Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για... "Διεθνή" στη Λεμεσό

19 αγαπημένα εστιατόρια, με διεθνή κουζίνα, που πρέπει να δοκιμάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αλιάδα

Από τα πρώτα και πιο κλασικά εστιατόρια της πόλης. Σε έναν υπέροχο χώρο, που στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό, αποκαλύπτεται όλη η γεύση. Ξεκίνησε με τα ορεκτικά σου, που θα βρεις στον πλούσιο μπουφέ, και ανάμενε το σερβιτόρο που θα φτάσει στο τραπέζι σου για να σου σερβίρει το κυρίως πιάτο σου. Τα επιδόρπια είναι και αυτά σε μπουφέ. Συνόδευσε τέλος το κρασάκι σου -που θα απολαύσεις καθισμένος στον υπέροχο κήπο του- παρέα με ζωντανή μουσική από πιάνο.

(25340758) Ειρήνης 117, Δ-Σ 19.30-01.00 (23.00 κλείνει η κουζίνα).

 

Akakiko 

Η φιλοσοφία του είναι το ιαπωνικό φαγητό -υγιεινό και υψηλής ποιότητας. Το μενού προσφέρει ποικιλία από ζεστά πιάτα αλλά και sushi, sashimi και maki. Από ζεστά πιάτα δοκίμασε duck sweet & sour, sweet bean kalamari, tempura, beef fillet teppan και lemon chicken. Άλλωστε, το πεντάστερο 'The Royal Apollonia' προσφέρει και το κατάλληλο περιβάλλον, με τη θάλασσα αλλά και την πανέμορφη πέργκολα που δίνει μια νότα δροσιάς στα καλοκαιρινά μας βράδια.

(77778999) The Royal Apollonia beach hotel.

 

Artima

Ένα ρουστίκ με industrial στοιχεία πετρόκτιστο εστιατόριο, που θα σε μαγέψει με τις ιταλικές και γενικότερα με τις μεσογειακές του γεύσεις. Δοκίμασε steak and crusted chicken και ξελογιάσου με το καρπάτσιο χταποδιού πάνω σε πουρέ φάβας. Ρομαντικό και συνάμα απλό.

(25820466) Βασιλίσσης, Χαρουπόμυλος Λανίτη.

 

Asiachi

Εδώ θα απολαύσεις fusion ασιατική κουζίνα! Διαθέτει ποικιλία ορεκτικών, σαλάτες και πάπια όπως την ονειρεύεσαι. Όσον αφορά στα κυρίως πιάτα, θα ανακαλύψεις νέες συνταγές με βάση το ψάρι, το κρέας και τα πουλερικά. Προτείνω επίσης να δοκιμάσεις sashimi sushi και makimono, ενώ κάθε εβδομάδα προτείνονται και τα signature dishes του σεφ.

(25832000) Λεωφόρος Αμαθούντος 75.

 

Bacchus

Ένα υψηλής γαστρονομικής αξίας ιταλικό-δημιουργικό μενού, διά χειρός Γιάννη Γιακουμίδη, του βραβευμένου executive chef του resort, το οποίο προσφέρεται σε ένα πολυτελές περιβάλλον και με το σέρβις να είναι αψεγάδιαστο. Εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις, με το 3course dinner να τιμάται στα œ35. Δεδομένου του υψηλού γαστρονομικού επιπέδου, πρόκειται για μια value for money πρόταση. Επιπλέον, κάποιες μέρες της εβδομάδας, το 'Bacchus' προτείνει ζωντανή ιταλική μουσική.

(25833000) Πρώην 'Διόνυσος', Columbia beach resort, Κόλπος Πισσουρίου.

Δ-Σ 19.00-23.00.

 

Boho Chic Tapas Bar

Αυθεντικό ισπανικό εστιατόριο στην καρδιά της παλιάς πόλης, το οποίο φέρνει στη Λεμεσό αέρα και γεύση από ισπανική παράδοση. Τα εξαιρετικά tapas, η αυθεντική paella, η νοστιμότατη σπιτική sangria και η value for money λίστα κρασιών, σε συνδυασμό με το φιλικότατο σέρβις, τα chorizo και jamon που κρέμονται απ' το ταβάνι... σε ταξιδεύουν αλλού.

(25364218, 99248772) Ανδρέα Δρουσιώτη, Πλατεία Ηρώων, Δ-Κ 19.00-24.00.

 

Caprice

Βρίσκεται εντός του αγαπημένου ξενοδοχείου Londa και πραγματικά θα μπει για πάντα στην καρδιά σου. Δοκίμασε ριζότο Μιλανέζε, σπιτικά ζυμαρικά του σεφ και συγκεκριμένα μαύρα ταλιόνι με γαρίδες, ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό, αλλά και παραδοσιακές μιλανέζικες συνταγές, όλα με την υπογραφή του chef Giovanni Caracciolo.

(25865555/www.londahotel.com) Londa Boutique Hotel. 

