Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020
Οι Μουσικές του Κόσμου αρχίζουν τον Ιούλιο στο Rialto Open Air. Και παρόλο που είχε ανακοινωθεί έναρξη με το αγαπημένο συγκρότημα Monsieur Doumani, εντούτοις οι Monsieur Doumani μεταφέρονται στις 31 Ιουλίου στο κλείσιμο των Μουσικών του Κόσμου και η έναρξη θα γίνει με Entelea στις 9 Ιουλίου.
Και αυτό λόγω ενός αναπάντεχου τραυματισμού ενός από τα μέλη του συγκροτήματος.
Έτσι η προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο συναυλία των Monsieur Doumani που θα άνοιγε τις παραστάσεις των Μουσικών του Κόσμου μεταφέρεται για την Παρασκευή 31 Ιουλίου, μέρα που ολοκληρώνονται οι παραστάσεις.
Έτσι, το άνοιγμα των παραστάσεων θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου από το σχήμα Entelea με τους Γαβριήλ Καραπατάκη, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Γιάννη Κουτή.
Το σχήμα Entelea είναι ένα πειραματικό πρότζεκτ, βασισμένο σε μουσικές της ανατολικής Μεσογείου με μια «έντεχνη» προσέγγιση. Οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί έχουν κατά νου και τα (αισθητικά) όριά τους και, κυρίως, το τι ακριβώς θέλουν να παρουσιάσουν. Η δεξιοτεχνία, η γνώση και η εμπειρία τους ανταποκρίνονται σε δομές, οι οποίες έχουν βασιστεί στην ανάπτυξη ποικίλων μελωδικών αναφορών, με φανερό τον λυρισμό, αλλά και την αυτοσχεδιαστική ελευθερία.
Οι συνθέσεις των Ζαχαρία Σπυριδάκη, Γιάννη Κουτή και Γαβριήλ Καραπατάκη δεν είναι απλές στη σύλληψη ή στη μορφή τους. Διαθέτουν στοιχεία των μουσικών της Ανατολής αναμεμειγμένα περίτεχνα με δυτικές αρμονικές επιρροές, και όχι μόνο, που καθώς εξελίσσονται αποκτούν όλο και περισσότερο μια πιο ευρεία διάσταση. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές.
Μουσικοί: Γαβριήλ Καραπατάκης - Μπάσο / Ζαχαρίας Σπυριδάκης - Κρητική Λύρα / Γιάννης Κουτής - Ούτι, Κιθάρα.
Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδό τους.
Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie, ΣΕΚ
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Μουσική Ακαδημία ARTE
Πέμπτη 9 Ιουλίου @ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Είσοδος Ελεύθερη / Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: rialto.com.cy, Rialto Theatre App
-
Θέατρο Ριάλτο
09 Ιουλίου - 31 Ιουλίου 2020
Σχετικά

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Ταμασού 2025: Όλα όσα θα γίνουν φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Μίκης Θεοδωράκης: Συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του
«Ο λαϊκός ερωτικός Μίκης» με τις φωνές των Φρειδερίκη Τομπάζου, Δημήτρη Μεσημέρη και Πάρη Παράσχου

Το 6ο Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ Καλού Χωριού Λεμεσού επιστρέφει με την απόλυτη συναυλία φωτιά!
Γιώργος Τσαλίκης και Κέλλυ Κελεκίδου σε μία ανεβαστική βραδιά στο χωριό

Τo ΡΙΚ προκηρύσσει διαγωνισμό για τη συμμετοχή της Κύπρου στη Junior Eurovision 2025
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 9–14 ετών

Τα live στα χωριά: Οι 25 μεγάλες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού στην ορεινή Κύπρο
Όλες οι συναυλίες στα χωριά μας που δεν πρέπει να χάσεις φέτος το καλοκαίρι

Καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Πάχνα, με τους Νίκο Μακρόπουλο & Κωνσταντίνο Χριστοφόρου σε ένα εκρηκτικό live
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου, ταξιδεύει στην Κύπρο
Το δύο live που μόλις ανακοινώθηκαν

Άρχισαν οι κρατήσεις για τη μεγάλη συναυλία με τους Γαρμπή-Σχοινά στον Αγ. Θεόδωρο
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όλα όσα έγιναν στην συναυλία των Erreway στην Ελλάδα [ΒΙΝΤΕΟ]
Γεμάτο το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για τους Αργεντίνους καλλιτέχνες από φαν της σειράς Rebelde Way

Μίλτος Πασχαλίδης: Ακόμα μία συναυλία για τα 30 χρόνια του στη δισκογραφία
Επιστρέφει στη Λευκωσία τον Σεπτέμβρη

Sold out οι 4 συναυλίες Νταλάρα – Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο
Η πολυαναμενόμενη μουσική τους συνάντηση επιστρέφει μετά από 34 χρόνια

Aναβάλλεται η συναυλία με τους Νίκο Μακρόπουλο και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου
Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Ιουλίου στο Παραλίμνι