Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2019
Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, στο πλαίσιο των δράσεών του σε μη τυπικές μορφές μάθησης, συνεχίζει και αυτό το Πάσχα τον επιτυχημένο θεσμό του «Σχολείου» της Φύσης για παιδιά 4-8 ετών, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία.
Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία μάθησης στη φύση, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της δημιουργικής, της κριτικής και της αυτόνομης σκέψης των παιδιών, καθώς επίσης και της φαντασίας και της αυτοπεποίθησής τους. Το πρόγραμμα συνδυάζει δυναμικά το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι, δραστηριότητες και τη μάθηση μέσα από σύντομα και αναδυόμενα projects που αναλαμβάνουν τα παιδιά βάσει των ενδιαφερόντων τους. Έχοντας ως βάση, πηγή έμπνευσης και πρώτη ύλη τη φύση και το δάσος, το πρόγραμμα υιοθετεί τα μέσα και τις μεθόδους των γνωστικών αντικειμένων της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών, της φυσικής αγωγής, των κοινωνικών επιστημών, της γλωσσικής αγωγής, των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών για εξερεύνηση, διερεύνηση, δραστηριοποίηση, χαρά και μάθηση.
Δήλωση ενδιαφέροντος: μέχρι 15 Απριλίου 2019. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Χώρος: Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία. (Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται στην είσοδο του Πάρκου στον χώρο στάθμευσης από τους εμψυχωτές/τριες – εκπαιδευτές/τριες του προγράμματος).
Συναντήσεις: Μεγάλη Εβδομάδα (22-26 Απριλίου).
Κόστος: €80 την εβδομάδα για κάθε παιδί (στο κόστος περιλαμβάνεται πρωινό).
Ώρα: 08.00-13.30.
Περισσότερες πληροφορίες:
Δρ Νικολέττα Χριστοδούλου
Email: forestschool@frederick.ac.cy
Τηλ.: 95501966
-
Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας
22 Απριλίου - 26 Απριλίου 2019
Σχετικά

Έχεις παιδιά; Έχουμε την απόλυτη πρόταση ψυχαγωγίας και είναι super fun!
Το Summer Kids Festival στη Μαρίνα Αγίας Νάπας!

Θέατρο, παιχνίδι και δωρεάν παγωτό σε μία μέρα αφιερωμένη στα παιδιά
Στο πλαίσιο των Βραδιών Πολιτισμού 2025

Καμήλα καμηλάρι: Ένα μουσικό ταξίδι στα παιδικά τραγούδια της Κύπρου
Γνωρίζω, τραγουδώ και εικονογραφώ τα παιδικά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μου

Το αγαπημένο παραμύθι της Ραπουνζέλ, μετά τη μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα, ζωντανεύει στην Κύπρο
Η πιο εντυπωσιακή παράσταση, έρχεται στο νησί μας

Το αγαπημένο παραμύθι της Ραπουνζέλ ζωντανεύει με χιούμορ, τραγούδι και πολλά διαδραστικά παιχνίδια!
Μια παράσταση που φέρνει τα παιδιά στον όμορφο κόσμο του παραμυθιού όχι ως απλούς θεατές αλλά ως συμμέτοχους στη δράση!

Το διήμερο φεστιβάλ τεχνών για παιδιά, επιστρέφει σε ένα μαγευτικό χώρο στη φύση
Το πιο… μαγικό διήμερο του καλοκαιριού πλησιάζει και είναι μοναδικό σε όλη την Ευρώπη!

Δωρεάν θερινό σινεμά για τα παιδιά, στη Λεμεσό
Ξεκινούν οι βραδιές υπαίθριου παιδικού κινηματογράφου κάτω από τον έναστρο ουρανό

Το αγαπημένο παραμύθι της Ραπουνζέλ ζωντανεύει στη Λευκωσία
Μετά τη μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα η πιο εντυπωσιακή παράσταση έρχεται Κύπρο

Ημέρα Παιδιού στο Κίτι, με δωρέαν παγωτό, μαλλί της γριάς, ποπκόρν και γάλα σοκολάτας
Με παιχνίδια στόχου, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ποδόσφαιρο, face painting και πολλά άλλα

GOVR: Το μεγαλύτερο Virtual Reality Gaming Arcade βρίσκεται στην Κύπρο
Το μέλλον της ψυχαγωγίας είναι ήδη εδώ και βρίσκεται στην Αγία Νάπα

KIDDOM: Ο μεγαλύτερος παιδότοπος στη Λεμεσό με εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους
Ένας ανανεωμένος, πολυλειτουργικός παιχνιδότοπος που υπόσχεται αμέτρητες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.

Το Θέατρο Βεστιάριο ζωντανεύει επί σκηνής "Τα Στρουμφάκια"
Έρχονται τα πιο αγαπητά, κλασσικά διαχρονικά, λατρεμένα και διάσημα πλασματάκια σε όλο τον κόσμο