Eating News , Εστιατόρια

Η Άντρη Βοσκαρίδου αφηγείται την πιο γλυκιά ιστορία της ζωής της

Η γυναίκα πίσω από το πιο γλυκό φεστιβάλ της Κύπρου ανυπομονεί για τη φεστινή διοργάνωση του "The Desserts Festival 2019"

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2019

Τον Ιανουάριο του 2018 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο ένα πρωτότυπο φεστιβάλ, το The Desserts Festival, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το πρόσωπο που εμπνεύστηκε, δημιούργησε και οργάνωσε αυτό το φεστιβάλ είναι η Άντρη Βοσκαρίδου με κινητήριο δύναμή της τη λατρεία της για τα γλυκά.

Αυτήν την περίοδο η Άντρη ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση του 2ου The Desserts Festival, που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Φώτων. Η Άντρη είναι μία πολύ δραστήρια γυναίκα. Γεννήθηκε στην Λευκωσία και μεγάλωσε πειραματιζόμενη στην κουζίνα της μαμάς μου, αφού από παιδί λάτρευε την ζαχαροπλαστική και την μαγειρική αλλά και την οργάνωση πάρτι. «Πάντα ήθελα τα πάρτι γενέθλιων μου να είναι ξεχωριστά αλλά και φαντασμαγορικά», εξομολογείται. Σήμερα ασχολείται και πειραματίζεται μέσα στην δική της κουζίνα και ασχολείται με την οργάνωση του The Desserts Festival Cyprus. 

«Επειδή το ‘The Desserts Festival Cyprus’ είναι ένα τεράστιο project του οποίου η οργάνωση είναι πολύ απαιτητική, την ημέρα του προηγούμενου φεστιβάλ, ήμουν τόσο απορροφημένη που δεν πρόλαβα να φάω τίποτα παρά μόνο λίγα οργανικά μπισκοτάκια για σκυλάκια (κατάλληλα και για ανθρώπους βέβαια!) που με κέρασε ένας από τους εκθέτες μας» μας αναφέρει η Άντρη γελώντας.

 

Πως γεννήθηκε η ιδέα του «The Desserts Festival Cyprus» και πως αποφάσισες να το υλοποιήσεις; 
Η ιδέα του The Desserts ξεκίνησε μια βροχερή ημέρα του χειμώνα. Είχα μόλις μετακομίσει στο νέο μου σπίτι και είχα καλέσει φίλους και γνωστούς  για ένα ‘housewarming’ απογευματινό πάρτι. Όλοι έφεραν διάφορα γλυκά από διαφορετικά ζαχαροπλαστεία και φυσικά, εγώ έφτιαξα και αρκετά δικά μου. Έτσι αφού είχαμε μια τόσο τεράστια ποικιλία γλυκών, τα μοιράσαμε σε μικρά κομματάκια για να δοκιμάσουμε από όλες τις γεύσεις. Τα συνοδέψαμε με μυρωδάτο καφέ, φρέσκο τσάι, lounge μουσική και βέβαια, καλή παρέα! Περιττό να πως το απογευματινό πάρτι εξελίχθηκε σε δείπνο και παραλίγο να μετατραπεί και σε πρωινό (όλοι έφυγαν κατά τις μια το πρωί!) 
Όλοι συμφώνησαν πως εκείνη μέρα ήταν απλή μαγεία και μας έκανε να νιώθουμε όλους τόσο ευχάριστα και τόσο cozy που είπαμε πως πρέπει μια φορά τον χρόνο να το υιοθετήσουμε ως μια παράδοση/συνήθεια της παρέας μας. Από αυτό γεννήθηκε και η ιδέα του The Desserts Festival Cyprus: να μεταδώσουμε εκείνη την τόσο όμορφη εμπειρία και ευχάριστα συναισθήματα σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Να νιώσουν δηλαδή την ικανοποίηση και την ζεστασιά που μπορεί να έχει μια χειμερινή ημέρα εάν την μοιραστείς με φίλους, οικογένεια, επιδόρπια και καφέ. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα τις σαγηνευτικές μυρωδιές, τις γλυκές γεύσεις, τα πλούσια χρώματα, την μεγάλη ποικιλία και την καλή παρέα σε μια μέρα για όλους! (Πάντα ελπίζουμε να βρέχει την ημέρα του φεστιβάλ για την πιστή αναπαραγωγή της αίσθησης της ημέρας εκείνης!)  

