News , Guide

Βελτίωσε την καθημερινότητά σου και μείωσε το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2019

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι κάποτε θα πρέπει να προχωρήσεις σε δραστικές αλλαγές, οι οποίες θα κάνουν τη ζωή σου ακόμη καλύτερη; Πάρα πολλές… και στη δική μου περίπτωση σχεδόν καθημερινά. Έτσι, αναγκάστηκα να μετατραπώ σ’ έναν μικρό «δικτάτορα» και να επιβάλω στον εαυτό μου κάποια αναγκαία «πρέπει».

Άσκηση - Κάνοντας ένα δεκάλεπτο περπάτημα πριν πάω στο γραφείο βελτίωσα την αποδοτικότητά μου στην εργασία, αφού είναι μία συνήθεια η οποία με βοηθά να ξυπνώ, να αποφορτίζομαι και να ξεκινώ τη μέρα μου με θετική ενέργεια. 

Καλή Διατροφή - Επειδή σύμφωνα με το γνωστό ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε», αποφάσισα να μειώσω την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, εντάσσοντας στη διατροφή μου τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, όπως τα όσπρια και τα λαχανικά. 

Go Green - Η πιο πρόσφατη αλλαγή είναι ότι προσπαθώ να ακολουθώ έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής διότι κατάλαβα ότι, εάν συλλογικά κάναμε κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, θα βελτιωνόταν η ποιότητα ζωής για όλους μας. Γι’ αυτό τον λόγο, προσπαθώ να εκτυπώνω όσο το δυνατόν λιγότερο και να ανακυκλώνω όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Για παράδειγμα, πλέον παρακολουθώ την κατάσταση του λογαριασμού μου στην Τράπεζα Κύπρου μόνο online, αφού επέλεξα κατάργηση των έντυπων statements μόνο μ’ ένα κλικ στην 1bank. Και για επιβράβευση, μπήκα και σε κλήρωση για να κερδίσω ένα 100% ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων, NISSAN LEAF. 
 
Μάθετε περισσότερα για το e-Statmement εδώ.
 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close