Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

28 εστιατόρια για να φάμε έξω (για τελευταία φορά φέτος)

Η Λευκωσία σήμερα βγαίνει έξω

Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2020

Η εστίαση, κλείνει απόψε, ενόψει των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κι εμείς ήδη ακονίζουμε μαχαιροπίρουνα και βγαίνουμε για φαγητό στα αγαπημένα μας στέκια που πραγματικά θα μας λείψουν πολύ.

Ή τελοσπάντων θα βάλουμε πλώρη για τα παρακάτω εστιατόρια για να πιάσουμε πρώτο τραπέζι… κουζίνα.

Εσείς;

Bottega Amaro
Φινετσάτο εστιατόριο που σερβίρει ιταλική κουζίνα. Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός για το βράδυ και το ημικύκλιο μπαρ του ιδανικό για να αράξεις για cocktail.
(22777270) Πινδάρου 14. 

Mπέμπα 
Η φιλοσοφία του εστιατορίου έχει ως πυλώνες τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, την ελληνική κουζίνα, τη δημιουργικότητα και την καλοπέραση. Όλα αυτά είναι δεδομένα στην Μπέμπα με την εποχικότητα των υλικών να καθορίζει και το μενού. Ο δε ολάνθιστος κήπος αποτελεί όαση τους καλοκαιρινούς μήνες.
(22252626) Λευκωσία.

Το Παντοπωλείο Καλή όρεξη
Πολυβραβευμένο εστιατόριο που αντιπροσωπεύει επάξια την ελληνική δημιουργική κουζίνα σε έναν ευάερο και όμορφα σχεδιασμένο χώρο. Με μεσογειακά, κυπριακά και δημιουργικά στοιχεία το κάθε πιάτο ξεχωρίζει για τα αρώματα και την αγάπη που βάζουν όλοι οι άνθρωποί του για να προσφέρουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία εστίασης.
(22675151) Λευκωσία.

B.R. Hub Pub & Eatery
Είναι ο ιδανικός χώρος για να καθίσεις με την παρέα σου, να δεις την αγαπημένη σου ομάδα στις μεγάλες οθόνες και να συνοδεύσεις την παγωμένη σου μπίρα με νόστιμο φαγητό σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από την κλασική ροκ μουσική σκηνή.
(70087018) Λευκωσία.

Vino Cultura
Για μια κορυφαία οινογαστρονομική εμπειρία θα εμπιστευτείς το έμπειρο προσωπικό και την πλούσια κάβα εκλεκτών οίνων του Vino Cultura. Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις το κρασί σου με υπέροχα πιάτα, που ταιριάζουν απόλυτα με αυτό που θα επιλέξεις να πεις για να απολαύσεις την ολοκληρωμένη εμπειρία που σου προτείνουν.
(22676707) Λευκωσία.

Ivory All day Concept
Με all day φιλοσοφία το εστιατόριο, που έχει ήδη γίνει hot spot της Λευκωσίας, προσφέρει ένα μενού με μεσογειακό χαρακτήρα και αναφορές στη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες και τα φρέσκα εποχικά υλικά. Η δε διακόσμηση είναι μοντέρνα δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για να περάσεις εκεί την ημέρα σου.
(22778807) Λευκωσία.

The Gym 
Το the-place-to-be αν βρεθείς στο κέντρο είτε για brunch, είτε για καφέ, είτε για χαλαρό ποτό, είτε για φαγητό. Ραφιναρισμένες γεύσεις, signature cocktails και ωραίες, cool παρέες. 
(22002001) Ονασαγόρου 85-89. 

Πιάτσα Γουρουνάκι
Μοντέρνα σουβλακερί για γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Nice Price στα Eating Awards 2018. 
(77787777) Φανερωμένης 92. 

Το Άναμμα 
Στο τέρμα του πεζόδρομου της Λήδρας με όμορφα στρωμένα τραπεζάκια επί του γραφικού πεζόδρομου, αλλά και στην όμορφη εσωτερική του αυλή, θα φας εύγευστο ελληνικό σουβλάκι και special γεύσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
(22210200) Λήδρας 89.

Καρβουνομαγειρέματα 
Με κουζίνα που ισορροπεί ανάμεσα σε κυπριακές και ελληνικές γεύσεις με καλοψημένα κρέατα. 
(22680067) Πεζόδρομος Λήδρας 154. 

D.O.T
Με τις καλύτερες πρώτες ύλες στα πιάτα του και την ιδιαίτερη διακόσμησή του, παραμένει ψηλά στις brunch, lunch και dinner επιλογές.
(22101228) Αθηνάς 6Α.



