Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2019
Το νέο Magnum Vegan είναι φτιαγμένο από πρωτεΐνη αρακά. Έχει γεύση βανίλιας, ενώ στα συστατικά του περιλαμβάνονται η σοκολάτα υγείας, το λάδι καρύδας και το βούτυρο.
Τον προηγούμενο μήνα, μία από τις γνωστότερες πολυεθνικές γαλακτοβιομηχανίες - θυγατρική του ομίλου Unilever, λανσάρισε ένα νέο είδος παγωτού... το "Magnum Vegan".
Η παρουσίαση έγινε στην Αυστραλία και προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου Australian Dairy Farmers. Οι Αυστραλοί παραγωγοί γάλακτος υποστηρίζουν ότι το προϊόν αυτό δεν είναι παγωτό και αποτελεί πρόβλημα για την βιομηχανία των γαλακτομικών προϊόντων!

Το νέο Magnum Vegan είναι φτιαγμένο από πρωτεΐνη αρακά. Έχει γεύση βανίλιας, ενώ στα συστατικά του περιλαμβάνονται η σοκολάτα υγείας, το λάδι καρύδας και το βούτυρο.
«Αποτελεί ένα εντεινόμενο πρόβλημα για εμάς, όταν προϊόντα που βασίζονται σε άλλες εναλλακτικές - αντί του γάλακτος - διατίθενται στο εμπόριο λανθασμένα ως γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε εκπρόσωπός τους στην εφημερίδα The Guardian.
«H συγκεκριμένη εταιρία πήρε την απόφαση να προσθέσει στα προϊόντα της το νέο Magnum Vegan για να ικανοποιήσει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αλλά είναι παραπλανητικό να αποκαλείται παγωτό εφόσον δεν περιέχει γάλα» συνεχίζει.
H εταιρεία του ομίλου Unilever, περιγράφει το παγωτό της «ως ένα βελούδινο φυτικό προϊόν που είναι κρεμώδες χωρίς να περιέχει γάλα». Εκπρόσωπος της υποστήριξε πως το Magnum Vegan δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως παγωτό στην αγορά, αλλά περισσότερο ως «παγωμένο γλυκό» και πιστεύει ότι θα έχει μεγάλη απήχηση, τόσο σε χορτοφάγους (vegan) όσο και σε μη-χορτοφάγους καταναλωτές.
Διάβασε ακόμα: 5 παραμυθένιες σουίτες στο βουνό για ερωτευμένους
Οι δυο νέες γεύσεις της μάρκας, τα Magnum Vegan Classic και Magnum Vegan Αμύγδαλο, είναι ήδη διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη και σε καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παρά τις αντιδράσεις από τους Αυστραλούς γαλακτοπαραγωγούς, ο Ζέιντ Γουάτσον, πρόεδρος της Vegan and Vegetarian Society του Κουίνσλαντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το λανσάρισμα και το χαρακτήρισε ως «έξυπνη κίνηση για το Magnum».
«Είναι κάτι που θα δείτε από όλες τις μεγάλες εταιρείες τα επόμενα χρόνια», είπε, ενώ πρόσθεσε πως το Vegan Magnum μπορεί να μην ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν τους τρόπους ζωής ενός vegan, αλλά μπορεί να τους βάλει στη διαδικασία να σκεφτούν φυτικές εναλλακτικές λύσεις.
Πηγή: Independent, huffingtonpost.gr
Σχετικά
Τίτλοι τέλους για το SŌNHE στη Λευκωσία
Το “SŌNHE Gone Dirty” φέρνει νέα late-night εμπειρία
Μεζεδάκια στην αυλή, σε 6 νόστιμες ταβέρνες της Λεμεσού
Ετοιμάσου για παρεΐστικες βραδιές κάτω από τα αστέρια
Ο Chef Nobu Matsuhisa επιστρέφει στην Κύπρο!
Στο εστιατόριο σήμα κατατεθέν του νησιού και must visit για κάθε επισκέπτη
Ένα ξεχωριστό four hands dinner στο ατμοσφαιρικό Ristorante Bacco
Η συνάντηση των δύο σεφ υπόσχεται ένα ταξίδι στις σύγχρονες ιταλικές γεύσεις
Το True Heart Café, το πρώτο καφέ, που λειτουργεί από νέους με αυτισμό, άνοιξε τις πόρτες του
Η Κύπρος αποκτά την πρώτη κοινωνική επιχείρηση - Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Κλέα Παπαέλληνα εγκαινίασε το True Heart Café
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου
Ένα νέο καλοκαιρινό μενού κλείνει μέσα του τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της Μεσογείου
Το “Παντοπωλείο – Καλή Όρεξη” υποδέχεται το καλοκαίρι με νέες προσθήκες στο Μενού
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του