Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2013
Το δίκτυο εθελοντών του Δήμου Λευκωσίας, Λευκωσιάζω, σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προγραμματίζουν για τη φετινή χρονιά μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διοργάνωση, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για αναζωογόνηση της λεωφόρου Μακαρίου και των παραπλήσιων οδών και τόνωσης της επισκεψιμότητας αλλά και αγοραστικής κίνησης σε αυτές. Η διοργάνωση έχει επίσης φιλανθρωπικό χαρακτήρα, εφόσον όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Για ένα ολόκληρο μήνα, λοιπόν, η λεωφόρος Μακαρίου κλείνει για τα αυτοκίνητα από τη συμβολή της με την οδό Ευαγόρου μέχρι και το σημείο τομής της από την οδό Αρνάλδας και μετατρέπεται σε "Λεωφόρο Χριστουγέννων", φιλοξενώντας 18 μικρά ξύλινα σπιτάκια, μπόλικο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και πολλές εκδηλώσεις. Άλλα 5 σπιτάκια τοποθετούνται σε ιδιωτικά πεζοδρόμια κατά μήκος της υπόλοιπης λεωφόρου μέχρι και τη συμβολή της λεωφόρου με τη Διγενή Ακρίτα. Τα σπιτάκια στελεχώνονται και προσφέρουν από ζεστά ροφήματα (ζεστό κρασί, τσάι, ζεστή σοκολάτα, ζεστούς καφέδες κλπ), χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκά (κρέπες, donuts, μπουγάτσες, σούπες, μπισκοτάκια και χριστουγεννιάτικα cupcakes κλπ), μέχρι χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια και κατασκευές καθώς και πολλές δραστηριότητες για παιδιά.
Από τα σπιτάκια δε θα μπορούσε βεβαίως να λείπει και ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος θα φωτογραφίζεται με τα μικρά παιδιά, ενώ τα τρία μεγάλα σπιτάκια, τα οποία έχουν αναλάβει τρεις από τους μεγάλους χορηγούς (Alpha Mega, MTN, McDonald’s) θα προσφέρουν καθημερινά πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους. Το σπιτάκι του Δήμου Λευκωσίας έρχεται να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τρεις πρεσβείες, την Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, την πρεσβεία Βουλγαρίας και την πρεσβεία Βενεζουέλας οι οποίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα και θα προσφέρουν προϊόντα από τις χώρες τους. Από τη διοργάνωση δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες θα εκπροσωπούνται εκ περιτροπής σε ένα από τα σπιτάκια.
Χορωδίες, μπαλονοκατασκευές, παιχνίδια, παραστάσεις Καραγκιόζη και πολλές άλλες εκπλήξεις μέσα από ένα πρόγραμμα ενός μήνα έρχονται να γεμίσουν και να τονώσουν τη Λεωφόρο, προσκαλώντας όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την μικρή αυτή πόλη και να βιώσει όμορφες, Χριστουγεννιάτικες στιγμές. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή και θα δημοσιεύεται επίσης στη σελίδα του Λευκωσιάζω στο facebook, www.facebook.com/Lefkosiazo και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy.
Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα City Free Press και o Super FM.
Σχετικά

Ένα απόγευμα με (καλό) κρασί από τα οινοποιεία Χατζηχαραλάμπους, Αργυρίδης και Ευαγγέλου
Κοιλάνι, Βάσα και Άγιος Κωνσταντίνος "προσγειώνονται" στη Λευκωσία

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας με μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, σινεμά και εκπλήξεις

Γυρίζουμε την Πάφο πάνω σε ένα ποδήλατο
Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Hoppy October Street Fest: Tο μεγαλύτερο σε ποικιλία φεστιβάλ μπίρας στο νησί, επιστρέφει
Ενα διήμερο γεμάτο μπίρες, φαγητό και μουσική

Λαϊκή μπυροβραδιά στο χωριό, με άφθονη μπίρα, street food και μουσική
Το Prastio Kellakiou beer festival επανέρχεται ως λαϊκή μπυροβραδιά

Γιορτή του Κρασιού 2025: Ανακοίνωθηκε το πρόγραμμα
Εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» και αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις όπου δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα θα ψυχαγωγούν τον κόσμο κάθε βράδυ.

Έκλειψη Σελήνης 2025: Πού να δεις το «ματωμένο φεγγάρι»
6 events για να δεις το εντυπωσιακό θέαμα του Σεπέμβρη στον κυπριακό ουρανό

Δωρεάν παλουζές στην 2η εκδήλωση του Αμπελουργικού Γεωργικού Μουσείου στο Πέρα Πεδί
Μάθε από κοντά την πλούσια αμπελουργική παράδοση του χωριού

40+3 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη στην Κύπρο
Με παράδοση, θερινό σινεμά, ολική έκλειψη και άλλες εκπλήξεις

Το Fork Food Market επιστρέφει για την 1η φθινοπωρινή μας συνάντηση
Γεύσεις, μουσική και παρέα στον πιο όμορφο κήπο της πρωτεύουσας

«Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου» με δωρεάν θέατρο, μουσική, χορό κ.ά.
Το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου

Ετοιμαστείτε για ένα θρυλικό Tennis Showdown στην Ακαδημία Τένις Μάρκος Παγδατής
Ένα αθλητικό γεγονός που θα μείνει αξέχαστο