Eating News , Εστιατόρια

Αυγά, πολύ περισσότερο από την τέλεια πρωτεΐνη

Γιορτάζουμε τηνΠαγκόσμια Ημέρα Αυγού 2020

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2020

Τα αυγά έχουν αναγνωριστεί ως πρωτεΐνη ισχύος για πολλά χρόνια καθώς περιέχουν την υψηλότερη ποιότητα πρωτεΐνης που είναι φυσικά διαθέσιμη. Ωστόσο, τα οφέλη από την κατανάλωση αυγών είναι πολύ ευρύτερα από την πρωτεΐνη μόνο, με τα αυγά να προσφέρουν μια υγιή και βιώσιμη πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για όλα τα στάδια της ζωής.

Περιέχοντας την πλειονότητα των βιταμινών, ανόργανων συστατικών και αντιοξειδωτικών που απαιτούνται από το ανθρώπινο σώμα, τα αυγά αναφέρονται συχνά ως φύσεις «χάπι βιταμινών» και για καλό λόγο. Τα αυγά περιέχουν 14 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β και Ε, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Τα αυγά παρέχουν από τις υψηλότερες ποσότητες χολίνης, μια απαραίτητη θρεπτική ουσία για νευρογνωστική ανάπτυξη και υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αυγά να αναγνωρίζονται ως μια σημαντική ομάδα τροφίμων, ιδιαίτερα για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να βρεθεί στα αυγά είναι η βιταμίνη D, η οποία είναι το κλειδί για την ενίσχυση των υγιών οστών και των δοντιών. Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και τα αυγά είναι μία από τις λίγες τροφές που περιέχουν φυσικά αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα σημαντικά οφέλη για την υγεία που καθιστούν τα αυγά μια εξαιρετική επιλογή τροφής για να υποστηρίξουν υγιεινή διατροφή, αλλά τα αυγά έχουν αξιοσημείωτα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας καθιστώντας τα επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να τροφοδοτήσουν τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό.

Τα αυγά θεωρούνται μια πηγή πρωτεΐνης με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, λόγω των συνεχιζόμενων δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί τόσο στις φάρμες όσο και στην αλυσίδα εφοδιασμού με αυγά. Απαιτούν πολύ μικρή χρήση νερού και το συνολικό αποτύπωμα του αυγού έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια.

Τα αυγά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο, χάρη στην οικονομική προσιτοτήτα τους σε συνδυασμό με την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών τους, βοηθώντας στη δραματική βελτίωση της υγείας των παιδιών σε ευπαθείς περιοχές.

Το αυγό προσφέρει μια σειρά από μοναδικά οφέλη στη διατροφή μας και παίζει πολύτιμο ρόλο στην υποστήριξη του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. Βοηθήστε μας να τιμήσουμε την πληθώρα των ωφελειών που προσφέρουν τα αυγά γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού 2020
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού καθιερώθηκε στη Βιέννη το 1996 για να ευαισθητοποιήσει τα οφέλη των αυγών και τη σημασία τους στη διατροφή του ανθρώπου. Σήμερα η εκδήλωση γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, καθώς οι χώρες συνεχίζουν να προωθούν τη σημασία των αυγών.

Αυγά από.... φάρμα
Η Εταιρεία Vasilico Chicken Farm Limited είναι η μοναδική κυπριακή εταιρεία μέλος της  Διεθνούς Επιτροπής Αυγών.
Σκοπός του οργανισμού είναι προωθηθεί η διεθνής συνεργασία μεταξύ όλων των τομέων της βιομηχανίας αυγών προς αμοιβαίο όφελος:
1.    Να βοηθήσει τις εργασίες των διεθνών οργανισμών σε χώρες όπου το επίπεδο του φαγητού και της ασφάλειας των τροφίμων είναι ανεπαρκές.
2.    Ενθαρρύνει την βελτίωση της διαβίωσης των ζώων και πτηνών.
3.    Ενθάρρυνση δράσεων για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Vasilico Chicken Farm Limited 
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 41, Αρεδιού, Λευκωσία, 2614. 
Τηλέφωνο: 22633232
Email: info@vasilico.com 
Website: www.vasilico.com
Facebook: Vasilico Eggs
Instagram: vasilicoeggs

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close