Eating News , Εστιατόρια

Διάσημος φούρνος στο χωριό, στέλνει το μυρωδάτο ψωμί του στην πόλη

Τα 4 σημεία στα οποία μπορείς να το βρεις!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2020

Ποιος στ’ αλήθεια μπορεί να αντισταθεί στη δική του μυρωδιά και γεύση; Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με αυτό, αφού για χρόνια ολόκληρα έβλεπαν τις μητέρες τους να το ζυμώνουν με αγνά υλικά στο σπίτι τους. Είχαν αυτό στο μυαλό τους ως τον ορισμό του ψωμιού, αφού δεν είχαν γνωρίσει ή γευτεί ποτέ οτιδήποτε άλλο. Είναι το ψωμί του χωριού, το ψωμί της μαμάς και της γιαγιάς, το γνωστό σε όλους ως αυθεντικό χωριάτικο ψωμί.

Αυτό δηλαδή που φτιάχνει από το 1960 το αρτοποιείο το «Πελεντρίτικο» στο χωριό Πελένδρι της επαρχίας Λεμεσού, και το διανέμει σε σπίτια και επιχειρήσεις στο διάσημο χωριό αλλά και στις γύρω κοινότητες. 

Θα το βρεις στα δεξιά σου, στην είσοδο ακριβώς του χωριού. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να το εντοπίσεις καθώς η μυρωδιά των λιχουδιών που μόλις έχουν ετοιμαστεί διαχέονται στους δρόμους, καλώντας σε να ξεκινήσετε τη μέρα σου με μία άλλη αίσθηση.

Η μυρωδιά που ξεχωρίζει; Αυτή του φρεσκοψημένου ψωμιού, αυτής της αγαπημένης σε όλους τροφής. Το ψωμί ανέκαθεν, ανά τους αιώνες, αποτελούσε ένα από τα κυριότερα συστατικά της διατροφής μας, συχνά σε καθημερινή βάση. Και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε μια τόση νόστιμη και θρεπτική διατροφική συνήθεια.

Και το ευχάριστο είναι ότι η Λεμεσός μπορεί να απολαμβάνει πλέον τα φρέσκα αρτοπαρασκευάσματα του εν λόγω αρτοποιείου, και και πλέον φτάνουν σε 4 σημεία στην πόλη. 

Δες πιο κάτω πού θα τα βρεις:

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close