Skinny Fox
Το βραβευμένο με Eating Awards εστιατόριο, προσφέρει εκλεπτυσμένο φαγητό διεθνούς κουζίνας, από ένα μικρό μεν αλλά περιεκτικό μενού, πολύ καλά cocktail, μουσική χαμηλή και πανέμορφη διακόσμηση.
(22256070) Μενάνδρου 14Β. 



Paul 
Στο μαγαζί που έφερε στην πρωτεύουσα αέρα από Γαλλία θα απολαύσεις από διάφορα ροφήματα μέχρι μία σειρά από υπέροχες αρτοδημιουργίες, αφράτα κρουασάν, σάντουιτς, brunch επιλογές, καλοφτιαγμένα πιάτα, καθώς και γλυκά. 
(22029377) Ζήνας Κάνθερ 11. 



Μουσών 
Σε νέα τοποθεσία και με νέο μενού. Σερβίρει διεθνή κουζίνα, διαθέτει ενδιαφέρουσα μπάρα και cocktail, με τη μουσική του να δυναμώνει αργά το βράδυ. Εδώ θα πας για brunch καθημερινά, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.
(22664444) Μπουμπουλίνας 15. 

Artisan's Burgerbar
Το δημοφιλές μπεργκεράδικο αποτελεί πλέον σταθερή αξία στην πρωτεύουσα. Τα burger τους είναι φτιαγμένα από 100% δικό τους μείγμα κιμά, ενώ οι συνδυασμοί τους έχουν πολλή φαντασία. 
(22759300) Στασάνδρου 20. 

China Spice
Κλασάτο εστιατόριο, με μίνιμαλ διακόσμηση, που από το 2003 σερβίρει κινέζικη κουζίνα μέσα από έναν περιεκτικό κατάλογο.
(22875875) Πινδάρου 26.

Limoncello Deli Bar
Πιάτα to share, κυρίως, burger, σαλάτες από ένα άκρως απολαυστικό μενού. Πάρα πολύ καλά dry aged beef.
(70009787) Αγορά Αγίου Αντωνίου. 



Jamie's Italian
Μια εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό γεύμα αφού πέραν των ήδη αγαπημένων γευστικών προτάσεων, το μενού συμπεριλαμβάνει και κάποια νέα απολαυστικά πιάτα, όλα συνδυασμένα για να κάνουν το γεύμα σας ξεχωριστό - είτε πρόκειται για ένα εργασιακό γεύμα στα μέσα της βδομάδας ή για ένα απόγευμα απόλαυσης μετά τη δουλειά με καλή παρέα.
(22028939) Ανδρέα Αβραμίδη 5, Έγκωμη, Λευκωσία. 

Pralina Experience
Το πολυτελές σποτ της Στασικράτους σε περιμένει από το πρωί αρχίζει από τις 09.00 μέχρι τις 12.30 προσφέροντας διάφορα είδη για brunch, όπως ομελέτες, σάντουιτς και σνακ, ενώ μετά τις 12.30 θέση παίρνει ένα δημιουργικό μενού και πιάτα ημέρας όπου και την Κυριακή μπορείς να απολαύσεις την υψηλή γαστονομία του. Τα γλυκά του καταλόγου φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα ανεξάρτητα από τα γλυκά της βιτρίνας, τα οποία μπορείς να τα πάρεις και για take away.
(22665588) Στασικράτους 31. 

Ρους
Με πρωτότυπο concept και συγκεκριμένη φιλοσοφία, που παραπέμπει στην κυπριακή παράδοση, το Ρους προσφέρει υψηλή γαστρονομία σε έναν καλαίσθητο χώρο. Το εστιατόριο της πρωτεύουσας σερβίρει dégustation μενού βασισμένο σε παραδοσιακές συνταγές με δημιουργικό twist αποτελώντας το νέο fine dining εστιατόριο. 
(22760720) Λευκωσία.

Sedici Italian 
Βασισμένο στη φιλοσοφία του ιταλικού aperitivo, το Sedici προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μέσα από επιλεγμένα cocktail και κρασιά, τα οποία συνοδεύονται εξαιρετικά από ιταλικές γεύσεις, από ένα νόστιμο και πλούσιο μενού, σε έναν υπέροχα διακοσμημένο χώρο. Η ποιότητα των πρώτων υλών και το ιταλικό ταμπεραμέντο όλων όσων προσφέρει φέρνουν τον χαρακτήρα των ιταλικών πόλεων στη Λευκωσία.
(99161622) Λευκωσία.