 

Columbia Plaza

Αν είσαι Λεμεσιανός ή αν επισκέπτεσαι την πόλη συχνά, ξέρεις ότι στο 'Columbia Steak House' θα βρεις εξαιρετική διεθνή κουζίνα με έμφαση στο ποιοτικό steak, στο 'La Boca' θα βρεις value for money pizza και pasta, στο '7Seas' ωραία ατμόσφαιρα και ψαγμένα live events, ενώ εδώ και λίγο καιρό, στο 'παιχνίδι' μπήκε και το 'Plaza Cafe' ως η επιλογή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, προσφέροντας αρωματικούς καφέδες, σαλάτες και φρέσκα σάντουιτς.

(25278000/ www.columbiaplaza.com) Αγ. Ανδρέου 223.

 

eStilo Fusion Tapas Bar

Πολύ ωραίο το συναίσθημα να κάθεσαι καλοκαίρι σε ένα από τραπέζια στο ξύλινο deck τού 'eStilo' και να απολαμβάνεις φαγητό σε φιλοσοφία tapas, με έμφαση στη fusion κουζίνα, αλλά και την ισπανική. Μάλιστα, εδώ μπορείς να παραγγείλεις φαγητό ακόμα και από τα διπλανά 'Zen Room', 'Chi' και 'Chesters', όλα της όμορφης οικογένειας που ονομάζεται 'Uptown Square'. Σου προτείνω γαρίδες τηγανητές σε σάλτσα από ρόδι και φιστίκι

(25025555) Λεωφ. Αμαθούντος 194, Δ-Κ 18.00-02.00 (κουζίνα μέχρι 24.00).

 

Karatello

Το παλιό με το μοντέρνο δημιουργούν την πιο όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ και τα 'πειραγμένα' κυπριακά μεζεδάκια προσφέρουν 'εμπνευσμένες' γεύσεις. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ζωντανή μουσική.

(25820464) Βασιλίσσης, Χαρουπόμυλος Λανίτη. 

 

Lighthouse by Pralina

Στον πρώτο όροφο μπορείς να πας για καφέ και σνακ. Ενώ στο δεύτερο, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το εστιατόριο -τον οποίο και συστήνουμε ανεπιφύλακτα-, σερβίρονται απίστευτες πραγματικά συνταγές που θα σε εντυπωσιάσουν, σε ένα περιβάλλον μάλιστα μοναδικό. Η μεσογειακή γεύση πραγματικά βρίσκει το στέκι της στο υπέροχο αυτό εστιατόριο!

(25313808) Βασιλείου Γεωργίου Α΄ 106, Ποταμός Γερμασόγειας, Δ-Κ 09.00-01.00.

 

Μαυρομμάτης

Ο πολυβραβευμένος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, δημιουργεί απίστευτες συνταγές. Δοκίμασε καλαμάρι σχάρας πλάι σε τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, τερίνα από foie gras, δροσισμένη με ζελέ κουμανδαρίας και καραβίδες σε κανταΐφι... Θα αναστατώσουν τον ουρανίσκο σου!

(25858000) Four Seasons hotel, Λεωφ. Αμαθούντος. Ανοιχτό αναλόγως εβδομαδιαίου προγράμματος.

 

Oshi Asian Restaurant

Ο πρωτοποριακός τρόπος παραγγελίας κάνει τη διαδικασία παιχνίδι, ενώ το εξαιρετικό και άκρως ποιοτικό φαγητό σε ταξιδεύει γαστρονομικά σε Ασία μεριά, με συνταγές που δίνουν έμφαση στην Κίνα και την Ταϋλάνδη! Άλλωστε το εστιατόριο 'Oshi' βραβεύθηκε στα Check In Eating Awards 2012. Για ορεκτικό δοκίμασε την υπέροχη ποικιλία sushi, και συγκεκριμένα το rainbow roll (maki με κάβουρα, αγγουράκι και αβοκάντο και από πάνω σολομό σασίμι και μάνγκο), καθώς και το dragon roll με χέλι, αγγουράκι και μάνγκο, και από πάνω γαρίδα και αβοκάντο. Ακόμη δοκίμασε το pepper crusted squid (λανγκουστίνες -νορβηγικός αστακός- με wassabi lime deep) και για σαλάτα δοκίμασε την Uramaki oshi salad με πράσινη σαλάτα, ρόδι, λίντσι, και μάνγκο dressing και vegetarian maki γύρω από τη σαλάτα. Ενώ για κυρίως δοκίμασε το Enokitake ponzu Beef, tuna tataki spicy garlic sauce και Black Cod with Saikyo Miso. 

(25377770) Ελευθερίας 52, Δ-Κ 13.00-24.00.

 

Ousia Lounge Cafe-Bar

Το 'Ousia' επέστρεψε ανανεωμένο από κάθε άποψη. Προτείνουμε να δοκιμάσεις χαλούμι πασπαλισμένο με σουσάμι και σερβιρισμένο με 'έψημα', ψητές μελιτζάνες ψημένες στο φούρνο με χαλούμι, mozzarella και ντομάτα pesto, μανιτάρια τυλιγμένα με prosciutto και κατσικίσιο τυρί, μίνι μπιφτέκια με mango sauce, καβούρι σαγανάκι με sweet chili sauce...και μην ξεχάσεις το χταπόδι που είναι πραγματικά μέλι αλλά και τον εξαιρετικό σολομό.

