26-27 September 2019
Παιδί

Πάμε στη Βραδιά του Ερευνητή στη Λευκωσία...

Μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου θα παρουσιάσει το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμά του στην διάρκεια της εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Στη «Βραδιά του Ερευνητή» τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νέες επιστήμες, τεχνολογίες και τέχνες μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τις αρχαιολογικές και εθνογραφικές συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος. 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την προβολή του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ερευνητές στην κοινωνία. Ο στόχος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, ως φορέα ερευνητικής αριστείας, είναι να συνδέσει τα μουσεία και τις συλλογές του με το μέλλον της σημερινής κοινωνίας προάγοντας την ανάπτυξη κριτικής και καινοτόμου σκέψης μέσω της βιωματικής μάθησης. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρουσιαστούν είναι:

•    Όταν το χώμα παίρνει μορφή και σχήμα (Σουζάνα Πετρή)
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της Αρχαίας Κεραμικής και την εξέλιξή της στην Κύπρο. Θα μπορέσουν να αντιληφθούν τις πρώτες ύλες παραγωγής του πηλού, καθώς και τα αρχικά στάδια δημιουργίας του. Τα παιδιά θα μάθουν τους φυσικούς πόρους που είχαν στη διάθεση τους οι άνθρωποι, ούτως ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τον πηλό. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν πως προστίθεται το χρώμα πάνω στον πηλό με τη χρήση φυσικών πετρωμάτων καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας τους.

•    World Voice Μαρία Κραμβή
Η δραστηριότητα στοχεύει να φέρει τη μουσική κοντά στα παιδιά μαθαίνοντας τους μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα παιδιά θα μάθουν για το κυπριακό τραγούδι και τους κυπριακούς ρυθμούς μέσω ειδικά διαμορφωμένων δραστηριοτήτων και θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και την παράδοση της χώρας μας. 

•    Βοτανικά χρώματα και αρώματα Ευαγόρια Δαπόλα
Στη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά μαθαίνουν για το έργο της Elektra Megaw, πειραματίζονται με τις φόρμες που σχεδίαζε, με τεχνικές συλλογής βοτάνων, αλλά και με φυσικές βαφές και τεχνικές κλωστοϋφαντουργίας. Θα μάθουν για την τεχνική κλωστοϋφαντουργίας της βαφής δέσμης χρησιμοποιώντας φυσικές βαφές που προέρχονται από τοπικά και ξένα φυτά, φύκια και ατμό. Θα τους δοθούν επίσης πληροφορίες για τη θεωρία της βοτανολογίας. Σκοπός είναι να εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα λάβουν στο δικό τους κομμάτι από ύφασμα.

Η εκδήλωση που πραγματοποιηθεί στις 26 Πέμπτη και 27 Παρασκευή Σεπτεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου. 

Για περισσότερες πληροφορίες 
http://www.research.org.cy/el/news/researchers-night-2019-activities
Tηλ: 22128157
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου,
Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close