Γευσηκλέους 62
Το εστιατόριο - μαγειρείο Γευσηκλέους 62 βρίσκεται στην οδό Περικλέους 62 στον Στρόβολο, δρόμο από τον οποίο πήρε και το όνομά του... σχεδόν. Το όνομά του αποτελεί έναν συνδυασμό των λέξεων κλέος (δόξα) από την οδό Περικλέους, και γεύση που υπογράφει κάθε φαγητό του. Με γεύσεις από την μεσογειακή κουζίνα στη Γευσηκλέους 62 θα φας πιάτα που ψήνονται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, μαγειρευτά και είδη σχάρας.
(22252323) Περικλέους 62 Στρόβολος, Λευκωσία. 

Silver Pot
Yπέροχο, κουκλίστικο και μυρωδάτο μαγαζί στη Θεμιστοκλή Δέρβη. Εκεί απολαμβάνεις να πέρνα από πρωινό και brunch ξεχωριστό μεσημεριανό επιλέγοντας από το μενού του αγαπημένα πιάτα, όπως οι σαλάτες, τα κις και το κοτόπουλο με το κάρι. Έχει άποψη, αισθητική και το πιο παρεΐστικο περιβάλλον, ιδανικό για ένα διάλειμμα.
(22101722) Θεμιστοκλή Δέρβη 3Ε. 

Μαγιοπούλα Wine & Dine
Το διάσημο εστιατόριο στην καρδιά της πρωτεύουσας σε υποδέχεται πλέον με νέα, εντυπωσιακά στοιχεία που αποπνέουν μία μοναδική αισθητική καθώς επίσης και νέα ξεκάθαρη γαστρονομική φιλοσοφία. Σε μία απόλυτα μοντέρνα ατμόσφαιρα σε περιμένει με την παρέα για να απολαύσεις καλό κρασί και προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα την οποία έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος chef Ανδρέας Ανδρέου.
(22665577) Λευκωσία.

Χυτρών Γεύσεις
Εδώ το μεσημέρι θα φας νόστιμα μαγειρευτά και εποχιακά πιάτα, όπως φακές και μπιζέλι, κολοκάσι και κεφτέδες, μελιτζάνες, καλαμάρι και τσιπούρα, ενώ από το τραπέζι σου θα περάσουν και οι πιο νόστιμοι μεζέδες, όπως κοτόπουλο σουβλάκι, σεφταλιές, συκωτάκι βοδινό, παϊδάκια, μανιταράκια, χαλλούμι, λουκάνικο, σαλάτα και, βεβαίως, ορεκτικά.   Απόλαυσε μαγειρευτά, καθώς και μεζέδες, αλλά και αρκετές επιλογές στα κάρβουνα, όπως μόνο το Χυτρών Γεύσεις ξέρει να φτιάχνει. Συνδύασέ τα με ένα καφεδάκι στο τέλος ή το σπιτικό τους γλυκό. Μαζί με το ζεστό χαμόγελο των ανθρώπων του, που έχουν και την οικογενειακή επιχείρηση Ο Κήπος της Χρυσαλινιώτισας, στο Χυτρών Γεύσεις σίγουρα πρόκειται να απολαύσεις μια νόστιμη κουζίνα που θα ευχαριστήσει τους ψαγμένους σου γευστικούς κάλυκες. Μ’ αυτά τα δεδομένα, εδώ μπορείς να έρθεις όσες φορές θέλεις για μεσημεριανό, επιλέγοντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό χωρίς να βαρεθείς, ενώ είναι και μία θρεπτική και νόστιμη take away πρόταση για όσους δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν αλλά και δεν θέλουν κάτι «πρόχειρο». Επίσης κάνουν και delivery σε όλη τη Λευκωσία. Στα συν βάλε και τον άνετο χώρο στάθμευσης δίπλα στο εστιατόριο. 
(22261261) Χυτρών 11, Λευκωσία (πάροδος Κένεντι).

Kαι στις αλυσίδες… 
Στην Λευκωσίας θα βρεις τη δημοφιλή αλυσίδα ιαπωνικών Wagamama (22870140, Θεμιστοκλή Δέρβη 16), όπου θα απολαύσεις καλοφτιαγμένα πιάτα της ασιατικής κουζίνας, με ολόφρεσκα υλικά. Στο Marzano (22663240, Διαγόρου 27) θα απολαύσεις εξαίρετη pizza και πάστα, ενώ στην αλυσίδα TGI Friday’s (22674411, Διαγόρου 12) θα κάνεις στάση για αυθεντικό αμερικανικό φαγητό και συναρπαστικά ποτά.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close