News , Guide

Αυτές είναι οι διακοπές που επιλέγουν οι Κύπριοι

Στροφήστα οργανωμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2019

Οι Κύπριοι στρέφονται φέτος μαζικά στις οργανωμένες εκδρομές ως μια επιλογή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές κάνοντας κρατήσεις είτε για Ελλάδα με προορισμούς στα νησιά είτε σε ευρωπαϊκούς προορισμούς καθώς και σε μακρινά ταξίδια στην Ασία, Άπω Ανατολή και Αμερική, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βασίλης Σταματάρης.

«Οι αριθμοί τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πάρα πολύ ψηλοί. Βλέπουμε όμως, φέτος οι Κύπριοι να κάνουν περισσότερα ταξίδια από πέρσι. Ο Ιούνιος κατέγραψε αρκετή ζήτηση και αναμένουμε ότι και ο Ιούλιος και Αύγουστος θα συγκεντρώσουν μεγάλους αριθμούς Κυπρίων που αναζητούν οργανωμένες εκδρομές», είπε ο κ. Σταματάρης.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές όσον αφορά τα ελληνικά νησιά. Στα πακέτα εκδρομών περιλαμβάνονται η Κρήτη, Κως, Ρόδος σε κατευθείαν πτήσεις, τα Ιωάννινα και από Θεσσαλονίκη-Αθήνα μπορεί να υπάρχουν οι ανάλογες εξορμήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι οργανωμένες εκδρομές έχουν μεγάλη ζήτηση προς την Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη Ευρώπη σε όλους τους προορισμούς. «Όπου υπάρχουν πτήσεις έχουν γίνει από τους διοργανωτές ταξιδίων ανάλογα προγράμματα σε Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Σκανδιναβία και υπάρχουν και τα μακρινά ταξίδια προς Ασία, Άπω Ανατολή ακόμη και Αμερική», σημείωσε.

Ο κ. Σταματάρης είπε ότι τα πακέτα εκδρομών έχουν την ίδια τιμή με την περσινή γιατί στις πλείστες περιπτώσεις είναι ναυλωμένες πτήσεις και μπορεί κάποιος να έχει μέσα στο πακέτο του, το ξενοδοχείο και το εισιτήριο ακόμα και μεταφορές και κάποιες εκδρομές.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με το ότι οι τιμές έχουν διατηρηθεί. Ο κόσμος έχει στραφεί στις οργανωμένες εκδρομές ίσως γιατί στοιχίζει φθηνότερα μια οργανωμένη εκδρομή για την καλοκαιρινή του απόδραση από το να διοργανώσει μια εκδρομή από μόνος του. Μέσα από τα μέλη μας, ο κόσμος θα έχει ένα εξασφαλισμένο ταξίδι, τηρούμε αυστηρές νομοθεσίες, τις οποίες εφαρμόζουμε για να υπάρχει η προστασία του ταξιδιώτη», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα, είπε ότι «συμφωνούμε ότι είναι ψηλές, όμως υπάρχουν επιλογές. Είναι ψηλές για κάποιον που λέει ότι θέλω να ταξιδέψω αύριο ή μεθαύριο. Είναι ψηλές για εκείνον που θέλει την τελευταία στιγμή ένα ταξίδι, είναι ψηλές για τις περιόδους Ιουλίου-Αυγούστου. Δεν είναι όμως, για όλες τις ημέρες του χρόνου και για όλες τις ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Όταν κοιτάξει κάποιος κι έχει την δυνατότητα ευελιξίας μπορεί να κάμει ένα οικονομικότερο πρόγραμμα. Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να επισκέπτεται τα μέλη μας και να παίρνουν διάφορες επιλογές».

Σε ερώτηση για τον εισερχόμενο τουρισμό, ανέφερε ότι «εμείς ως Σύνδεσμος βλέπουμε ότι η προσπάθεια διατήρησης των αριθμών στα περσινά επίπεδα, με μια αύξηση του 4% στην κίνηση αεροδρομίων μας ικανοποιεί γιατί αυτό σημαίνει ότι διατηρούμε τα δρομολόγια τα οποία υπάρχουν».

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close