Τι εννοούμε όταν λέμε desserts επειδή δεν πρόκειται μόνο για γλυκά, έτσι δεν είναι;
Πολύ σωστά! Έχουμε επιλέξει να εφαρμόσουμε τον ευρύ ορισμό που καθορίζει το επιδόρπιο ως το τελευταίο μέρος ενός γεύματος και μπορεί να είναι οτιδήποτε γλυκό αλλά μπορεί να είναι και ένα dessert wine ή τυρί ή και οτιδήποτε αλμυρό. Γενικά επιδόρπιο θεωρείται ότι φέρνει ευχαρίστηση στο τέλος ενός γεύματος για να αφήσει την καλύτερη εντύπωση στο τέλος μιας γαστρονομικής εμπειρίας. Το φινάλε, ο επίλογος, το ‘ευτυχισμένο τέλος’ στο παραμύθι ενός γεύματος. Και ως επέκταση, το The Desserts Festival Cyprus είναι ένα ‘ευτυχισμένο τέλος’  που διαρκεί για μια ολόκληρη μέρα, όχι για μια μόνο στιγμή.

Τι αποκόμισες από το πρώτο φεστιβάλ πέρσι; 
Πέραν του ότι τα μπισκοτάκια για σκυλάκια μπορούν να συντηρήσουν ένα άνθρωπο για μια ολόκληρη μέρα, εισέπραξα την αγάπη από φίλους και τον κόσμο. Το χαμόγελο των ανθρώπων που απολάμβαναν εκείνη την ημέρα έκαναν όλη την σκληρή δουλειά και προετοιμασία να το αξίζει. Η επίτευξη των στόχων μας – να κάνουμε όσο πιο περισσότερα άτομα να νιώσουν την ζεστασιά της καλής παρέας, της απόλαυσης των επιδορπίων σε ένα άνετο περιβάλλον ήταν η ανταμοιβή μου. Επιπρόσθετα, ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που κέρδισα ήταν ο δεσμός που ανέπτυξα με όλους τους συνεργάτες μας σε όλα τα στάδια του φεστιβάλ – την οικογένεια του The Desserts Festival Cyprus . Νιώθω απίστευτα τυχερή και ευγνώμων  που τους έχω δίπλα μου και τους θεωρώ οικογένεια μου – σε αυτούς οφείλεται το γεγονός ότι η χρονοβόρα προετοιμασία για το φεστιβάλ έγινε μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία και διαδικασία.



Τι θα δούμε, γευτούμε και ζήσουμε στο φετινό «The Desserts Festival Cyprus»; 
Το The Desserts Festival Cyprus 2019 ευελπιστούμε πως θα είναι μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις και διασκεδαστικό για άτομα όλων των ηλικιών αφού δώσαμε έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό περιβάλλον, ένα άλλο ‘κόσμο’ γύρω από τα επιδόρπια, διασκέδαση και ευχάριστες, μοναδικές εμπειρίες. Έτσι θα μπορείτε να δείτε (από την αρχή μέχρι το τέλος του φεστιβάλ) μοναδικές και εντυπωσιακές παρουσιάσεις από καταξιωμένους chefs και επαγγελματίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (θα παρουσιάσουν από μοριακή γαστρονομία μέχρι τούρτα με ‘αμέθυστο’ στο εσωτερικό και θα μάθετε την ιστορία των macarons!). Θα μπορείτε να γευτείτε πάνω από 100 διαφορετικές ποικιλίες επιδορπίων - όλα σε μια μέρα – και να τα απολαύσετε μαζί με ζεστό καφέ, τσάι (και ‘Γαλατάκι’ από την Charalambides Christis για τους μικρούς μας φίλους!)
Θα δείτε επίσης 28 διαφορετικούς εκθέτες από όλο το νησί με γεύσεις, αρώματα και χρώματα από όλο τον κόσμο. (Γιαπωνέζικα, αμερικάνικα, αγγλικά, γαλλικά, αυστριακά, fusion, vegan κλπ) Επίσης μερικά από τα πιο ξεχωριστά μας επιδόρπια είναι η Ruby chocolate (η πιο πρόσφατη ανακάλυψη στον τομέα της σοκολάτας), ζυμαρικά με σοκολάτα, πίτσα με Nutella, Donuts Crème Brule, κυπριακό sparkling dessert wine αλλά και όλα τα επιδόρπια των ταλαντούχων εκθετών μας που θα ετοιμαστούν ειδικά για το φεστιβάλ και τους επισκέπτες μας. Επιπρόσθετα, θα έχουμε εργαστήρι και για μικρούς ‘chocolatiers’ σε συνεργασία με τα καταστήματα ‘Chocology’όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και να έχουν εμπειρία με σοκολάτα! Η μεγάλη μας έκπληξη για φέτος: Όλοι οι επισκέπτες μας θα μπορέσουν να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με το μεγαλύτερο cupcake που έγινε ποτέ στην Ευρώπη! 
Και η ώρα 17.30… να το γευτούν κιόλας!  Για το τεράστιο project αυτό εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι: από chefs μέχρι πολιτικούς μηχανικούς και θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία Mitsios Trading Ltd και τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων – EuroToques Κύπρου για την απίστευτη υποστήριξη τους και βοήθεια τους – χωρίς αυτούς ένα τόσο φιλόδοξο και πρωτότυπο έργο τέχνης δεν θα ήταν δυνατό να γίνει πραγματικότητα!

Ποιες είναι οι δικές σου αγαπημένες γεύσεις;
Μαύρη σοκολάτα, βανίλια Μαδαγασκάρης, καραμέλα βουτύρου, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα βερίκοκο. Γενικά λατρεύω τον συνδυασμό αντιθέσεων όπως για παράδειγμα γλυκό με πικρό, όπως για παράδειγμα ζεστός σκέτος μυρωδάτος καφές με τούρτα με μαύρη σοκολάτα ή προφιτερόλ. Και για αυτό στο The Desserts Festival Cyprus παραμένει σταθερό το γεγονός ότι κερνούμε όλους ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι για να συνοδέψουν τις δημιουργίες των εκθετών μας.

Ποια γλυκά φτιάχνεις εσύ; 
Αγαπώ όλα τα είδη γλυκών άρα όλα βέβαια! Ζω στην κουζίνα μου και πάντα έχω στο ψυγείο και στα ντουλάπια μου όλα τα καλύτερα υλικά για γλυκά. Ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με την διάθεση μου και τα φρέσκα διαθέσιμα υλικά της εποχής, μπορώ να εμπνευστώ και να αρχίζω να δημιουργώ. Μου αρέσει να δοκιμάζω κλασικές συνταγές αλλά και πειραματίζομαι με νέα υλικά και δικούς μου συνδυασμούς γεύσεων. Έτσι, κατ’ επέκταση, ψάξαμε να βρούμε  τα καλύτερα ταλέντα για το The Desserts Festival Cyprus, οι οποίοι να μπορούν να παρουσιάσουν αυτό τον επιτυχημένο συνδυασμό των κλασικών συνταγών  με κάτι διαφορετικό. Ένα ‘twist’ δηλαδή για απίθανες δημιουργίες με μοντέρνες, ξεχωριστές πινελιές για μέγιστη απόλαυση.  

Τι αναμνήσεις έχεις που αφορούν στα γλυκά από την παιδική σου ηλικία; 
Μια από τις καλύτερες παιδικές μου αναμνήσεις είναι την μαμά μου να μου επιτρέπει να φάω ένα ολόκληρο μπολ με γλάσο/κρέμα τούρτας ως δώρο για τα γενέθλια μου! Σαν παιδί, τις  περισσότερες φορές φτιάχναμε τις τούρτες γενεθλίων μας στο σπίτι και τις στολίζαμε μόνοι μας. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την τούρτα γενεθλίων μου που ήταν αρκουδάκι με κουμπιά από Smarties και στολισμένο με σοκολάτα! Υποθέτω πως αυτά είναι σημαντικά για ένα παιδί  – η συμμετοχή στην δημιουργία μιας τόσο γλυκιάς ευχαρίστησης που θα μοιραστεί με οικογένεια και φίλους με χαρά. Επίσης, πάντα θυμάμαι την γιαγιά μου στην κουζίνα της να μαγειρεύει ένα τεράστιο γεύμα για όλη την οικογένεια και να μου λέει πως ‘το φαγητό είναι αγάπη’ – για εκείνον που δημιουργεί αλλά κι εκείνο που το απολαμβάνει. Προσπαθώ και εγώ στην οικογένεια μου να το εφαρμόζω αυτό – πάντα ότι δημιουργώ να γίνεται με όρεξη, αγάπη και δημιουργικότητα. Ίσως αυτή η αγάπη να μας έφερε σήμερα στο The Desserts Festival Cyprus.

Ποια είναι τα όνειρα και τα σχέδια σου για το μέλλον όσον αφορά στο φεστιβάλ; 
Το όνειρο μου για το φεστιβάλ είναι κάθε χρόνο να ανακαλύπτουμε ακόμα περισσότερα νέα ταλέντα και έτσι ώστε όλοι οι λάτρεις των επιδορπίων να είναι ευχαριστημένοι πέραν των προσδοκιών τους. Επίσης, να παρουσιάζουμε σε όλους όσοι αποτελούν μέρος του φεστιβάλ την εμπειρία μιας μοναδικής, ζεστής, γεμάτη γλύκα, ημέρας - μέσα στην καρδιά του χειμώνα! 

Πληροφορίες:
Κυριακή 6 Ιανουαρίου, Hilton Cyprus, Λευκωσία, 10:00-18:00
Τιμή εισιτηρίου: €4 (παιδιά μέχρι 12 δωρεάν) 
Δωρεάν ένας καφές ή τσάι και δωρεάν γαλατάκι για όλα τα παιδάκια από την Charalambides – Christis Ltd

Για το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε το www.thedessertsfestival.com ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close