Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2019
Τρεις εμβληματικές γυναικείες φιγούρες θα απολαύσουμε προσεχώς στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου. Η θρυλική κοκόνα της Πόλης ζωντανεύει επί σκηνής μέσα από την ερμηνεία της Ελένης Κοκκίνου στην ομώνυμη αθηναϊκή παράσταση που βασίζεται στο υπέροχο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου. Μία ακόμη θρυλική γυναίκα, η ντίβα της όπερας Μαρίας Κάλλας θα ζωντανέψει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κύπρο μέσα από την παράσταση Master Class με την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου.
Τέλος, τον Οκτώβριο το Θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει ‘Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ’ με την έφηβοί γερμανοεβραία Άννα Φρανκ, σύμβολο του Ολοκαυτώματος και της βαναυσότητας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Λωξάντρα
Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά.
Τετ 18 Σεπ, Παττίχειο Δημ. Αμφιθέατρο Λάρνακας / Πέμ 19 Σεπτ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός / Παρ 20, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 20.30.

Master Class
Η θεατρική επιτυχία της χρονιάς ‘Master Class’ μετά από 150 sold out παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται στην Κύπρο. Το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally είναι βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο, το οποίο δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας ερμηνεύει η Μαρία Ναυπλιώτου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον Στρατή Πασχάλη.
Παρ 27 & Σ 28 Σεπ | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. / Κ 29 & Δ 30 Σεπ | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
Το Θέατρο Ανεμώνα τον Οκτώβριο ανεβάζει το εμβληματικό έργο των Frances Goodrich και Albert Hackett "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" που θα ανέβει σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία του Βαρνάβα Κυριαζή. Βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φραγκφούρτη, το έργο των Γκούντριχ και Χάκετ παραμένει ένα έργο διαχρονικό που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας. Μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα. Λέγεται μάλιστα ότι είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στην Ευρώπη μετά από τη Βίβλο. Το θεατρικό έργο είναι ένα κείμενο–ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1955 και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα των συγγραφέων του που τιμήθηκαν με βραβεία Tony, Pulitzer και το βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών Νέας Υόρκης. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ελεονώρα Βασιλείου, Μαρία Μιχαήλ, Λοίζος Παπαγεωργίου, Αστέρω Κυπριανού, Σταυρούλα Τερλικκά, Γιώργος Ιωσήφ, Σταύρος Πατσιάς, Μαριλένα Αχιλλέως και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.
Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο
Σχετικά
Ο ΘΟΚ (με θλίψη) αποχαιρετά την Αλεξία Παπαλαζάρου
"Με θλίψη όλοι εμείς στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Σκηνοθέτιδα, Δασκάλα θεάτρου, Εμψυχώτρια, Σύμβουλο Θεατρικής Γραφής, Αλεξία Παπαλαζάρου"
Έφυγε από τη ζωή η Κύπρια σκηνοθέτρια Αλεξία Παπαλαζάρου
Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο
Είδαμε στην Αθήνα την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» – Μια βαθιά ανθρώπινη εξομολόγηση επί σκηνής
Η φωνή της μνήμης που δεν σωπαίνει – ένα έργο εξομολόγηση του Χρόνη Μίσσιου για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιστορική μας ευθύνη
21 παραστάσεις που ανάβουν τα φώτα του θεατρικού Νοέμβρη στην Κύπρο
Από one-woman shows και ρεμπέτικες λειτουργίες, μέχρι κλασικά μυστήρια και αιχμηρά social dramas — το θεατρικό ημερολόγιο της Κύπρου σε μία ανάσα
“18/9”: Ένας συγκλονιστικός μονόλογος για τη δολοφονία Φύσσα ταξιδεύει από την Αθήνα στην Κύπρο
Ένας απλός άνθρωπος που γίνεται υποκείμενο της ιστορίας.
Ο «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ένα έργο που μας θυμίζει ότι παιδικότητα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα
Είναι (άραγε) η ζωή πιο ωραία σε Φλατ Παπούτσια;
Μια σύγχρονή εξομολόγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που απευθύνεται σε όσους παλεύουν να βρουν χιούμορ μέσα στην αγωνία της καθημερινότητας και όχι μόνο
Μια φορά και… μια χώρα: H νέα οικογενειακή παράσταση του θέατρο Piccolo με 3d ολόγραμμα στη σκηνή!
Μια μοναδική θεατρική εμπειρία που ενώνει τρεις πολιτισμούς - Μόνο για λίγες παραστάσεις!
Αναβάλλονται οι παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό»
Η παρουσίαση του θεατρικού έργου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, θα επαναπρογραμματιστεί
«Ο δολοφόνος είναι… ανάμεσα μας»: Η μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας έρχεται Κύπρο
Μετά από πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα η …κωμωδία της χρονιάς με τον Παύλο Κοντογιαννίδη ανεβαίνει στο νησί μας
«Η γιαγιά μας… η καλή;» από τη θεατρική ομάδα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Παράσταση εμπνευσμένη από το κυπρώτικο σκετς «Άγια Στολίστε τη Γιαγιά», της Μάρως Κουσιάππα
Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ηθοποιός, Αντώνης Φαρής
Ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Πρώτη σταγόνα (2014) και Μελίαρτος (2021), ενώ το 2020 διαγωνίστηκε και στο μουσικό τηλεοπτικό σόου The Voice of Greece