(25109040, 25109041, 99203044) Ειρήνης 30-32 & Τζαμίου, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, Δ-Κ 10.00-24.00.

 

Pizza Mia

Εδώ θα βρεις αληθινή πίτσα, αληθινή pasta και γενικότερα αληθινό φαγητό και μάλιστα άκρως οικονομικό! Για παράδειγμα, αν παραγγείλεις online στο www.pizzamia.com.cy μπορείς να απολαύσεις 4 κομμάτια σκορδόψωμο, μια μικρή μερίδα σπαγγέτι μπολονέζ και μια κανονική πίτσα, με œ9.95. Ή ακόμα καλύτερα παράγγειλε μια πίτσα Γολιάθ 50 εκ. (16 κομμάτια), για 6 άτομα, με μόνο œ19.95.

(25325999) Κολωνακίου 26, Λινόπετρα, Δ-Πεμ & Κ 12.00-23.00. Παρ-Σ 12.00-23.30.

 

Plus Sea

Μια εντελώς διαφορετική πρόταση, αφού εκεί που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε λευκά μαγαζιά, ξαφνικά 'έσκασε μύτη' το 'Plus Sea' και μας ξάφνιασε ευχάριστα. Σε ένα εξωτικό σκηνικό, στην παραλία της Αμαθούντας, μπορείς να πας για καφέ και ποτό, για ηλιοθεραπεία, για ωραία πιάτα από ένα μενού με διεθνή προσανατολισμό και φυσικά, για εναλλακτικές μουσικές επιλογές, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν το απόγευμα του σαββατοκύριακου (από 14.00 μέχρι 19.00).

(25634995) Λεωφ. Αμαθούντος 5. Δ-Κ 10.00-00.00 (κουζίνα μέχρι 23.00).

 

Polo Bar Restaurant

To Alasia Hotel είναι ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Λεμεσού. Το 'Polo Bar Restaurant', που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου, είναι ό,τι πιο στιλάτο θα συναντήσεις στην περιοχή. Μπαίνοντας στο χώρο, θα σε εντυπωσιάσει η πανέμορφη κάβα με τις αμέτρητες ετικέτες διαφόρων κρασιών από όλο τον κόσμο, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν το μισό τοίχο της μιας πλευράς του εστιατορίου και τονίζεται ακόμα περισσότερο με το λευκό LED φωτισμό. Στο μενού του εστιατορίου θα συναντήσεις τεράστια ποικιλία εδεσμάτων. Υπάρχει μάλιστα και ξεχωριστή κατηγορία βοδινών steaks (Black Angus Steaks από Σκωτία και τα αμερικάνικα υψηλής ποιότητας USDA Prime Fillets) που σου δίνει τη δυνατότητα να φας ακριβώς αυτό που θέλεις. Στην κατηγορία κυρίως πιάτων θα βρεις επίσης ποικιλία κρεατικών, όπως φιλέτο πάπιας, κοτόπουλου και γαλοπούλας, καθώς επίσης μοσχάρι, αρνί και μερικά πιάτα από χοιρινό κρέας που θα σε εντυπωσιάσουν. Ενώ οι λάτρεις του ψαριού μπορούν να απολαύσουν σολομό, γαρίδες, αστακό ή παπαρδέλες με διάφορα θαλασσινά, συνταγές από λαβράκι και τον περίφημο τόνο από σάλτσα teriyaki και τζίντζερ.

(25332000) Οδός Χαϊδαρίου 6. Δ-Κ 12.00-23.00.

 

Stretto

Δοκίμασε κρέπες και τορτίγιες, όπως αυτή με τα τέσσερα τυριά και τα μανιτάρια, ή σάντουιτς και πάστες. Ακόμα διάλεξε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καφέδων, ή ακόμα και αλκοολούχων ποτών. Ιδανικό στέκι για ένα βράδυ χαλαρό.

(25820465) Βασιλίσσης, Χαρουπόμυλος Λανίτη.

 

Τα Πιατάκια

Ό,τι φτιάξει ο Ηρόδοτος Δάμαλης, εγώ το λατρεύω! Το φρέσκο καλοκαιρινό του μενού κρύβει πολλές εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα το φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ελαιόλαδο, φρέσκα βότανα, λεμόνι και σκόρδο που συνοδεύεται από μπρόκολο και κινέζικο σπανάκι σοταρισμένα με oyster and soya sauce. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις επίσης το Gazpacho από καρπούζι με δυόσμο και τα ταϋλανδέζικα κεφτεδάκια που είναι τρέλα! Ενώ γλυκιά αμαρτία είναι η panna cotta με γάλα καρύδας και topping μάνγκο και passion fruit. Από τις 15 μέχρι τις 26 Αυγούστου θα είναι κλειστό.  

(25745017/ www.tapiatakia.com) Νικοδήμου Μυλωνά 7. Δ-Σ 19.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close