Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018
Όλο και περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε τον δρόμο του freelancing, ο οποίος, αν και δύσκολος, δίνει την ελευθερία του χώρου και του χρόνου. Τρεις νέοι χώροι στεγάζουν αυτήν την προσπάθεια.
Τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνά τον όρο co-working space, o οποίος έφτασε και στη Λεμεσό. Μάθε ποιοι είναι αυτοί.
Hub Design Platform
Αρχικά, μου τράβηξε την προσοχή ένας avant-garde χώρος με μίνιμαλ αισθητική, ο οποίος ξεχώριζε ανάμεσα στα κλασικά κτίρια που το περιτριγύριζαν στην οδό Ιφιγενείας στη Λεμεσό. Το Hub Design Platform είναι ένας χώρος συνεργασίας, που υποδέχεται σχεδιαστές από όλους τους κλάδους του design, για να δημιουργήσουν, να δουλέψουν, να εμπνευστούν και να εξελιχθούν. Εκτός από τις προσωπικές ώρες εργασίας, μπορεί κάποιος να συνεργαστεί και με άλλα άτομα που είναι στον χώρο δημιουργώντας κοινά project. Το τελευταίο έργο-συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε από επαγγελματίες στο Hub, είναι το παρεκκλήσι του Αποστόλου Πέτρου και της Αγίας Ελένης στην Πάφο το 2015, το οποίο ήταν ένα από τα πιο instagrammable places την προηγούμενη χρονιά.
ARIS-A Really Inspiring Space
Περνώντας από τον γνωστό Πεντάδρομο, παρατήρησα στον πρώτο όροφο ενός παλιού κτιρίου -το οποίο θεωρούσα εγκαταλελειμμένο- το λογότυπο ARIS-A Really Inspiring Space, για το οποίο θέλησα να μάθω περισσότερα. Αποδείχτηκε κι αυτό ένας καινοτόμος χώρος αφιερωμένος σε νέους επιχειρηματίες, όπου μπορούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε ακμάζουσες επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα όχι μόνο παρέχει στους επιχειρηματίες που επιθυμούν μια πλατφόρμα για να αναπτύξουν επιτυχώς τις επιχειρηματικές τους ιδέες, αλλά προσφέρει επίσης ανεκτίμητες ευκαιρίες μάθησης. Μέσω του προγράμματος ARIS, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ειδικούς της βιομηχανίας και να λάβουν καθοδήγηση από επιτυχημένους επιχειρηματίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το project χρηματοδοτείται από την Τράπεζα Κύπρου και την Deloitte, αφού λίγοι είναι οι φορείς, οι οποίοι στηρίζουν μέχρι σήμερα τέτοιες επιχειρήσεις.
The Business Bar
Ο τρίτος χώρος είναι το The Business Bar, το οποίο έχει ακόμη τις πόρτες του κλειστές, αφού ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για να υποδεχτεί freelancer παντός είδους. Στην Πλατεία Δημαρχείου Λεμεσού θα στεγαστεί ο νέος ‘κοινόβιος’ χώρος, όπου θα έχει κάποιος τη δυνατότητα να ενοικιάζει κάποιο χώρο, είτε ημερησίως είτε μηνιαίως, και όπως αναφέρει το promo flyer του θα παρέχει δωρεάν καφέ και Wi-Fi.
Σχετικά

Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Επιστρέφει η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Λιβάνου και μάλιστα με στυλ!
Η νέα γραμμή ενώνει τη Λάρνακα και τη Λεμεσό με τα λιμάνια της Βηρυτού και της Τρίπολης, ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου

Αυτό είναι το νησί με τα καθαρότερα νερά σε όλο τον κόσμο και είναι ελληνικό
Η παραλία του που ξεχωρίζει


Αυτά είναι τα 15 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Ρεκόρ 9,4 δισ. επιβατών παγκοσμίως το 2024


10 κορυφαία «κρυμμένα διαμάντια» στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές – Ποια ελληνική πόλη είναι στη λίστα
Πρόκειται για τους κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης

Το ιταλικό νησί που ανακηρύχθηκε ο πιο πολύχρωμος προορισμός στον κόσμο
Μια νέα μελέτη εξέτασε την «χρωματική ποικιλομορφία» και την «ένταση της ζωντάνιας» για να κατατάξει τα πιο ζωντανά, οπτικά ευχάριστα σημεία στον πλανήτη