Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2019
Τον Μάιο 2019 η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο Το Παιχνίδι της Σφαγής, ένα από τα τελευταία και όχι ιδιαίτερα γνωστά έργα στην Κύπρο, του συγγραφέα της Φαλακρής τραγουδίστριας και του Ρινόκερου.
«Το Παιχνίδι της Σφαγής» γράφτηκε το 1970 και μοιάζει να λειτουργεί ως πάντα επίκαιρη υπενθύμιση, που θυμίζει τα παιχνίδια που παίζει η κοινωνία με τον εαυτό της, με ανθρώπους που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν και δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν.
Σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ο σύγχρονος άνθρωπος καθημερινά αντιμέτωπος με το παράλογο, ρισκάρει, προκαλεί και ακροβατεί στα όρια ζωής και θανάτου, τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά. Μια παράσταση που μελετά τις πολυποίκιλες ανθρώπινες συμπεριφορές τις οποίες προκαλεί ο φόβος του θανάτου.
Το έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γιάννου, τη μουσική επιμέλεια η Στέλλα Βοσκαρίδου, τις χορογραφίες/κίνηση η Χλόη Μελίδου και τους σχεδιασμούς φωτισμού ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν οι Νεκτάριος Θεοδώρου, Δημήτρης Αντωνίου, Βασίλης Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου, Μυρτώ Κουγιάλη, Φανή Σωκράτους και Eιρήνη Ανδρέου. Βοηθος σκηνοθετη η Αυγουστίνα Στυλιανού.
Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο, στο πλαίσιο των εορτασμών των 20 χρόνων επαναλειτουργίας του θέατρου.
Τρίτη 28 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσός, 20.30.
Διάρκεια: 90’
Εισιτήρια: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
28 Μαΐου 2019
Σχετικά


Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση και διασκευή Κώστα Μόντη
«Βουλευτίνες τζαι ξερό ψωμί» για δύο μόνο παραστάσεις

Ακόμη δύο έξτρα stand up comedy παραστάσεις για τον Ζαχαρία Ζαννέτου
Με 2 sold out και εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κύπρο
Η «Χρυσή Εποχή» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Pop up theatre project από την Ομάδα Γιασεμίν
Η ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει με καινούργια έμπνευση και ενέργεια!
Νέα παράσταση για την αγαπημένη ξεκαρδιστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι Για Όλα»
Του σπουδαίου συγγραφικού διδύμου Ρέππας - Παπαθανασίου

Φάνης Μουρατίδης, Ναταλία Δραγούμη, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Κούκουρας στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο
“2:22 – A Ghost Story”: Το «θεατρικό φαινόμενο» έρχεται στην Κύπρο

Τελευταία παράσταση για το θεατρικό έργο «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
Επιστρέφει για να συγκινήσει ξανά με τη δύναμη της μνήμης, της φιλίας και της αδελφικής αγάπης

Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι σε θεατρική διασκευή Κεν Λούντβιχ στον ΘΟΚ
Σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια


Άλλες δύο ημερομηνίες για τη νέα solo παράσταση του Ζαχαρία Ζαννέττου
Sold out η μία παράσταση στην Λευκωσία και λίγα διαθέσιμα για την Λάρνακα