Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2019
Οι μακροχρόνιοι φίλοι και συνεργάτες, ο σαξοφωνιστής Γιώργος Κρασίδης και ο πιανίστας Γιώργος Μορφίτης έρχονται για μια ακόμη φορά στο Τεχνόπολις 20, το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 8μμ και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα τζαζ μουσικής που δεν πρέπει να χάσετε.
Ο Κρασίδης και ο Μορφίτης είναι από τους πιο ισχυρούς και σημαντικούς τζαζ εκτελεστές της Κύπρου. Απολαύστε τη δημιουργικότητα των δύο δασκάλων τζαζ σε μια εκρηκτική παράσταση.
Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Γιώργος Κρασίδης (10 Απριλίου 1970 Λεμεσός, Κύπρος) Σαξοφωνίστας/κλαρινετίστας, συνθέτης, μαέστρος και παιδαγωγός. Σπούδασε στο Berklee college of Music, (tenor saxophone jazz performance) και στο Indiana University της Πενσυλβάνια, (classical saxophone performance) και αποφοίτησε με τον βαθμό άριστα. Ο Γιώργος Κρασίδης είναι ο ιδρυτής του Jazzologia Cyprus Big Band και του Saxomania Syndicate Saxophone Ensemble. Επίσης, είναι ο Μαέστρος της Φιλαρμονικης Oρχήστρας του Δήμου Λεμεσού. Έχει παίξει και ηχογραφήση αρκετά άλμπουμ ως σολίστας. Ο Γιώργος Κρασίδης μοιράστηκε τη σκηνή ως σολίστας και παιδαγωγός με εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής τζαζ όπως: Dr Gene Aitken, Dave Glenn, Damian Erskine, Denny J. Eupraset, J. Kyle Gregory, Alex Sipiagin και πολλοί άλλοι. Ως εκπαιδευτικός διδάσκει σαξόφωνο και το τζαζ ιδίωμα στη Μουσική Ακαδημία ARTE, Λευκωσία, Κύπρος και στα Κρατικά Μουσικά Σχολεία της Κύπρου .
Ο Γιώργος Μορφίτης γεννήθηκε το 1981 στη Λεμεσό. Στην ηλικία των 6 άρχισε να μαθαίνει κλασικό πιάνο και θεωρία. Το 2001 σπούδασε τζαζ μουσική στο Μουσική Σχολή ΝΑΚΑΣ στην Αθήνα, Ελλάδα. Σπούδασε στο Ωδείο I.S.A στην Αβάνα της Κούβας το 2002 όπου επικεντρώθηκε στην κλασική σύνθεση, ενορχήστρωση και Latin jazz performance. Το 2004 σπούδασε στο Κονσερβατόριο Codarts του Ρότερνταμ στην Ολλανδία όπου απέκτησε πτυχίο Β.Α. και Μ.Α. σε Jazz/Latin piano performance. Το 2012 μετακόμισε στην Ισπανία Μαδρίτη όπου εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής στο San Gredos College και στο κονσερβατόριο Καταρίνα Gurska στο τμήμα μοντέρνας μουσικής. Ο Γιώργος Μορφίτης έπαιξε σε πολλά φεστιβάλ και θέατρα σε όλη την Ευρώπη όπως: North Sea jazz festival round town, Eunic Jazz festival Berlin, Technopolis Jazz Festival Athens, Luxemburg Jazz & World showcase, Lantaren venster Showcase Rotterdam, personal concert in Doelen theater Rotterdam, Rialto Jazz & World showcase Limassol, Madrid jazz festival, Μadrid national Tv etc. Αυτή την περίοδο διαμένει στην Κύπρο όπου διδάσκει και δίνει συναυλίες σε όλο το νησί και το εξωτερικό με διαφορετικά σχήματα αλλά και δικές του δουλείες.
-
Τεχνόπολις20
16 Μαρτίου 2019
Σχετικά
Ο Περικλής επιστρέφει στη σκηνή μετά από 20 χρόνια
Το Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκη φιλοξενε μια επετειακή μουσική βραδιά αφιερωμένη στα 60 χρόνια πορείας του αγαπημένου τραγουδιστή
Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται για ένα καλοκαιρινό live στη Λεμεσό
Η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ανεβαίνει στη σκηνή για μια βραδιά γεμάτη επιτυχίες, χορό και καλοκαιρινή διάθεση.
Η Νεφέλη Φασούλη συναντά τους Χατζηφραγκέτα σε μια καλοκαιρινή συναυλία στα Λύμπια
Μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη με έντεχνο, ροκ και σύγχρονο ήχο έρχεται στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Το Minthis Music Festival 2026 ανοίγει με τον Florian Christl και το σύνολό του, με τη συμμετοχή του βιολονίστα Niklas Liepe
Στην εναρκτήρια αυτή βραδιά, η παρουσία του Niklas Liepe, προσθέτει μια ξεχωριστή δυναμική, με την έντονη σκηνική του παρουσία και τις βαθιά εκφραστικές ερμηνείες του
Athens Philharmonic International Peace Concert 2026 στο μαγευτικό Δάσος Πλατρών
Η Κύπρος αναδεικνύεται σε παγκόσμια φωνή ειρήνηςαπό το μαγευτικό Δάσος Πλατρών
Eurovision 2026: Το πρόγραμμα της έκτης μέρας προβών (Πέμπτη 7 Μαΐου)
Πέντε χώρες πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή της Wiener Stadthalle για την δεύτερή τους πρόβα σήμερα
Eurovision 2026: Δείτε βίντεο με την εντυπωσιακή δεύτερη πρόβα του Ακύλα με το «Ferto»
Κυκλοφόρησε βίντεο 30 δευτερολέπτων από τη δεύτερη πρόβα του Ακύλα για το «Ferto» στη Eurovision 2026, με σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού
Eurovision 2026: Οι πρώτες εικόνες από την χθεσινή πρόβα της Αντιγόνης
Την εκπρόσωπο της Κύπρου θα πλαισιώνουν χορεύτριες και ένα σκηνικό με φλόγες
Η Ιουλία Καραπατάκη επιστρέφει Κύπρο για την απόλυτη καλοκαιρινή συναυλία
Ακόμα μια εντυπωσιακή παράσταση ετοιμάζεται στα Λύμπια
Οι 14 καλλιτέχνες με τις πρώτες συναυλίες του καλοκαιριού που ανακοινώθηκαν και ξεχωρίζουν
Το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο προμηνύεται γεμάτο μουσική, δυνατές φωνές και μεγάλες live στιγμές
Eurovision 2026: Σήμερα η 5η ημέρα των προβών - Στις 13:20 η 2η πρόβα της Ελλάδας
Το σημερινό πρόγραμμα των προβών
Η Βίκυ Λέανδρος επιβεβαίωσε πως θα ανοίξει τον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2026
Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια που εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο δύο φορές στο διαγωνισμ