Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2021
Με πολύ αυστηρούς περιορισμούς επαναλειτουργούν σήμερα οι χώροι εστίασης.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή έδωσαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαρτίου το υγειονομικό πρωτόκολλο με το οποίο καλούνται να λειτουργήσουν από σήμερα οι επιχειρήσεις.
Αρχικά με βάση το πρωτόκολλο επαναλειτουργούν σήμερα:
- εστιατόρια
- ταβέρνες
- καφετέριες
- μπυραρίες
- σνακ-μπαρ και μπαρ
- καφενεία
- χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων,
- χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κλπ.).
Η λειτουργία των χώρων εστίασης επιτρέπεται μέχρι τις 10.45 το βράδυ.
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης.
Ως εξωτερικός χώρος ορίζεται ο κάθε χώρος που δεν είναι εσωτερικός ή κλειστός και διαθέτει επαρκή φυσική οξυγόνωση. Επαρκής φυσική οξυγόνωση υπάρχει σε κάθε χώρο ο οποίος:
- δεν καλύπτεται από στέγη, μόνιμη ή προσωρινή, και
- ο οποίος καλύπτεται από στέγη, έχει μόνιμα ανοικτές τις τρεις (3) πλευρές.
Επιπλέον ορίζονται τα 2 τ.μ. ανά άτομο για εξωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, νοουμένου ότι η χωροθέτηση των τραπεζιών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, επιτρέπει τον αριθμό αυτό.
Παράλληλα σύμφωνα με το πρωτόκολλο η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται υποχρεωτικά και αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα (μόνο καθήμενοι). Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι είναι τα 8 άτομα.
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους πελάτες όλες τις ώρες που βρίσκονται στο υποστατικό, όπως και κατά τις μετακινήσεις μέσα στον χώρο, εκτός από τη διάρκεια ενεργού σίτισης.
Απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση από το μπαρ, με εξαίρεση τα καφέ που σύμφωνα με τη λειτουργία τους το κοινό εξυπηρετείται άμεσα από το χώρο παρασκευής των ροφημάτων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στη γραμμή αναμονής/εξυπηρέτησης στον εσωτερικό χώρο να μην υπερβαίνει τα 10 άτομα.
Τονίζεται ότι απαγορεύεται οποιοδήποτε είδος μουσικής που ξεσηκώνει τους θαμώνες για χορό, όπως επίσης απαγορεύεται ο χορός και απαγορεύεται οι θαμώνες να στέκονται και να λικνίζονται γύρω από το τραπέζι τους.
Για μετάβαση σε υποστατικό εστίασης (μόνο για εξωτερικούς χώρους), αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας τον αριθμό 2.
Σχετικά
Το Reserva 52 Lounge αποκάλυψε το νέο dinner menu, διά χειρός Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος
Μια γαστρονομική προσέγγιση που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη μεσογειακή κομψότητα.
Οίνος Άρωμα Κύπρου: H έκθεση κρασιού του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου θα στηθεί δίπλα στη θάλασσα
Πνω από 25 οινοποιεία από όλη την Κύπρο συναντιούνται σε μια μοναδική έκθεση γεμάτη αρώματα, γεύσεις και οινικές ιστορίες!
Πάμε για βόλτα και φαγητό στον (ομορφότερο) Κήπο
Η περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας, μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες της πρωτεύουσας έχει και φέτος πολλά να προσφέρει
Τετάρτ’ Οιν στα 7 Κλειδιά: Μια βραδιά με 12 κρασιά σε πρώτο πλάνο
Τι θα δοκιμάσουμε αυτήν την εβδομάδα;
The Burger: Tο νέο fine street food της πόλης, που πρέπει να δοκιμάσεις
Το νέο concept του PUNIN που ανεβάζει επίπεδο το burger
International Whisky Day: Από single malts μέχρι blended, με εκπτώσεις μέχρι και 30% (για λίγες μέρες)
Μια γευστική «γιορτή» του ουίσκι που φέρνει ποιότητα και ποικιλία... σε δελεαστικές τιμές
Τα θρυλικά σάντουιτς της κυρίας Κούλλας επιστρέφουν στον Πωμό και το καλοκαίρι ξεκινά από εδώ!
Η αγαπημένη καντίνα με τη μαγευτική θέα ανοίγει ξανά, φέρνοντας μαζί της αυθεντικές γεύσεις και νοσταλγία κυπριακού καλοκαιριού
Η επιστροφή του πιο γνωστού οφτού της πόλης
Ένα από τα πιο γνωστά στέκια της πρωτεύουσας για οφτό, άνοιξε για τη σεζόν
Το μοντέρνο σουβλατζίδικο της πόλης σερβίρει οφτό κλέφτικο όπως πρέπει κάθε Πέμπτη
Το αγαπημένο στέκι της Λευκωσίας αφιερώνει τις Πέμπτες στο οφτό κλέφτικο, σερβίροντας αυθεντική γεύση με σύγχρονη προσέγγιση
Τα καλύτερα του Απρίλη: Όσα δοκίμασε και ξεχώρισε η ομάδα του Check in Cyprus
Ωραίοι μεζέδες και ντελικάτα πιάτα, γεύσεις ελληνικές, μεσογειακές και λατινοαμερικάνικες, και ένα σωρό ακόμα νοστιμιές που μας έμειναν αξέχαστες τον περασμένο μήνα.
Ανάβουν οι φούρνοι στην ταβέρνα που φτιάχνει κλέφτικο εδώ και έναν αιώνα
Ο Θεοδόσης φτιάχνει (ξανά) στην αυλή του, το πιο γλυκό οφτό που έφαγες ποτέ
Το comeback της ταβέρνας που σημαίνει καλοκαίρι
Ετοιμάσου να επιστρέψουμε για μεζεδάκια, σε μια γνώριμη ταβέρνα που ανοίγει ξανά τις πόρτες της και σηματοδοτεί, με τον πιο νόστιμο τρόπο, την έναρξη του καλοκαιριού