Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2020
Είτε επειδή το σχολείο έκλεισε προληπτικά, είτε επειδή το παιδί μας αρρώστησε και το κρατάμε στο σπίτι για να προφυλάξουμε τα υπόλοιπα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτές τις μέρες αναζητάμε τρόπους για να γεμίσουμε δημιουργικά και ψυχαγωγικά τον ατελείωτο χρόνο που περνάμε στην… καραντίνα!
Στην Ιταλία, η οποία πλήττεται σημαντικά από τον κορωνοϊό και έχει θέσει ολόκληρη τη χώρα της σε καραντίνα, ο Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού Dario Franceschini, ζήτησε να μεταδοθούν στην τηλεόραση περισσότερα προγράμματα με μουσική, θέατρο, τέχνη και κινηματογράφο. Με τον τρόπο αυτό, ο κόσμος που παραμένει για μέρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι, θα έχει τη δυνατότητα να ψυχαγωγείται ποιοτικά. Επιπλέον, ο υπουργός ενθάρρυνε τους καλλιτέχνες να προβάλλουν τα σόου τους στα social media.
Ακολουθώντας αυτή την ιδέα, όσοι περνάμε χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι, μπορούμε να επισκεπτόμαστε αυτές τις μέρες τη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία θα βρούμε πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις των προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α.
Επισκεφθείτε, λοιπόν, το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και απολαύστε την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.
Ακόμα, μπορείτε να:

Σχετικά
Έρχεται το πιο fun family festival του καλοκαιριού
Καλωσορίζουμε μαζί το καλοκαίρι με ατελείωτη διασκέδαση, παιχνίδι και μοναδικές οικογενειακές αναμνήσεις!
6 υπέροχες δραστηριότητες για παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, διαδραστικά παιχνίδια και μαγικές εμπειρίες γεμίζουν το weekend με χαμόγελα και δημιουργικές στιγμές για όλη την οικογένεια.
Η κεντρική πλατεία Αγίας Νάπας θα γεμίσει παιδιά για το 32ο Φεστιβάλ Παιδιού
Το 32ο Παιδικό Φεστιβάλ και το 18ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού επιστρέφουν για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
Το πιο χαρούμενο απόγευμα του καλοκαιριού έρχεται στην Ορμήδεια!
Μια γιορτή γεμάτη παιχνίδι, χρώματα, δημιουργία και παιδικά χαμόγελα
10 ιδέες για να περάσεις ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο με τα παιδιά
Θέατρο, φεστιβάλ, παιχνίδι, περιπέτεια, παραμύθια και οικογενειακές δράσεις γεμίζουν την ατζέντα του ΣΚ με επιλογές για μικρούς και μεγάλους.
Ένα υπέροχο φεστιβάλ για παιδιά στο χωριό
Το 2ο Kids Fun Fest – Lefkara Edition, που επιστρέφει τον Ιούνιο
Η εντυπωσιακή «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» από το Ballet Philippines στη Λεμεσό
Η μουσική βασίζεται σε έργα του Κλοντ Ντεμπισί, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αέρινη και ρευστή
3ο Παιδικό Φεστιβάλ: Μια όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, παιχνίδι και ατελείωτη διασκέδαση για όλη την οικογένεια!
Μια φορά και… μια χώρα: Μία παιδική παράσταση γεμάτη λαϊκά παραμύθια επιστρέφει για 3 Κυριακές
Ιστορίες γεμάτες χιούμορ, συγκίνηση και διαχρονικά μηνύματα
1st Soleas Kids Fun Day: Μια γιορτή χαράς για παιδιά και οικογένειες στη Γαλάτα
Παιχνίδια, δραστηριότητες και ατελείωτο γέλιο στην καρδιά της Σολέας
Έρχεται ένα υπέροχο Παιδικό Πανηγύρι στο χωριό
Μια γιορτή γεμάτη χρώμα, ενέργεια και παιδικά χαμόγελα
12 υπέροχες δραστηριότητες για παιδιά τον Μάιο που δεν πρέπει να χάσεις!
Φεστιβάλ, θέατρο, πανηγύρια και μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια