Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2020
Κάνοντας ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο αναζητώντας κάποια πρωτότυπη καλοκαιρινή συνταγή, πέσαμε πάνω σε μία άκρως δροσερή πρόταση (στην Huffingtonpost) της αρθρογράφου των New York Times, Μελίσα Κλαρκ:
Καρπούζι και τυρί φέτα.
Πρέπει να ομολογήσω πως για τον δικό μου ουρανίσκο είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς κάθε καλοκαίρι.
Γεγονός είναι πως τα τελευταία χρόνια η προσέγγιση πολλών από εμάς πάνω στο απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο άλλαξε καθώς πλέον δεν χρειάζεται κανείς να αγοράσει ένα ολόκληρο καρπούζι ή να στριμώξει ένα τέτοιο όγκο στο ψυγείο του.
Σήμερα βρίσκουμε παντού εκτός από φέτες καρπουζιού, κομμένα στη μέση και μικρά κομμάτια, ικανά να χωρέσουν ακόμα και στην τσάντα μας.
Βέβαια οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι και μερακλήδες καθώς τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη στιγμή που καρφώνουμε το μαχαίρι σε ένα ολόκληρο μεγάλο καρπούζι με τον τραγανιστό ήχο που φτιάνει στ′ αυτιά μας και στη συνέχεια η όψη της κατακόκκινης καρδιάς να μας προτρέπει να το καταβροχθήσουμε, πληρώνοντας βέβαια εκ των υστέρων τις συνέπειες των πράξεων μας.
Απο την άλλη, τα ατομικά καρπούζια εκτός απο βολικά και πρακτικά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους καθώς είναι το ίδιο χυμώδη και γλυκά.
Στο προκείμενο τώρα. Εκτός από την κλασσική συνταγή σαλάτας με καρπούζι, που την σεβίρουμε με πράσινάδα, κρεμμύδι και φέτα έχοντας πασπαλίσει από πάνω ξερή ρίγανη, η Μελίσα Κλαρκ, μας δίνει μία διαφορετική προσέγγιση, πιο πικάντικη, με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε αφού τα έχουμε μαρινάρει πρώτα στο ζουμί που φυλάσσουμε τις πίκλες. Αντί για ρίγανη, παίζουμε με φρέσκα βότανα.
Υλικά (για δύο άτομα)
1 καρπούζι
1 αγγούρι
2 πιπεριές πεπεροντσίνι ή χαλοπένιος σε βάζο ή κονσέρβα
Φρεσκοκομμένο βασιλικό, δυόσμο, άνιθο και μαϊντανό
Φρέσκο κρεμμύδι
Αλάτι - Φρέσκο Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους το καρπούζι ικανό να γεμίσει τέσσερις κούπες του καφέ. Αν δεν είναι παγωμένο, το βάζουμε για 10 με 15 λεπτά στην κατάψυξη ή εως ότου ολοκληρώσουμε την προετοιμασία με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Κόβουμε σε φέτες ένα μεσαίου μεγέθους αγγούρι.
Κόβουμε σε φέτες δύο πιπεριές πεπεροντσίνι ή χαλοπένιος.
Βάζουμε και τα δύο υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζουμί από το βάζο με τις πιπεριές έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως τα υλικά μας.
Κατά την διάρκεια που μαρινάρεται το αγγούρι και οι πιπεριές, ψιλοκόβουμε τα βότανα μας καθώς και δύο φρέσκα κρεμμύδια (αν δεν αγαπάμε το φρέσκο κρεμμύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ξερό κόκκινο κρεμμύδι).
Σε ένα πιάτο τακτοποιούμε το καρπούζι, το αγγούρι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα βότανα.
Ρίχνουμε από πάνω λίγη από την μαρινάδα μας και απαραιτήτως καλό ελαιόλαδο, σπάταλα.
Τελειώνουμε με μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προτείνουμε:
Αν το επιθυμούμε μπορούμε να πρσοθέσουμε στην σαλάτα μας ντοματίνια κομμένα στη μέση, τριμμένο τυρί φέτα ή φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.
Καλή μας απόλαυση.
Πηγή: Ηuffingtonpost.gr
Σχετικά

Αmiantos River: Ένα υπέροχο πάρκο στο χωριό, για μεζεδάκια και καλή σχάρα
Ετοιμάσου για φαγητό στην πιο πράσινη αυλή της Κύπρου

Ένας υπέροχος χώρος στο χωριό σού σερβίρει και πάλι κυπριακό "μπούκωμα"
Μια από τις ιδανικότερες λύσεις για να απολαύσεις καθαρό αέρα, δροσιά και γεύσεις γεμάτες Κύπρο.

Sky Stars Culinary Series με τον διάσημο σεφ Andreas Senn στο Cap St Georges Hotel & Resort
Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin

Πρώτες εικόνες από τη νέα ταβέρνα της πρωτεύουσας, που ετοιμάζεται να ανοίξει στο κέντρο
Όλες οι πληροφορίες για το νέο opening

Πάμε για καφέ στο νέο, ειδυλλιακό πάρκο της πόλης
Το Πάρκο Σαλίνα σε περιμένει για καφέ, αναζωογονητικές βόλτες και περιπάτους

Τα Kawacom’s παρουσιάζουν ένα νέο ρόφημα που θα σε γεμίσει ενέργεια και δροσιά
Νέο Iced Refresher Collection στα αγαπημένα μας Kawacom’s παγκύπρια

All You Can Eat με μόνο 22€ το άτομο για την πιο αυθεντική sushi εμπειρία
Ένα χωριό μας καλεί για sushi και ποτό

Γεύσεις για μεγάλους, παιχνίδι για μικρούς και νέο μενού στη Μαρίνα Λεμεσού
Κυριακές με δημιουργική ψυχαγωγία για παιδιά και ολοκαίνουργιες καλοκαιρινές γεύσεις

15 ταβερνάκια σε Αγία Νάπα, Πρωταρά και πέριξ, για ξεχωριστούς μεζέδες!
Οι πιο νόστιμες ταβέρνες από το Παραλίμνι και τη Δερύνεια μέχρι τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα

Είναι αυτό το πιο ατμοσφαιρικό beach bar του νησιού;
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός που ξεχωρίζει για τον καλοκαιρινό του παλμό, τις γαστρονομικές εμπειρίες και την απαράμιλλη θέα στο κύμα

Aυθεντική ιαπωνική κουζίνα στην πιο σύγχρονη και fusion εκδοχή της, με θέα τη θάλασσσα
Σε έναν ανανεωμένο χώρο που συνδυάζει μοναδικό design και εκλεπτυσμένη αισθητική, με τη μεσογειακή αύρα και την εξαιρετική φιλοξενία.

Il Teatro: Ένα ατμοσφαιρικό ιταλικό δείπνο στην πιο σαγηνευτική αυλή της πόλης
Ζήσε την αυθεντική ιταλική γαστρονομία και τη μαγεία του al fresco dining, σε έναν χώρο που συνδυάζει παράδοση, φινέτσα και ανεπιτήδευτη κομψότητα