Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2020
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το παλαιότερο εστιατόριο στη χώρα;
Η NetCredit σχεδίασε έναν χάρτη με σχετικές πληροφορίες για σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου. Εντυπωσιακά infographics που δημιούργησε προσφάτως η εταιρεία επιτρέπουν στους κολλημένους με την ιστορία και στους με διάθεση περιπέτειας γκουρμέ να περιδιαβούν το «The Oldest Restaurant in (Almost) Every Country».
Στον χάρτη μαθαίνουμε ότι το πιο παλιό μέρος όπου μπορεί να φάει κανείς στην Κύπρο είναι η ταβέρνα «Ζανέττος» που άνοιξε το 1938 ενώ στην Ελλάδα είναι «Η Παλιά Ταβέρνα των Ψαρρών», που άνοιξε το 1898 και σήμερα σερβίρει καλαμάρι. Και συγκινούμαστε, βλέποντας ότι στο Μαρόκο το παλαιότερο εστιατόριο είναι το «Chez Dimitri», που ξεκίνησε να σερβίρει το 1928 και σήμερα προσφέρει μουσακά!
Πολλά από τα εστιατόρια στον χάρτη σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές που άντεξαν στον χρόνο. Το παλαιότερο στον κόσμο – που εξακολουθεί να σερβίρει σήμερα – είναι το «St. Peter Stifts Kulinarium» στην Αυστρία. Άνοιξε την κουζίνα του το 803 και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί εκεί βιενέζικο σνίτσελ και άλλα τοπικά κρέατα και τυριά.
Παρότι στην Ευρώπη βρίσκονται τα 10 παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου που λειτουργούν σήμερα, κάθε ήπειρος υπερηφανεύεται για τα δικούς της βωμούς στον Λούκουλο. Το «El M’Rabet» άνοιξε στην Τυνησία το 1630 και είναι το παλαιότερο ρεστοράν στην Αφρική. Οι επισκέπτες στην Κολομβία μπορούν στο «La Puerta Falsa» να φάνε ταμάλες στο παλαιότερο φαγάδικο της Νότια Αμερικής (άνοιξε το 1858). Έχοντας ιδρυθεί το 1153, το «Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House» στην Κίνα χρησιμοποιεί συνταγές που από γενιά σε γενιά ξεκίνησαν από τον αρχικό ιδιοκτήτη, τον Μα Γιου Τσινγκ, και έφτασαν στις μέρες μας.
Δεε όλους τους χάρτες που έφτιαξε για την NetCredit στο https://www.netcredit.com/blog/oldest-restaurant-in-every-country/.


Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά
Ένα ξεχωριστό lunch experience αφιερωμένο στις μαμάδες
Την Κυριακή 10 Μαΐου στο πρωτευουσιάνικο Crosta Nostra
Ο Άνταμ Κοντοβάς έρχεται Κύπρο για ένα (πολλά υποσχόμενο) Four Hands Dinner
KUZUBA x Adam Kodovas, Ex Machina Athens - Μία βραδιά, δύο κουζίνες, ένα ξεχωριστό Four Hands Dinner
Η Καλύτερη Σεφ του πλανήτη δεν πήγε ποτέ σε σχολή μαγειρικής και ήξερε να βράζει μόνο μακαρόνια
Η μοναδική περίπτωση της κορυφαίας Άνα Ρος δεν έχει άλλη όμοια της στον κόσμο.
Το νέο, άκρως εντυπωσιακό, γαστρονομικό hot spot της πόλης λέγεται Sova Bistrot
Ένα all day bistrot που συνδυάζει φινέτσα και γεύση
Το Henry’s by Columbia αναδεικνύει το business lunch στην καρδιά της Λευκωσίας
Εκπρόσωποι των media γνώρισαν από κοντά τη νέα μεσημεριανή πρόταση του χώρου, μέσα από ένα γεύμα αφιερωμένο στη γεύση, τη φιλοξενία και τη σύγχρονη επαγγελματική καθημερινότητα
Η Λευκωσία, για 6 μέρες, θα γίνει ο παράδεισος των burger lovers!
Το αγαπημένο Burger Week επιστρέφει πιο μεγάλο, πιο γευστικό και πιο απολαυστικό από ποτέ
Τέλος εποχής για αγαπημένη ταβέρνα στο χωριό - Το νέο παραδοσιακό ταβερνάκι που παίρνει τη θέση της
Η αγαπημένη ταβέρνα στο Πραστειό Αυδήμου περνά σε νέα εποχή και το νέο της κεφάλαιο μόλις άνοιξε
Ginger & Co: Πήγαμε, δοκιμάσαμε ασιατικά και σου λέμε εντυπώσεις!
Μια νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ασιατική κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας
«Το Ένα»: το νέο ταβερνάκι που μυρίζει φουκού και παράδοση
Απλό τίμιο σουβλάκι και είδη σχάρας, σε ένα ταβερνάκι με καλή πρώτη ύλη και μαεστρία στο ψήσιμο
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη «Chef of the Year 2026» - Διπλή διάκριση για το εστιατόριο ΙΩΔΙΟ
Στα φετινά FNL Best Restaurant Awards
Ένα ξεχωριστό event με pizza, μπίρα και μουσική
IL PARCO, ABOVO Pizza και BeerBros est21, συμπράττουν για έναν καλό σκοπό
Μόλις άνοιξε το πιο κομψό all-day spot της Λεμεσού
Το νέο all-day spot της μαρίνας φέρνει κομψή μεσογειακή αύρα στη Λεμεσό