaroon που φτιάχνει ο ίδιος -θα λατρέψεις αυτά με τη γέμιση πραλίνα- ή δοκίμασε μια homemade μπάρα δημητριακών, αν υπάρχει διαθέσιμη.

Όλα φρέσκα!
Για τις τούρτες και τα cake του, καλό θα ήταν να παραγγείλεις από νωρίς, αφού στο The Whisk όλα γίνονται κατά παραγγελία και δεν υπάρχει στοκ. Συμβουλή μας, προτίμησε το Nutty Praline Cake ή το Chocolate Toffee Cake. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ €25 και €60 για τις τούρτες, ανάλογα με το μέγεθος, το σχέδιο και τις γεύσεις που θα επιλέξεις.


(99821373) Ηρακλή Αγγελίδη 14, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close