Eating News , Εστιατόρια

Πόση μαύρη σοκολάτα μπορείς να τρως όταν κάνεις δίαιτα;

H μαύρη σοκολάτα, είναι μια... γλυκιά λύση σε ένα διατροφικό πλάνο με στόχο την απώλεια βάρους.

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2019

Αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να κάνουν δίαιτα, αλλά δεν μπορούν να απαρνηθούν τα γλυκά, η μαύρη σοκολάτα, είναι μια... γλυκιά λύση σε ένα διατροφικό πλάνο με στόχο την απώλεια βάρους.

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας (της γνωστής και ως υγείας) είναι πολλαπλά και πλέον συχνά οι διατροφολόγοι την εντάσσουν ακόμα και σε προγράμματα διατροφής για αδυνάτισμα.

Ειδικότερα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, στα οποία έχουν αποδοθεί ισχυρές αντιοξειδωτικές και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες που έχει φανεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της συγκέντρωση και τη βελτίωση της διάθεσης, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση κακάου σχετίζεται με την υγεία του δέρματος αλλά και τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η θερμιδική αξία της μαύρης σοκολάτας είναι εξίσου υψηλή με αυτή της σοκολάτας γάλακτος. Συνεπώς, η επιλογή σοκολάτας υγείας είναι σαφώς προτιμότερη και μπορεί να ενταχθεί σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής ή μια δίαιτα απώλειας βάρους, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Πόση να φας και πόσο συχνά;
Η συστηνόμενη συχνότητα κατανάλωσης μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε ατόμου, αλλά και το σύνολο των συνηθειών διατροφής και άσκησης. Σε γενικές γραμμές, μια μικρή ποσότητα, για παράδειγμα της τάξης των 30 γραμμαρίων, 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας χωρίς να «επιβαρύνει» το ενεργειακό ισοζύγιο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close