News , Guide

Τι αναμένουμε από τις αεροπορικές εταιρείες τις επόμενες μέρες;

Εν αναμονή σοβαρών εξελίξεων στα αεροπορικά δρομολόγια

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2019

Εντός ημερών αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Hermes Airports και από το υφυπουργείο Τουρισμού για τον προγραμματισμό τους ενόψει της χειμερινής περιόδου.
 
Τόσο ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος όσο και η Hermes Airports έκαναν μία μεγάλη περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες και σε χώρες του Κόλπου προκειμένου να διευρύνουν τις επαφές τους και να συνάψουν συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες. Και οι δύο πλευρές έχουν θετικές ενδείξεις για την ανάπτυξη των πτητικών προγραμμάτων των εταιρειών. Μάλιστα, γίνονται επαφές με συγκεκριμένη εταιρεία για επιπρόσθετα δρομολόγια.

Κλειδί για τον κυπριακό τουρισμό είναι η Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία). Οι προσπάθειες της Hermes Airports κινούνται τόσο στην ανάπτυξη καινούργιων αγορών όσο και για καινούργια δρομολόγια σε υφιστάμενες αγορές όπου υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της συνδεσιμότητας. Τέτοια παραδείγματα είναι οι αγορές της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ουκρανίας κ.ά.
 
Μάλιστα, σε βάθος χρόνου γίνονται διάφορες σκέψεις σε υπουργικό επίπεδο. Για παράδειγμα, το 2021-2022 το υφυπουργείο Τουρισμού υπολογίζει να βγει σε προσφορές ώστε να προσελκύσει εταιρείες που θα επιλέξουν να έχουν την Κύπρο για βάση τους.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται ότι και οι αεροπορικές εταιρείες θα ανακοινώσουν το πτητικό τους πρόγραμμα. Ήδη, η Cyprus Airways ανέφερε ότι θα «προσγειωθεί» σε νέες αγορές για την προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, ενώ ανακοίνωσε συμφωνία και με την Sky Express. 

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airport (στοιχεία επταμήνου), πρώτος παίκτης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με μερίδιο που φθάνει στο 12% είναι η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines. Δεύτερη μεγαλύτερη σε επιβατική κίνηση είναι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air (μερίδιο 9%) και ακολουθούν η Rossiya (9%), Blue Air (7%) και η Cyprus Airways (5%). Τη δεκάδα ολοκληρώνουν οι EasyJet (4%), Aeroflot (3%), British Airways (3%), Jet2.com (3%) και Tui (3%). 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close